avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate Adina Albina

Activitate Adina Albina

Buna ziua,
In perioada noiembrie-aprilie două societăți de gaze ne au emis facturi concomitente, este vorba despre restartenergy unde aveam contract și după ce am vorbit cu dânșii și le am semnalat că și engie.
Am semnalat aceasta problema la ambele societăți și n am ajuns la nici un numitor comun.
Cei de la restartenergy mi au răspuns că începând cu data de 19 noiembrie le a fost retrasă licență de furnizare gaze naturale și reziliază contractul cu noi începând cu 31 martie.
Am toate facturile plătite la restartenergy și pot să fac dovada.
Ce este de făcut în această situație? Ce mă puteți sfătui? Sa fac plângere la OPC sau unde și împotriva cui?
Va mulțumesc
Bună ziua,
Cum pot obține un ordin de restricție împotriva soțului cu care sunt în divorț deoarece ieri când l am arătat pe băiatul cel mare a început să mă denigreze pe mine in fața copilului și apoi s a luat de copil vorbindu i nu chiar cum ar trebui. Menționez că era și beat. El are cazier pentru violență în România și în Anglia. In Anglia are doua caziere pentru violență : unul cu mine că a vrut să mă omoare când a aflat că sunt însărcinată cu al doilea copil și altul pentru o bătaie pentru niste doamne ușoare.El tot timpul bea. Îmi este frica de el și acum vad că și băiatului cel mare. Băiatul cel mare după toată discuția cu el azi noapte nici nu prea a dormit , tot timpul punând mâna pe mine și strigandu mă.
Va mulțumesc.
Buna seara. Bunicii mei au avut 3copii. Doi dintre cei 3 sunt decedați. După moartea bunicilor nu s a dezbătut moștenirea. Acum am vrea sa o dezbatem. Unul din cei doi decedați a renunțat la cetățenia română, având cetățenie germană și decedand anul trecut în Germania. Întrebarea mea este ce acte trebuie să aducă verișorii mei ca sa putem dezbate moștenirea. Va mulțumesc.
Daca are cazier in tara și n străinătate pentru violenta pot obține tutela totala pentru copiii?
Buna dimineața,
As dori sa mi spuneți cum este posibil sa se mai depuna un alt dosar de divorț la o altă judecătorie fiind deja un dosar pe rol la o altă judecătorie din județ. Toate actele in original fiind la mine.
Va mulțumesc
Buna ziua . Am dobândit un apartament înaintea căsătoriei , intre timp m am căsătorit și sunt in divort cu soțul. Apartamentul dobândit înaintea căsătoriei l am vândut . Întrebarea mea este următoarea: pot sa clar un apartament pe numele meu chiar daca nu sunt divorțată și soțul sa nu facă parte? Menționez că apartamentul dobândit înaintea căsătoriei era de la o mătușă care mi a făcut acte de vânzare-cumpărare. Va mulțumesc.
Bună ziua,
Ce documente îmi trebuiesc pentru întocmirea dosarului pentru indemnizație pentru al doilea copil în condițiile în care eu mă aflu în CCC pentru primul copil.
Menționez că la data nașterii celui de al doilea copil, primul copil va avea 1 an și o lună.
Beneficiezi de aceleași drepturi că în cazul primului copil?
Va mulțumesc.
Bună ziua.
Înainte de a intra în CCC am lucrat că profesor. Contractul de munca este suspendat din 20 mai 2018, deci din 20 mai 2018 mă aflu în CCC. Acum am aflat că sunt din nou însărcinată și trebuie să nasc in luna mai anul viitor.
Intrebarea mea este: daca mai beneficiez de concediu prenatal si CCC pentru cel de al doilea copil?
Va multumesc
Răspuns la discuția Concediu maternitate
Bună dimineața. Înainte de a intra în CCC am lucrat că profesor. Contractul de munca este suspendat din 20 mai, deci din 20 mai mă aflu în CCC. Acum am aflat că sunt din nou însărcinată și trebuie să nasc in luna mai anul viitor.
Va multumesc
Bună seara,
Momentan mă aflu în concediu de maternitate și am aflat că sunt însărcinată din nou. As dori sa știu dacă mai beneficiez de concediu prenatal sau ce drepturi am in acest caz.
Menționez că am născut în aprilie anul curent. La momentul nașterii celui de al doilea copil fata de primul va fi o diferență de un an și o lună.
Va mulțumesc.