avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate Cinematix

Activitate Cinematix

Bună ziua, va rog o lamurile.
Am avut dosar penal la procuratura timp de 3 luni, au trecut și cele 20 zile de contestație. Am mers la poliția rutiera, mi s-a suspendat permisul pe 84 zile, am dat examen de redobândire.
Întrebarea mea este, dacă nu s-a făcut contestație în timpul celor 20 zile după clasare, se mai poate reactiva din partea părților?
Va mulțumesc!
Bună ziua. As dori o lămurire, va rog, într-o speță, și anume, în luna septembrie anul trecut am fost implicat într-un accident auto, din cauze dubioase, în sfârșit am căzut vinovat neacordare prioritate mașină venind cu viteza mare, depășire coloană, nu lam văzut în timp util. În fine m-a lovit în spate, o persoana din mașină lor mana luxata, mers la spital, în aceeași zi, externata, câteva ore, 45 zile îngrijiri. Timp de 3 luni am avut deschis dosar penal, și din cauza faptului ca, persoanelr implicate, nu au avut pretenții de la mine și s-a clasat dosarul. Acum de la poliție am permisul suspendat pe 3 luni.
Astăzi am primit un telefon de la o persoana, cică legal al lor ca vor sa cădem la o înțelegere, ca fata se simte rău, ca face tratamente, povestea fabuloasă, ca sunt pasibil de dosar penal ca ce am avut eu alea 3 luni am avut un dosar civil și ca de acuma dacă nu le dau bani îmi va fi dosar penal?!
Vreau sa menționez ca fata și părinții ei, mi-au dat telefon să-mi zică ca nu vor de la mine nimic ca la volanul mașinii lor fusese un vecin ce vroia sa le arate lor cum se conduce ca fata era începătoare. Au și fost la casa șoferului sa-i ceara socoteala și ca au fost fugariti de respectivul! Ea fata mia zis ca nu mai vrea nimic de la mine la vremea aceea dosarul am clasare, acum la ce sa ma aștept?! Va mulțumesc, poate cineva poate sa ma ajute sa înțeleg la ce ma expun?
Va rog, puteți sa îmi răspundeți!? Deci nu e vb de moștenire ci ca o despăgubire morală..
Dacă ei, ar merge la judecata, eu având hârtia asta scrisa de mână lor cu serie buletin și nr, ar avea ei 100%sanse de câștig sau am și eu?
Va mulțumesc!

Dapix a scris:

Este bine să știți că o hârtie scrisă de mână, dar neautentificată la notar are cam valoare ZERO.
Depinde și cum e redactată, și dacă a fost scrisă în prezență a 2 martori străini.
Deci aveți grijă cum negociați cu moștenitorii, ținând cont, că legal nu prea aveți nimic în proprietate.

Banca să fie bancă comercială din românia, dar în nici un caz nu virați banii în contul revolut.

Dacă moștenitorii ar știi că foaia scrisă de mână are valoare ZERO, ați putea pierde tot.
Așa că aveți mare grijă cum negociați cu ei, să nu fie nevoiți să apeleze la un avocat, care le-ar putea deschide mintea.

Bună ziua. Nu este vorba de moștenire ci de o despăgubire morala în urma uni mic accident auto...

Dapix a scris:

Este bine să știți că o hârtie scrisă de mână, dar neautentificată la notar are cam valoare ZERO.
Depinde și cum e redactată, și dacă a fost scrisă în prezență a 2 martori străini.
Deci aveți grijă cum negociați cu moștenitorii, ținând cont, că legal nu prea aveți nimic în proprietate.

Banca să fie bancă comercială din românia, dar în nici un caz nu virați banii în contul revolut.

Dacă moștenitorii ar știi că foaia scrisă de mână are valoare ZERO, ați putea pierde tot.
Așa că aveți mare grijă cum negociați cu ei, să nu fie nevoiți să apeleze la un avocat, care le-ar putea deschide mintea.

Încă ceva va rog. E neapărat nevoie și de martori?
Mulțumesc

gi-jane2 a scris:

Da, e indicat chiar sa aveți o înțelegere scrisa, în care mai.ales, sa scrie la sfârșit ca nu mai are pretenții.

Super, mulțumesc mult de răspuns!

gi-jane2 a scris:

Da, e indicat chiar sa aveți o înțelegere scrisa, în care mai.ales, sa scrie la sfârșit ca nu mai are pretenții.

Da, chiar s-a gândit la varianta asta, sa ii facă transfer bancar pe numele persoanei în cauza. Deci ar mai mai ok, asa?!
Ar trebui poate sa aibă un cont la o banca din România acreditata și nu la Revolut, nu?? Intreb ca poate nu au decât revolut..
Mulțumesc

Dapix a scris:

Dacă vrea siguranță maximă, să-i trimită banii prin poștă, sau să-i vireze în contul bancar.

Bună ziua. As dori sa știu dacă este valabil o hârtie scrisa de mână, dacă este luată în considerare..
Mai exact dacă poate cineva sa ii dea o suma de bani, cuiva ca despăgubiri morale, în urma unui accident rutier?!
Bună ziua. Cum ar trebui să procedez eu ca vinovat,într-un accident rutier, am semnalizat să depășesc o căruță și venea tare din spate o mașină și nu am reușit sa evit, m-a lovit din spate. O persoană din mașină ce m-a lovit are mana în ghips o zi Spitalizare. La politie au declarat în scris ca nu vor sa ma denunte ca au zis ca le-am dat asigurarea. Apoi a doua zi m-au sunat sa îmi ceara 3000 euro.
Ce pot face în acest sens, sunt pasibil de dosar penal? Va mulțumesc!
Bună ziua. Transa a doua pentru ajutor lemne pentru pensionari cu pensii sub 1500 ron, ce trebuia sa ajungă la pensionari în prima jumătate a lunii octombrie 2023?! Mamei mele nu ia fost pusa pe card suma, odată cu pensia cum se vorbea ?! Știe cineva motivul?! Mulțumesc