La plangerea penala a angajatorului am fost susepndata penala " pana la solutionarea dosarului".
Dupa patru ani si jumatate de neurmarire penala , din parte vatamata , angajatul este audiat ca martor.
In ordonanta se mentioneaza" fapta nu exista".
Cine este vinovat?
Statul sau angajatorul?
La adresa nr. 1 , pe 30.08 am gasit in cutie o instiintare de la PJ Buftea.
Instiintarea era din 28.08. Corespondenta neridicata se inapoieaza a doua zi la expeditor.
La adresa nr. 2 pe 28.08 , dupa 40 de zile ,primesc raspuns la o cerere de adminsitrare de probe trimisa si confirmata la 19.07 , in care pp mentioneaza ca cererea a fost inregistrata la 18.08.
M-am dus sa ridic solutia la 11.09. Procurorul de serviciu, vine cu plicul deschis , imi inmaneaza 5 file , apoi le i-a se duce in biroul grefierilor si vine cu 4 file . Iar pp Cicos Romica se urca in BPJ 02 IF. Nu am semnat de primire intr-un registru. Am fost pusa sa scriu doar pe inaintare pp.
Oronanta este emisa pe 16.08
Daca nu am dovada de primire , de cand curge termenul de 20 de zile?
28.08 sau 11.09?
Si la alte parchete ati intalnit o astfel de procedura? Nu ti se inmaneaza plicul inchis si nici nu semnezi de primire ?
La dosar nu exista un PV intocmit de reprezentantul unei asociatii ci o plangere penala. In baza plangerii penale s-a luat o declaratie. Ordonanta de renuntare la urm penala a fost contestata la
prim procuror si apoi la judecatorie. In acelasi dosar acelasi angajator vine si da ulterior o declaratie ca martor.
Personal mi se pare ca la dosar exista doua declaratii - prima data ca parte vatamata , a doua data ca martor. Art. 81 precizeaza - in cursul procesului penal-Intrebarea era in ac dosar pot da declaratii atat ca parte principala in proces , cat si ca martor.
Martorul poate sa atace in instanta o ordonanta a procurorului?
Daca am dat declaratie ca urmare unei plangerii depuse de mine , pot venii ulterior si sa mai dau o declaratie ca martor, pentru ac fapta?
Nu este o incompatibilitate evidenta?
Nu ar trebuii niste dispozitii..ordine?
art. 115 CPP (1) capacitatea de fi martor: orice persoana paote fi audiata si citata in calitate de martor, cu exceptia partilor si subiectilor procesuali principali
art. 81 alin 2 mentioneza urmatoarele:
pesroana ... care nu doreste sa participe la proc penla trebuie sa instiinteze despre aceasta org .., care .., o poate audia in calitate de martor.
Daca o persoana depune plangere penala , in urma caruia angajatul este suspendat penal.
Dupa doi ani de zile , se da o rezolutie de renuntare la urm. penala. Aceasta este atacata de angajator. Se continua urmarirea inca doi ani de zile . Mai exact dosarul sta in nelucrare inca doi ani si jumatate de zile.
Dupa aceasta perioada angajatorul din aprte vatamata este audiat ca martor, declarand ca cele mentionate in declaratie au fost date ca urmare din auzite de pe la unii.
Care sunt dispozitiile care auu prioritate :a rt. 115 sau art. 81 alin 2.
Este constitutional art. 81 alin 2?
In timpul urmarii penale organul judiciar este unul sau mai multi?
La un dosar am intalnit urmatoarea situatie:
O citatie este semnat de catre un politist Cioc.
Declaratiile partilor sunt luate de un alt politist Popescu?
Raportul final este intocmit de un alt politist , Acsente.
Este posibil asa ceva?
Im cer scuze . Semnul intrebarii l-am scris gresit.
La 13.06.2013 a depus plangere penala si a dat declaratie in acest sens.
In iunie 2017 a fost audiata ca martor.
In acelasi dosar a dat declaratie ca parte vatamata siulterior ca martor.
La 1 sept am solicitat studierea dosarului penala. Cererea a fost trimisa prin e-mail.
Au spus ca nu au primit e-mailui si cererile se solutioneaza in 20 de zile printr-o ordonanta. Care este articolul in care se mentioneaza 20 de zile ?
Art. 339 alin 4 mentioneaza termenul de 20 de zile , dar acesta reprezinta termenul in care se poate plangere impotriva solutiei de clasare, renuntare.Nu reprezinta termenul de solutionare a unei cererii de studiere a dosarului.
In cea in care a depus plangere penala?
Solicit aceasta printr-o cerere , la care anexez ordonanta procurorului?
In ordonanta se mentioneaza urmatoarele
- la 13.06.2013 , numita MM , in calitate de director a depus plangere penala.
- la 26.05.2017 , MM , director , a afost audiata ca martor.
-in temeiul art. 16 alin (1) lit a s-a dispus clasarea
- in temeiul art.316 alin 1 C.pr. pen., ordonanta se comunica numitilot AG. FM, TNC, ZC , BM, fara sa fie mentionat numele angajatorului MM.