avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate ARazvan99

Activitate ARazvan99

Buna ziua.
In cazul in care sunt administrator al unei societati comerciale, s-o numim "ABC", pot pune banner-e si promova mai multe denumiri in cazul in care doresc sa fie un conglomerat de activitati?
Doresc sa facturez pe mai multe coduri CAEN, de exemplu CAEN 7112, dar si CAEN 0150, care sunt activitati destul de diferite.
Incalc vreo litera de lege, cum ar fi buna informare daca vreau sa se cunoasca popular drept "Micul fermier" (CAEN 0150) pe banner-e, iar CAEN 7112 sa fie Inginerii Proiect?
Scuzati deranjul si intrebarea oarecum stupida.
Pentru o procura de administrare a contului bancar cu valabilitate neprecizata se aplica valabilitatea de 3 ani din art. 2015 din Noul Cod Civil? Exista vreun articol care sa precizeze valabilitatea procurii in functie de sursa fondurilor din contul bancar? Anterior contul avea depuneri, acum are pensie virata lunar in cont. La banca am intampinat aceasta dilema invocata de dansii, dar nu s-a precizat nicio litera de lege, ceea ce eu am facut, dovada textul de mai sus.
Multumesc anticipat.
Buna ziua. Am facut o promisiune (antecontract de vanzare-cumparare) la notar cu bunicul meu pentru 3 terenuri din zona de munte de categoria de folosinta pasune. Contractul a fost facut cu doi asistenti deoarece bunicul nu poate sa scrie lizibil. Scadenta contractului este in 2025.
Doresc sa intreb cum va intra in posesie terenul (si orice alte detalii care ma pot ajuta in proces) in caz ca nu se face contract de vanzare-cumparare pana atunci. Banuiesc ca ma voi adresa in instanta, 2-3 ani este o perioada realizabila pentru a termina judecata si a intra cel mai probabil in posesie?
Si impozitul pe ce site se plateste pentru Declaratia unica de venit?

Iulian Manea a scris:

Codul de identificare fiscala (CIF) pentru o persoana fizica este codul numeric perrsonal (CNP) iar semnatura electonica o puteti obtine incheind un contract cu un furnizor specializat.

Atentie! Nu este obligatoriu sa aveti propria semnatura electronica pentru depunerea declaratiei unice ci puteti imputernici o alta persoana care detine asa ceva; un contabil, de exemplu.

Am vrut sa completez Declaratia unica de venit si am fost oprit de cele doua probleme mentionate mai sus.
Sub ce categorie din cele 6 intra?
Am realizat 150 de lei si am de platit un impozit de 15 lei si banuiesc ca nu atinge plafonul fiscal, deci nu trebuie sa platesc nimic.
Vreau sa tranzactionez pe FOREX si vreau să stiu mai multe despre taxele pe care trebuie sa le plătesc. Am auzit despre Declarația 200.