avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate Moca Loredana

Activitate Moca Loredana

Buna ziua. As dori sa stiu, cu aproximatie, la cat s-ar ridica taxele notariale aferente vanzarii unui teren arabil de 30 ari, situat la 15 km de Oradea, Bihor, sat Hidiselu de Jos. Pretul declarat de vanzator este de 20.000 lei.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul delegatiilor (ordinelor de deplasare), daca exista factura de cazare, cum se completeaza acestea pe verso? Se mentioneaza cumva cazarea pe noapte x pretul acesteia?
Buna ziua,

As dori sa stiu daca asigurarea de garantii contractuale se introduce in contabilitate, este aceasta un document fiscal?
Buna ziua,
Avem de achitat o taxa de timbru in valoare de aprox. 8000 de lei intr-un proces civil deschis pentru sistare de indiviziune, taxa care se va achita in transe lunare de catre cabinetul de avocat. Avand nevoie de un certificat fiscal de la Primaria comunei de care apartinem, ni s-a spus ca aceasta taxa trebuie platita in contul Primariei.
Si acum revin cu intrebarea: exista obligativitatea de a achita taxa de timbru in contul Primariei de care apartinem?
Detin o suprafata de 791 de mp dintr-un lot de 3 hectare, ma asteapta un minunat proces de iesire din indiviziune, dar inainte, trebuie achitata taxa de timbru. In cererea formulata de avocata catre Judecatorie, se specifica dorinta de a sista starea de indiviziune cu privire la TOATA suprafata de 3 hectare, ceea ce a urcat enorm pretul taxei de timbru ce va trebui platita.
Intrebarea mea este: sistarea starii de indiviziune se face pe toata suprafata de 3 hectare, sau doar pe cei 791 mp aflati in posesie?

Va multumesc.
Pentru modificarea talonului auto am inteles ca este nevoie de un certificat fiscal de la Primarie care sa ateste plata impozitului. Pot plati impozitul numai pe autoturism sau este necesara plata impozitului pe toate bunurile aflate in posesie?
Buna ziua,
Am mare nevoie de o informatie. Detin un teren care pe titlul de proprietate emis in '94 figura a avea 30 de ari pe un singur nr topo. M-am intabulat pe acesti 30 de ari, iar in CF apar acum cu titlul de mostenire, fiindca e un bun mostenit. Pana aici totul era bine. Insa topograful a constatat in urma masurarii ca terenul este pe 3 numere topo, asadar, titlul ar fi gresit! Ar fi nevoie de radierea din CF, si modificarea titlului, asa ni s-a spus. Se poate rezolva prin notar, fara a ajunge in instanta? (Am intrebat un notar, mi s-a spus ca se poate, si ca ar costa in jur de 1000 de lei...)
Orice informatie din partea dvs mi-ar fi de ajutor.
Va multumesc.
Buna ziua.
Urmeaza sa deschid un proces pentru sistare de indiviziune, in care eu voi fi reclamantul. As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care unul dintre parati nu doreste sa imi ofere copiile dupa actele de nastere, casatorie sau deces. Va multumesc!
As dori sa stiu cu cat se plateste munca la 2h/zi, ma intereseaza salariul net.
Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoare nelamurire. Am urmat timp de 3 ani de zile cursurile unei facultati, la buget, insa nu mi-am dat licenta. Acum as dori sa ma inscriu la o a doua facultate, in cadrul aceleasi Universitati, am aflat ca mai sunt locuri bugetate si am sansa sa ocup unul. Intrebarea mea este: cea de-a doua facultate va fi obligatoriu in regim cu taxa? Va multumesc!