avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate Adina1956

Activitate Adina1956

Buna ziua.
Am un contract cu o firma care ofera un curs si as dori sa renunt la acest curs (servicu, prersatatie) si sa-mi ofere bani platiti inapoi fiindca cursul nu este la nivelul asteptarilor mele.
Contractul este in derulare acum si mi s-a spus ca nu imi pot da banii inapoi pt ca in contract este o clauza care spune ca ma pot retrage dupa cel mult a 2-a sesiune de curs si am anunutat retragerea pe la jumate.
In cadrul cursului suntem incurajati sa venim si sa nu plecam, Poate fi pt a intra in vigoare acea clauza?
Este legala o astfel de clauza? in ce articol de lege se incadreaza?
Este echilibrat acest contract? mie imi pare ca este oneros cu partea prestatoare, si duce la imbogatire fara cauza justa.
Multumesc.
Sunt bunuri personale, nu am lucruri noi si nici stoc de vreun fel.
Asta inseamna ca nu trebui sa mai trimit colete. Sunt penibili. Au terminat treaba cu evaziunea fiscala a firmelor / multinationale care exporta profitul in afara tarii prin contracte de consultanta si au mai ramas unii cu niste rambursuri.
Buna ziua.

Am primit recent acasa un plic de la ANAF in care spune ca figurez in evidentele dansilor cu sume incasate cu titlu de RAMBURS in perioada 2017 - 2021,
Rezumat din plic: In situatia in care sumele incasate provin din activitati comerciale efectuate in calitate de persoana fizica, va aducem la cunostiinta ca aceata si incadreaza in categoria veniturilor din activitati independente, dvs. avand obligatia de a depune formularul 212 - Declaratia unica privind impozitul pe venit .... pt fiecare an fiscal in care am desfasurat o asftel de activitate .... si de a schita impozitul pe venit si, dupa caz contributiile sociale obligatorii datorate.
In cazul in care si in perioada 2022 - 2023 ati realizat/realizati astfel de venituri aveti obligatia de a depune formularul 212.
Va informam ca, prin depunerea declaratiei unice evitati STABILIREA DIN OFICIU a creantelor fiscale prin decizie de impunere, precum si stabilirea obligatiilor fiscale de plata accesorii. (exact asa scrie) .... Neindeplinirea la termen a obligatiilor de declarare prevazute de lege constituie contraventie si se sanctioneaza potrivit legii.
De asemenea in situatia in care nu va indepliniti obligatiile fiscale, va informam ca exista posibilitatea de a fi supus unor controale/verificari documentare efectuate de Directia Generala Antifrauda Fiscala.

Ceea ce incasez ca ramburs este din vanzarile de pe OLX, de produse de care nu mai am nevoie. Sunt rare vanzarile astea, nu imi asigura un venit din care sa ma intretin (asta este mult spus), nu este nici o activitate comerciala si nu are o constanta, este sporadic. Plus ca eu candva le-am cumparat pt mine si sh le vand cu pret mai mic. Deci unde ar fi profit in asta?

Cum sa formulez un raspuns pt ANAF ca sa inceteze cu asfel de aberatii?

Multumesc anticipat.
Buna ziua. La bloc am avut o firma de curatenie care a dorit sa majoreze pretul pe care il plateam lunar si nu am acceptat fiind deja mare si peste pretul altor firme care ofera aceleasi servcii in domeniu.
Am primit pe mail o notificare de reziliere si a emis factura cu 5 zile mai devreme fata de cum emitea de fel pe 20 in fiecare luna.
Pentru a fi sigur ca nu face vreun gest si sa ne lase cu ochii in soare pana la final de luna (adica sa nu plece) m-am gandit sa platesc in ultima zi dupa ce isi ia materialele si preda cheile de acces la ghena si bloc.
In ultima zi a inceput sa ma santajeze ca intai sa-i platesc apoi imi lasa cheile. Si eu i-am spus sa prea si cheile care apartin asociatiei si apoi ii platesc. Nu si nu.
I-am trimis o notificare pe mail in care am spus ca asta este un furt (retinere ilegala a cheilor asociatiei) si ca voi merge la politie pt asta.
Cheile au fost returnate dupa o saptamana, timp in care am copiat altele si am inlocuit incuietoarea pt a nu a vea acces in acel spatiu si pt ai plati. Din totalul facturii am scazut cheltuiala cu cheile si i-am platit diferenta. Am dovada de pe camerele de supraveghere ca a predat tarziu cheile. Am si convorbirea telefonica in care ma santajeaza cu cheile.
Mentionez ca sunt la zi cu toti furnizorii inclusiv cu aceasta firma pana la acest conflict.
Daca ajungem in instanta cine este vinovatul?, cine va castiga / pierde? Cum ar fi bine sa procedez in continuare?

Multumesc.
Am vazut bonurile fiscale, nu sunt pe Asociatie.

Adina1956 a scris:

Nu stiu ca nu mi-a aratat nimic. Am cerut sa faca un proces verbal pe care sa-l semnam toti din comitet dar nu a facut asta. A facut un referat pe care l-a dat direct doamnei de la casierie si ajunge la adminstrator care este o firma de administrare imobile. Practic ne-a ocolit.

Nu stiu ca nu mi-a aratat nimic. Am cerut sa faca un proces verbal pe care sa-l semnam toti din comitet dar nu a facut asta. A facut un referat pe care l-a dat direct doamnei de la casierie si ajunge la adminstrator care este o firma de administrare imobile. Practic ne-a ocolit.
Buna ziua. La mine in bloc o vecina a placat cu polistiren tavanul de la ghena (deasupra dansa are bucatarie) si s-a gandit sa dea aceasta cheltuiala catre asociatia de proprietari.
In opinia mea: Tehnic vorbind izolarea de la ghena nu aduce nici un plus pt bloc sau toată lumea. Este doar din dorinta si pt confortul d-nei X_X, pt siesi si nu sunt deacord sa platim noi toti. Ghena este un spatiu comun, dar acea investitie este pt bucataria de la ap "z", nu pt noi toti, nu pt e bloc.

Este legal sa sau nu sa dam curs acestei solicitari?
Ce argunte pot aduce pt a impiedica asta?

Multumesc anticipat.
Buna ziua. Da cu imprumut. El spunea ca mi-i da inapoi, dar usor, usor s-a indepartat pe masura ce se apropia termenu de returnare al sumei.
Am numele si adresa faptasului. Poze de pe Facebook