avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate Cojocaru Vlad

Activitate Cojocaru Vlad

“ vinovata” cum s-ar zice , Petru ca eram și eu “pe acolo” dat fiind faptul ca ma suspectează ca și “complice” dar eu nu am nici cea mai mica treaba de a fi complice de asta nu înțeleg de ce as fi reținută !?
Mulțumesc de răspuns
Dar de ce as fi reținută ? In care caz Exista posibilitatea de a fi reținută ?
Buna ziua , acum 1 an prietenul meu a fost chemat in calitate de suspect intr un dosar de trafic cu substanțe psihoactive ( mai mulți necunoscuți declarând ca el ar fi făcut vânzare cu asa ceva ) și a luat avocat și nu a dat nici o declarație doar i s a luat telefonul Pt percheziție informatica . Atunci ma chemase și pe mine dar nu in mod oficial sa dau o declarație Ca martora dar avocata prietenului meu a spus ca nu as avea de ce sa ma duc .
Acum câteva zile după 1 an De la toate cele întâmplate primesc citație sa ma prezint in calitate de suspect la complicitate. ( in dosar apărând numele meu ca fiind prietena lui ) eu nu știu exact despre ce este vorba Dvs ce Spuneti ? Când ma voi duce la declarații imi trebuie neaparat avocat ? Ma pot retine ?
Buna seara, in urma cu 1 an am am savarsit fapta de conducere sub influenta alcoolui si am avariat o masina, timp in care am fost cercetat penal si trimis in judecata , procesul fiind finalizat acum 3 luni de zile scapand cu o amenda penala si permis anulat . In citatia primita nu se specifica data cand voi putea da din nou de permis , ma puteti ajuta?
Răspuns la discuția Chitanțe taxe avocat
Astăzi am făcut contractul de asistenta juridică. Dar pt ceilalți 800 de lei nu am primit chitanța doar pe onorariu e normal ?
Buna ziua doamnelor și domnilor avocați , ma adresez către dumneavoastră neștiind procedura taxelor onorariilor , împuternicirilor etc.
Acum aprox 1 sapt am contactat o avocata având o problema ,cum s-ar zice ,in privința faptului ca as fi suspect intr-un dosar penal , neștiind exact despre ce este vorba primul gând a fost sa ma consult cineva care este specializat. Doamna Avocat mi-a spus ca in primul rând va trebui sa plătesc o taxa de împuternicire și de copiere a dosarului pentru a vedea exact despre ce este vorba , am fost de acord deoarece eram in neștiința de cauza , am plătit suma de 800 de lei aceasta incluzând : taxa pt împuternicire -500 de lei și taxa de copiere a dosarului (ea mi-a spus ca este posibil sa fie in jur de 300 de lei ) toate bune și frumoase , între timp mi-a venit un agent la usa oferindu-mi o Înștiințare cum ca miercuri l ora cutare sunt obligat sa ma prezint in calitate de INCULPAT. Dosarul nu mi l-a copiat avocata , chitanța nu am primit pt nimic iar acum îmi cere onorariul pentru a se prezenta cu mine in data respectiva . Ce părere aveți ? Am nevoie de un sfat .
Răspuns la discuția Pot fi reținut ?
Cercetat pentru trafic de droguri , culmea , nu am nici o legătura dar totuși suspect .
Am fost chemat pt a da declarații intr-un dosar penal in calitate de suspect . Când ma voi duce este posibil sa fiu reținut sau Arestat preventiv atâta timp cât ma voi duce cu avocatul personal?
Ce înseamnă calitatea de a fi suspect intr-un dosar penal și care sunt consecințele atribuite acestei calități ?
Ma interesează și drepturile . Am fost chemat la declarații in calitate de suspect mai exact ce înseamnă ?