avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate zziizzuu

Activitate zziizzuu

Buna ziua,

Am o dilema in ceea ce priveste obligativitatea platii unor articole pe care nu le-am consumat/comandat. Putin context: anul asta va avea loc petrecerea nuntii si in ultima vreme a aparut o noua moda la cam toate localurile din oras (Cluj-Napoca) in care restaurantul te obliga sa platesti un numar minim de meniuri, chiar daca numarul de invitati este mai mic. Dat fiind ca mai toate restaurantele aplica aceasta practica, nu am avut alternativa si am acceptat in contract aceasta clauza (220 de meniuri minim). E legala aceasta practica? Sincer, m-as mira sa reusim sa strangem atat de multe persoane, nu ne dorim sa invitam oameni doar de dragul de a ajunge la numarul asta (nu vrem nici sa exageram, ma astept sa fie un minus de maxim 10-15%). Dat fiind acest context, suntem obligati sa platim ceva ce nu se va consuma?

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Deblocare cont Revolut
Ba da, cu ajutorul unui cod de pe extrasul de cont. Am pus codul in aplicatia, am primit OK-ul, dar contul e in continuare inaccesibil.
Buna ziua,

Cred ca marea majoritate dintre voi sunt relativ familiari cu aplicatia / serviciile / cardurile Revolut. In septembrie anul acesta am avut o vacanta de 2 saptamani in USA, timp in care am folosit constant cardul. Dupa revenirea in tara, la 2 zile contul meu a fost blocat si de atunci nu reusesc sa vorbesc cu nimeni legat de deblocarea lui. Imediat se implinesc 2 luni de cand eu nu mai am nici un fel de acces la banii de acolo si as vrea sa va intreb daca exista vreo institutie sau un proces prin care sa fac o plangere sau sa-i dau in judecata. In cont momentan sunt in jur de 2000euro.

Multumesc
Răspuns la discuția Contructie cu acces comun
Multumesc pentru raspuns. Deci este obligatoriu acceptul coproprietarului.

Pascal19 a scris:

Absolut

Răspuns la discuția Contructie cu acces comun
Ok. Sa presupunem ca se face asta pentru curtea din spate, dar pentru curtea prin care se face acest acces e imposibil (e singura modalitate de acces cu masina la garaj, deci va ramane spatiu comun). Intrebarea mea este, in caz de iesire din indiviziune (strict pe partea din spate a curtii), s-ar putea construi acolo daca accesul este comun? Si daca da, este nevoie de acceptul celei de-a doua familii pentru asta? Multumesc
Buna ziua,

Parintii mei detin un apartament la casa cu o curte comuna (sunt 2 familii in casa). Daca s-ar imparti curtea din spate celor doua familii in mod egal , astfel incat accesul din strada sa ramana comun, s-ar putea face constructie pe terenul propriu fara acordul celei de-a doua familii? Accesul in curtea din spate se face prin spatiul comun.
Buna ziua,

Bunicii mei au decedat si a venit momentul succesiunii. Mama mai are 3 frati (sunt 4 in total) si evident ca fiecare isi doreste 1/4 din apartamentul in care bunicii mei au locuit. Problema este ca unul dintre frati locuieste in casa parinteasca a bunicului si cu exceptia lui nimeni nu e de acord ca el sa primeasca 1/4 din apartament, pentru ca are deja o casa in care locuieste. El zice ca are acte pe casa pe care am mentionat-o, dar nimeni nu a vazut acele acte niciodata. Exista vreo posibilitate sa-l fortam sa vedem acele acte? Sau sa adaugam acea casa in succesiune?

Multumesc
Răspuns la discuția Detalii masa succesorala
Multumesc.
Buna ziua,

Bunicul meu a decedat in urma cu 6 luni si avea 2 proprietati, un apartament (pe care exista CF) si o casa pe care exista doar un titlu de proprietate (nu exista CF). Din pacate in casa sta un unchi care nu doreste sa puna pe masa succesorala casa, nici macar pentru a-i face acte. Acest lucru nu ne deranjeaza pe noi (ceilalti 3 mostenitori), dar am vrea sa stim daca se poate sa impartim doar apartamentul, fara casa. Exista aceasta posibilitate? Sa facem succesiunea doar pe apartament?
Răspuns la discuția Succesiune Bunici
Multumesc pentru raspuns