avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate Angajat roman tara gazda

Activitate Angajat roman tara gazda

Ce taxă de timbru se achită la apel dacă fondul unei acțiuni împotriva Guvernului a fost timbrat cu 20 de lei? Se atașează tot o chitanță de 20 ron și la apel? Menționez că obiectul este obligație de a face.
Mulțumesc, domnule avocat Voinea!
Care este termenul de plată în cazul cheltuielilor judiciare pe care instanța le stabilește în sarcina reclamantului în baza art. 275 alin 2 Cod pr. pen? Instanța mi-a stabilit 200 lei plată- cheltuieli pentru contestația depusă (durată mare a urmăririi penale), dar nu se menționează niciun termen în încheierea prin care mi-a respins-o. În cât timp de la primirea încheierii se achită? Mulțumesc
Mulțumesc, o să fac o încercare. Dacă s-a admis deja o cerere de anulare a deciziei emise într-un alt dosar de același complet modificat, poate am șanse. Cererea a avut termen de judecare luna trecută și a fost admisă, urmează să se rejudece cauza respectivă. Sper să fie cu succes și în speța mea. Mulțumiri
Nu asta era intrebarea, daca poate sau nu poate fi atacată decizia, ci daca exista termen de atacare. Stiu ca se poate ataca pentru ca decizia emisă de acelasi complet intr-un alt dosar a fost atacată pe acelasi motiv, iar instanta a dispus rejudecaraea de un alt complet. Internet avem cu toții. Putem citi o prevedere din cod daca ni se da un articol, dar noi ca simple părți nu avem cunoștințele unui specialist în drept care sa cunoască si alte prevederi legale, precedente, implicit un termen in care o pot ataca. Desigur ca judecătorul are dreptul sa se pensioneze, orice om are dreptul sa si moara (scuzați ironia), caz in care nu-i putem imputa indisponibilitatea unui judecător. Dar daca nu a semnat decizia se poate interpreta ca nu avem de unde sti daca a fost sau nu de acord cu decizia, mai ales in caz de deces, or prevederea pe care chiar dvs. ati citat-o nu face diferența intre pensionare sau deces. A fost un asemenea caz la Înalta Curte, cred, acum câțiva ani si a explicat ministrul justiției de atunci ce se intampla daca un judecător din complet se pensionează fara sa semneze decizia. A vorbit pe larg despre semnarea deciziei separate, caz de pensionare, de deces, dar nu mai rețin tot si doream sa stiu daca ma pot încadra in termenul de a nu depăși 1 an, ca la cale extraordinara de atac, caci am depășit deja 30 de zile. Eu nu am avut avocat, in dosarul in care s-a cerut si s-a dispus rejudecarea, reclamantul a avut reprezentant. Ei au depus imediat cererea de anulare, la mine au trecut 30 de zile.
Va mulțumesc pentru raspuns, dar dupa cum vedeți lucrurile, nu as avea încredere sa va încredințez o cauza ca sa imi apărați interesele.
O alta părere, va rog, nu mai cunoaste nimeni precedente ca sa știm si ce condiții trebuie sa îndeplinească reclamantul ca sa i se aprobe anularea deciziei?
Există un termen de la comunicarea hotărârii, în care hotărârea comunicată (ce nu este semnată de ambii judecători pe motiv că unul s-a pensionat) poate fi atacată pe motiv de viciu de procedură? Judecătorului care s-a pensionat i s-a emis decretul de pensionare după pronunțarea hotărârii, însă completul a redactat și semnat hotărârea la 6 săptămâni de la pronunțare, timp în care judecătorul care a făcut parte din complet, s-a retras la pensionare fără să semneze decizia, iar în locul său a semnat președintele invocând art. 426 (4) C.pr.civ. Menționez că nu pot să invoc nelegalitatea hotărârii la recurs pentru că deși am expus completului că am dreptul să atac hotărârea sa cu recurs, completul mi-a dat-o definitivă. Am termen limită pentru a invoca nelegalitatea hotărârii?
Răspuns la discuția Acte plângere CEDO
Mulțumesc frumos, dle Lascoschi!
Înscrisurile doveditoare, atașate unei plângeri la CEDO, trebuie legalizate? Printre înscrisuri fiind incluse hotărârea definitivă a instanței și acte doveditoare, emise de autoritățile statului român.
Am formulat către Inspecția Judiciară o plângere împotriva unui magistrat, procuror DNA, pentru clasarea unui dosar vizând fapte de corupție la nivel de minister. Plângerea a fost respinsă de Inspecția Judiciară prin 2 rezoluții de clasare. Am trimis apoi prin email către CURTEA DE APEL BUCUREȘTI, Secția de contencios administrativ și fiscal o contestație a rezoluției Inspecției judiciare prin care solicitam constituirea plângerii împotriva procurorului în dosar penal pentru că a acoperit fapte penale prin clasarea dosarului și am solicitat redeschiderea dosarului pe care l-a clasat procurorul DNA, atașând noi dovezi pentru redeschidere. Contestația am trimis-o în format pdf. Curtea de Apel București a informat constituirea unui dosar cu materia contencios administrativ și fiscal și obiect - anulare rezoluție Insp. Jud. și a solicitat depunerea cererii de chemare în judecată semnată olograf în 2 exemplare și precizarea dacă pe rolul instanțelor judecătorești există sau a existat o altă cerere formulată de aceleași părți, chiar împreună cu altele , având cel puțin un obiect identic cu vreunul dintre obiectele cererii de față. Prin depunerea cererii de chemare semnate olograf se înțelege acea contestație transmisă prin email către Curte sau este o altă cerere de chemare în judecată? și chemare a cui? a inspecției judiciare, a cărei rezoluții a fost contestată, a procurorului împotriva căruia s-a depus plângerea? La obiect se menționează anularea rezoluției inspecției judiciare însă e derutant termenul de cerere de chemare în judecată întrucât eu am formulat o contestație cf. art 45^1 alin 3 din Legea 317/2004. Mulțumesc