Aș dorii să știu dacă in urma succesiunii după decesul tatălui,chiar dacă notarul a specificat in certificatul de moștenitor că moștenitorii se obligă sa facă toate demersurile necesare in vederea intabulării in Cartea Funciară. Este obligatoriu să fac intabularea? Sau aceasta se face doar atunci cand se vinde/donează/etc?
Buna ziua
Nu stiu daca am nimerit unde trebuie.
As dorii sa stiu daca pt minora am hotarare încredințare definitiva si irevocabilă,daca mai am nevoie de declarație la notariat pt acord ieșire din țară pt ai elibera pașaport
Cu mulțumiri.
Lucrez la particular cu salariu minim pe economie pe cartea de munca de 3 ani jumate.. Problema este ca nu prea am cum sa iau concediu din cauza ca nu are cine să îmi înlocuiască postul pe perioada concediului. Totul e ok pana aici doar ca la incheierea unui an lucrat primesc banii pe concediu. Aici e buba. Suma mi se pare cam mica pe concediu de odihna. Mentionez ca salariu pe cartea de munca este minim pe economie. Am aproape 15 ani vechime in câmpul munci în diferite locuri si 3 ani di 3 luni actual. Am primit 700 ron după primul an si respectiv 800 ron după al 2 lea. Pt concediul de odihna. Suma primită nu mi se pare ok pt concediul de odihna. Nu cunosc cum se calculează. Ma poate lămurii cineva?
Karakarla
Utilizator 7din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Totusi...cancerul nu este ca râia. Ar trebui sa le dam si acestor persoane bolnave de cancer dreptul la o viata...atat cat mai au din ea. Daca erati in aceiasi situatie cum v ar fi fost? Cu scuzele de rigoare
Succesiunea s-a facut imediat după decesul tatălui. Nu am de gand sa vand , sa donez samd. Sa inteleg ca doar in cazul vanzarii, donarii samd se face cadastru si intabulare? Altfel nu ma obliga nimeni?
Buna seara.. Nu stiu daca am nimerit unde trebuie dar as dorii o informatie.
In urma decesului tatălui, s-a făcut succesiunea in anul 2014. Este obligatoriu sa fac intabularea şi cadastrul? Sau in ce caz trebuie să le fac?
în comunitatea avocatnet.ro
665
AZI
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile
Prescriere
Karakarla
Utilizator
21:51, 15 Iulie 2017
La data de 11.05.2012 am facut un credit de nevoi personale la o banca pe 5 ani. In urma unor probleme financiare in luna 12. 2012 am facut o reesalonare pt o perioada de 90 de luni.( 7 ani si 6 luni) cu o perioada de gratie de 6 luni. Deci pana in luna 6. 2020. Din nou din cauza unor probleme financiare nu am mai putut plati decat pana in luna august 2012. In cursul aceleiasi luni banca imi trimite o notificare cu plata sumei restante in termen de 48 de ore. Nerespectand aceasta plata in termen aceasta va declara exigibil intregul credit contractual plus dobanzi etc. In data de 25.04.2014 banca cesioneaza contractul de credit unei firme de recuperari. Aceasta firma facandu mi 2 notificari de plata. Una in luna 08.2014 si una in luna 12.2014. Telefonic nimic. Pana in luna iulie 2017 nimic. Intre timp de curand am depistat pe forumul just.ro un dosar de incuvintare executare silita deschisa de aceasta firma de recuperari creante impotriva mea la care pe fond a fost respinsa conform OUG 52/2016 art(3)(130). Dupa cate am citit si inteles nefiind parte legala in dosar. As dorii sa stiu: 1. Daca aveasta firma de recuperari creante , daca nu este inregistrata la ANPC mai poate formula cerere de executare silita? 2. Poate cesiona contractul altei firme de recuperari? 3. Ce poate face in situatia de fata? 4. As dorii sa stiu daca celor relatate mai sus in cazul unei executari silite pot invoca prescrerea?