avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate mamimanuma

Activitate mamimanuma

Buna ziua! Sunt proprietar al unui apartament intr-un bloc, As avea rugămintea de a-mi spune daca pot fi obligată legal de către asociatie să plătesc o cotă parte la rampa de acces pentru persoane cu dizabilități? In condițiile in care nu avem in bloc astfel de persoane, se doreste de către anumiți proprietari aceasta facilitate (exemplu: mame cu bebelusi in cărucioare). In ce condiții și cu ce argumente pot refuza aceasta participare la plata. Eu chiar nu doresc sa platesc din banii mei această investiție.
Mulțumesc anticipat!
Buna ziua! Pot sa depun cerere pentru eliberarea pașaportului pentru un copil minor fara sa fie și tatăl in persoana? Adică doar cu buletinul lui, din motiv că nu poate ajunge fizic.
Mulțumesc
Mulțumesc pentru răspuns, dar aceasta autoritate se autosesizează sau la solicitarea unui succesibil?

Mihail Croitoru a scris:

Da, exista cadru legal care permite demararea acestor verificari a succesibililor.

Menționez că nu există datorii către stat neachitate.

mamimanuma a scris:

Buna ziua, exista vreun cadru legal care permite Consiliului local al sectorului unde locuia defunctul, să trimită o notificare către un birou notarial în același sector, iar acesta să facă citație pe numele unui moștenitor pentru deschiderea succesiunii? Mulțumesc!

Buna ziua, exista vreun cadru legal care permite Consiliului local al sectorului unde locuia defunctul, să trimită o notificare către un birou notarial în același sector, iar acesta să facă citație pe numele unui moștenitor pentru deschiderea succesiunii? Mulțumesc!
Mulțumesc frumos pentru lămuriri!
Da, costul este pentru amplasarea unei rampe interior/exterior pentru persoane cu dizabilități. Un cost pe care nu îmi doresc să îl achit

ynocentta a scris:

Concret despre ce plata este vorba pentru executare rampa>
Pentru executare rampa acces persoane cu dizabilitati,legal costurile aferente revin persoanei care beneficiaza de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va comunice temeiul legal al pretentiei

Buna ziua! Eu ca și proprietar al unui apartament in bloc, pot fi obligată legal de către asociatie să plătesc o cotă parte la rampa pentru persoane cu dizabilități? In condițiile in care nu avem in bloc astfel de persoane doar că își doresc anumiți proprietari aceasta facilitate (exemplu: mame cu bebelusi in cărucioare). In ce condiții pot refuza aceasta participare la plata?
Mulțumesc anticipat!
Mulțumesc!

Buna ziua! Va rog sa îmi spuneți care este procedura de a trece casa pe numele copilului de 6 ani. Sunt căsătorită și am achiziționat împreună cu soțul un apartament, anul trecut, cu credit prima casa. Din păcate nu ne mai înțelegem și aș vrea să divorțez, dar nu știu cum să procedăm cu casa. Știu că nu o putem vinde decât după 5 ani de la achiziție. Cum ar trebui sa procedezși care sunt pașii de urmat. Mulțumesc!