avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Activitate susurinca

Activitate susurinca

Răspuns la discuția Drept de proprietate
Ma poate ajuta cineva cu informatii ? Daca ma adresez instanței cam cat de repede pot primi soluționarea? Prefectura însăsi m-a îndreptat catre a de judecată !!!


Din pacate nu am avut încotro .
Nu m-am simtit bine si am vrut sa-mi iau medical insa nu am putut pt ca nu au vrut sa-mi dea o adeverință pt medic. Ar fi multe de povestit în ce priveste relațiile de munca la acest angajator si toate drepturile care sunt încălcate -concedii de odihna care se rezumau la cel mult 5zile /an ,program de lucru de minim 10 ore/zi -5 zile pe saptamana fara a primi vreun ban suplimentar , .ce nu am inteles este de ce nu mi-au acceptat demisia atunci când am depus-o si mi-au rupt-o si de ce nu mi-au acceptat un concediu medical atunci când am ajuns la capătul puterilor .
As dori sa stiu daca e corect sa plătesc pentru un teren curte a unui imobil în care locuiesc ca proprietar si chirie la Romvial SA si taxa teren în folosință la primărie ; in condițiile în care aceste case si curțile aferente au fost locuinte de serviciu pt CFR pana în anul 1994 , apoi s-au putut cumpara locuințele si chiar si terenul aferent curților li s-a vândut unora insa nu stiu motivul pentru care acum nu se mai poate acest lucru si sunt si taxată dublu . As vrea sa actionez in judecata primaria care refuza sistematic sa-mi acorde titlul de proprietate ca si vecinilor mei fara o justificare clară facuta pe baza unei legi.
Buna ziua,
As dori sa stiu daca nu mi-a fost primită demisia si nici măcar o adeverință de salariat nu mi s-a eliberat pentru a-mi lua concediu medical deoarece am fost bolnavă (am o scrisoare medicală de la un medic specialist insa doctorul de familie nu mi-a putut elibera certificat medical pt ca angajatorul nu mi-a dat adeverinta).dupa o perioada de 2saptamani m-a notificat ca-mi desface contractul de munca cu art. 61 din codul muncii , e corect sau ma pot adresa unui for superior ? Si daca ,da, atunci cui sau unde pot merge cu sesizarea?
Buna ziua,
Tocmai ce am aflat ca societatea Romvial face încasări de chirii fara suport legal , lunar merg si plătesc chiria pe un teren curte pt care acum mi se cere de la "direcția taxe si impozite"si un impozit -retroactiv si cu penalizări de întârziere - in conditiile in care am platit si chirie la romvial .Am intrebat :" de ce? "
La Romvial mi s-a răspuns :"Pt ca asa trebuie !!!!! sa plătiți si la noi si la ei dupa cum vi se cer banii !!!!!"
La direcția taxe si impozite mi s-a răspuns :" nu doar la noi pt ca Romvial nu mai are baza legală sa incheie contracte de închiriere si nici sa încaseze chirii. Corect era sa va directioneze spre noi sa va facem decizie de impunere si sa vi se calculeze impozit pe terenul curte in folosinta!
Cum e corect ? Cine a gresit , Cum imi pot recupera banii si de la cine !?
Multumesc !
Buna ziua ,
Locuiesc intr-o casa tip CFR proprietate personală (am cumpărat-o de la icral/romvial) in anul 1994 terenul curte aferent acestei locuinte , a ramas in chirie la romvial insa as vrea sa-l trec in proprietate in baza legii 10 ca toți ceilalți vecini de pe strada . De la primărie insa mi s-a comunicat (dupa ce am fost trimisă sa adun o serie întreagă de documente si declarații de prin arhive si de pe la notari) asadar am fost nstiintata ca nu mai este posibil sa primesc titlul de proprietate ca si vecinii mei , sub pretextul ca "la ei a fost o eroare ,o interpretare gresită a legii 10". Întrebarea mea este daca s-a interpretat gresit la aproximativ 50 de persoane care este impedimentul sa se dea aceeasi interpretare inca unei persoane ?ar fi oportun sa ma duc in audiență la prefectura sau sa ma adresez unei instanțe ?
Multumesc foarte mult.
Zoica Susurinca
Buna ziua,
Daca am contract de închiriere cu Romvial pt curtea aferentă locuinței mai am de plata si alta taxa la primărie pt a primi certificat fiscal pe acest teren in scopul cadastrului si intabularii ?