avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate geoavocatnet73

Activitate geoavocatnet73

Discuție Moștenire.
Bună ziua.. Bunici sunt decedați și părinți mei. Eu ca nepot trebuie sa ma pun în drepturi deoarece casa unde locuiesc și au locuit și părinți este construită pe pamintului bunicilor. Ce trebuie făcut ca să fiu proprietar Menționez ca parinti mei au construit aceasta casa acum 30 ani pe un teren dat de bunici (VERBAL). Casa a fost făcută fără autorizație,dar s-a plătit la primărie impozit și utilități +curent de către părinti mei. Cum as putea sa trec casa pe numele meu. Succesiunea după bunici a părinților nu s-a făcut. Va rog sa ma sfătuiți ce să fac. Pot sa ma dea afara ceilalți participanți la moștenire de pe bunici.. Sânt disperat. Mulțumesc mult.

Discuție Succesiune
Buna ziua. Locuiesc într-o curte comună cu socri mei de 300mp.Am cumpărat cu act V. C de la socrii împreună cu soțul suprafata de 100 mp pe care am construit o casa. Socrii au decedat iar soțul împreună cu alți 2 frați trebuie sa facă succesiunea. Soțul mai are dreptul la succesiune pe restul de teren de 200mp? Mulțumesc.

Răspuns la discuția Dezbatere succesiune.
Mulțumesc. După dezbatere succesiune și obtinere CM noi trei putem sa vindem. celuilalt proprietar din curtea comuna sau nu.
Buna ziua. Sântem trei frați și vrem să dezbatem succesiunea după ambi parinti. Tatăl a decedat de 6 ani iar mama cu 7 luni în urma. Dacă deschidem succesiunea acum mai plătim acea taxa de 1 % sau numai onorariile notariale. Moștenirea care vrem sa o împărțim este de 150 mp teren + imobil de 2 camere și se afla într-o curte comună având cale de acces la imobilul părinților ce se află în spatele acestui teren. După succesiune vrem să vindem terenul + imobilul celuilalt proprietar din curte fiind primul îndreptățit după lege sa cumpere cred. Vă rog as dori răspuns concret pentru tot. Vă mulțumesc anticipat.
Bună ziua. Cum se face executare silita fratelui meu dacă nu are ce să-i confiște. El are o alta locuință construita împreună cu soția în alta localitate și atit.Multumesc.

Da am primit certificat de moștenitor individual cu cota de 1/4 din masa succesorala dar nu ne-am împărțit și voluntar. Deci noi plătim impozit pe cota parte care o avem fiecare, dar nu ne folosim nici unul de terenuri și imobile. Este normal sa plătim impozit pe ceva de care nu ne folosim,iar celui care nu aplatit nimic pina acum ce poate să-i ia ca nu are nimic individual doar acea cota.
Pai după ce am primit fiecare individual cite un certificat de moștenire cu 1/4 cota am fost îndrumați de către notar sa mergem la primărie și sa ne înscriem fiecare cu rol la primarie ca asa spune legea ca în termen de 30 zile parca sau nu mai știu trebuie sa fim înregistrați. Urmând ca începând cu anul următor sa ni se ia impozit
Bună ziua.In urma unei succesiuni dezbătută la notariat fiind 4 frați am primit fiecare certificat de moștenitor cu împărțire egala pentru fiecare de 1/4 din toată moștenirea. Aceasta împărțire este doar pe acte fiindcă nu ne-am înțeles pentru a fi împărțiți, adică fiecare cu partea lui. Menționez ca suntem înregistrați la impozite de acum 5 ani cind sa dezbătut succesiunea., 3 dintre noi am plătit în fiecare an impozit pe 1/4 fiecare parte lui iar celalalt nu vrea sa plătească nimic pe motiv ca el nu plătește impozit pe ceva ce nu folosește.,care i-fost atribuit decât în acte și a spus ca va ajunge în instanta pentru împărțire corecta (imobile și terenuri). Ce i se poate intimpla dacă nu plătește impozit Mulțumesc
Buna ziua .Am un sofer angajat de 3 luni pe comunitate.Acum o luna s-a intâmplat ca sa aibe probleme de sanatate la inima P.S.Avea 3 baypas si unu s-a infundat fiind pe camion.A rezolvat totul prin urgenta in tara respectiva si s- a intors cu bine acasa,dar munca de sofer nu mai poate sa presteze.Eu pot sa desfac contractul de munca sau trebuie sa platesc concediu medical persoanei redpective.Menntionez ca c.medical nu putea sa aibe decit de la medicul de familie,caci mie nu mi-a cerut adeverinta de salariat.Multumesc.
Buna ziua.In anul 1996 am cumparat un teren pe care am construit o casa cu autorizatie constr.finalizata in 1999,an decànd platesc si impozit atit pe teren cat si casa.Cum pot obtine proces verbal finalizare casa caci cei de la primarie la urbanism au zis ca atunci nu se facea asa ceva si sigur nu il am .Au zis sa ma duc la un proiectant sa obtin acest pvf casa ,cu certificat energetic, autorizatie constr. fiscal de la impozite si taxe si apoi sa merg la ei pentru obtinerea certificatului de atestare a edificari constructiei.Va rog frumos sa ma ma lamuriti daca sunt in regula pasi de mai sus ca sa obtin acest certificat sa fiu si eu in regula cu acte.Va multumesc.