avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Activitate Corina.ion7

Activitate Corina.ion7

Bună seara. De curând am adăugat soțul ca administrator în firma ( magazin general), pana acum avea cim part Time dar cu noua legislație as vrea sa îl scot. El are dreptul sa lucreze ( vândă) fără contract de munca dacă este trecut ca și administrator în societate? Mulțumesc
Bună seara
Dacă unul dintre soți paraseste domiciliul și renunță la tutela copiilor, la partaj va avea aceleași drepturi adică 1/2 din proprietate? Soțul, cel care a rămas în tara sa îngrijească copiii a decedat în urma cu 3 ani, divorțul dintre soți a intervenit cu 5 ani înainte iar în urma lui, el a făcut unele îmbunătățiri la locuință fără a contribui și fosta soție. În cazul acesta cum se face succesiunea după decedat? Bănuiesc ca prima data trebuie făcut partajul între soți dar cum se împarte dacă exista o fosta soție și 3 copii legitimi (toți majori acum)? Mulțumesc!
Bună seara. Soacră-mea a decedat în urma cu o luna și printre acte i-am găsit niște notificari de plata a unor credite la CAR-uri, credite la care ea a participat în căutate de girant. Soțul este unicul moștenitor, exista posibilitatea ca noi sa fim nevoiți sa plătim datoriile dacă imprumutatul nu o mai face? Dacă la data succesiunii nu exista nicio executare silita activa dar ea intervine ulterior se mai poate ca soțul sa fie pasibil de poprire sau de plata? Mulțumesc
Răspuns la discuția Stimulent de indemnizatie
Buna seara,
Sa stiti ca pentru al doilea copil nu mi s-a acordat suma de 1233 lei pe langa indemnizația calculată ca 85%din venituri.
Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Tatal copilului nu poate primi stimulent de insertie.

Pe perioada suprapunerii situaţiilor (ianuarie - iulie 2018), cuantumul indemnizaţiei lunare se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.
Astfel, veti primi indemnizatia pentru CCC plus 1233 lei.

Buna ziua,
In octombrie 2017 am intrat in concediu de maternitate cu cel de-al doilea copil. La momentul respectiv primeam stimulent de inserție pentru primul copil, stimulent care mi s-a virat in continuare pana luna trecuta. In ianuarie, dupa nasterea celui de-al doilea copil, am sunat la agentia de plati sa ma interesez daca mai am dreptul la plata stimulentului sau trebuie sa merg sa-l intrerup. De acolo mi s-a raspuns ca am dreptul la el cat timp am contractul de munca activ, cim care a fost suspendat la cererea mea pe 28.02. 2018. Acum am primit un email de la agentia de plati ca mi s-a calculat un debit de 3500 lei, cuantumul stimulentului pe perioada concediului de maternitate. Legea spune ca stimulentul nu este afectat de concedii medicale iar concediul de maternitate este un concediu medical luat in baza eliberarii unui certificat medical. Au dreptul sa-mi calculeze acest debit chiar daca nu am fost instiintata in niciun fel ca nu as mai avea dreptul la el, ba mai mult ca mi s-au dat informatii eronate? De asemenea, in cazul in care va trebui sa returnez banii acestia au voie sa mi-i opreasca din indemnizatia primita pentru copilul 2 sau poprirea se va face atunci cand voi incepe sa inregistrez venituri inpozabile?
Multumesc pentru raspuns!
Buna seara. Din 1 martie 2017 beneficiez de stimulentul de indemnizație dat de stat. Acum sunt însărcinată în 12 săptămâni urmând să nasc la inceputul lunii ianuarie. Bebe1 face 3 ani in luna iulie 2018 deci până atunci aș fi avut dreptul la plata stimulent ului. Intrebarea mea este daca se poate ca stimulentul să-i fie transferat tatălui ( care a beneficiat de cic pt o luna) astfel încât să nu-mi fie suspendat dreptul atunci când introduc noul dosar de indemnizație pt bebe2? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.