Teama persoanei in cauza este ca va trai mai mult decat anii pentru care se acorda pilonul 2, are rude longevive si ii e frica ca ramane fara o parte din bani cand va fi mai neputincios. Eu il inteleg dar inteleg si ce spuneti dvs.
Multumesc pentru raspuns.
Cand s-a introdus cotizarea la pilonul 2 nu s-a vorbit de diminuarea pilonului 1. S-a modificat legea intre timp? (linkul nu functioneaza) . Cu cat se diminueaza pensia pilon 1?
Buna ziua, un prieten este in pragul pensionarii si banuieste ca va avea o pensie foarte mica. A auzit ca cei care au cotizat la pilonul 2 de pensie vor primi pensie diminuata.
1. Este adevarat ca cei care au cotizat la pilonul 2 vor avea pensie mai mica?
2. Daca da, poate renunta la banii din pilonul 2 pentru a primi pensia intreaga? Cand poate renunta, inainte sau dupa primirea deciziei?
Buna seara, am un proces civil despagubiri care dureaza de 3 ani. Din septembrie astept pronuntarea, am avut pana acum 11 amanari. Este posibil asa ceva? Chiar nu se poate face nimic? Avocatul spune ca trebuie sa asteptam, sunteti de aceeasi parere?
Buna ziua, Am obtinut in instanta anularea unei hotarari a AG de la asociatia de proprietari. Cu toate acestea, asociatia a facut una din lucrarile anulate (schimbare de teava) incalcand sentinta civila definitiva. Lucrarea s-a facut imediat ce sentinta civila a devenit definitiva.
M-am adresat Politiei Locale pentru a constata incalcarea sentintei civile si pentru a verifica daca lucrarea respecta planul tehnic (prin Serviciul Disciplina in Constructii). Am avut in vedere prevederile din L.196/2018, L. 155/2010 si L.50/1991.
Politia Locala mi-a raspuns ca nu este in masura (!!!) sa puna in aplicare o sentinta civila (eu nu am cerut asa ceva) si sa ma adresez unui executor judecatoresc.
Am mai multe intrebari si va rog sa ma indrumati:
1. Are dreptate Politia Locala ca nu poate verifica respectarea planului tehnic al blocului ?
2. Are dreptate Politia Locala ca nu poate constata incalcarea sentintei civile definitive?
3. Are dreptate Politia Locala ca trebuie sa ma adresez unui executor judecatoresc? Ce poate face executorul in acest caz?
4. Ce pot face mai departe?
Procesul a durat 1.5 ani, in conditiile in care s-a recunoscut in instanta ca AG nu a respectat deloc L196/2018.
Pentru ca am vrut sa stiu informatii despre lucrare (cost, deviz, oferte, aprobare de la furnizorul de apa, planul tehnic) am fost sicanat de asociatia de proprietari si de serviciul specializat din primarie, de aceea am fost nevoit sa aglomerez instanta cu acest proces. Serviciul din primarie mi-a raspuns la vremea respectiva ca AG este in regula in conditiile in care existau 20 de semnaturi din 100 pentru convocare, plus alte ilegalitati.
Insist sa se faca corect orice reparatie/modernizare deoarece sunt direct afectat de o alta asa zisa reparatie facuta cu patent si sarma.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri, in acest moment sunt consternat.
Buna ziua, Am obtinut in instanta anularea unei hotarari a AG de la asociatia de proprietari. Cu toate acestea, asociatia a facut una din lucrarile anulate (schimbare de teava) incalcand sentinta civila definitiva. Lucrarea s-a facut imediat ce sentinta civila a devenit definitiva.
M-am adresat Politiei Locale pentru a constata incalcarea sentintei civile si pentru a verifica daca lucrarea respecta planul tehnic (prin Serviciul Disciplina in Constructii). Am avut in vedere prevederile din L.196/2018, L. 155/2010 si L.50/1991.
Politia Locala mi-a raspuns ca nu este in masura (!!!) sa puna in aplicare o sentinta civila (eu nu am cerut asa ceva) si sa ma adresez unui executor judecatoresc.
Am mai multe intrebari si va rog sa ma indrumati:
1. Are dreptate Politia Locala ca nu poate verifica respectarea planului tehnic al blocului ?
2. Are dreptate Politia Locala ca nu poate constata incalcarea sentintei civile definitive?
3. Are dreptate Politia Locala ca trebuie sa ma adresez unui executor judecatoresc? Ce poate face executorul in acest caz?
4. Ce pot face mai departe?
Procesul a durat 1.5 ani, in conditiile in care s-a recunoscut in instanta ca AG nu a respectat deloc L196/2018.
Pentru ca am vrut sa stiu informatii despre lucrare (cost, deviz, oferte, aprobare de la furnizorul de apa, planul tehnic) am fost sicanat de asociatia de proprietari si de serviciul specializat din primarie, de aceea am fost nevoit sa aglomerez instanta cu acest proces. Serviciul din primarie mi-a raspuns la vremea respectiva ca AG este in regula in conditiile in care existau 20 de semnaturi din 100 pentru convocare, plus alte ilegalitati.
Insist sa se faca corect orice reparatie/modernizare deoarece sunt direct afectat de o alta asa zisa reparatie facuta cu patent si sarma.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri, in acest moment sunt consternat.
Va prezint urmatoarea situatie: acum 3 ani, o persoana de 72 de ani, din cauza coxartrozei, a suferit o operatie de protezare a soldului. In urma operatiei, persoana respectiva, care acum are 75 de ani, se deplaseaza foarte greu si are dureri mari, nemaiputand sa se intretina singura. Are noroc ca locuieste impreuna cu fiica ei, dar au aparut niste costuri cu medicamente care le apasa.
Fiind persoane simple nu s-au interesat ce drepturi au.
De aceea va rog sa-mi spuneti daca are dreptul la incadrare la persoane cu handicap, cu toate drepturile banesti, sau daca are alte drepturi de orice fel.
In zona unde locuiesc exista o institutie publica ce functioneaza intr-o cladire construita in anii '90 pe un colt de teren fara nici un fel de parcare - si o firma de telefonie mobila (sediul pe tot judetul) construita tot pe tot terenul disponibil, tot in anii '90.
Toti cei care lucreaza sau au treburi in cele doua cladiri parcheaza in fata blocurilor din zona, riveranii ramanand fara solutii. Mai nou politia locala patruleaza permanent in zona si nu mai lasa nici o abatere de la parcarea oficiala, practic aproape toti riveranii nu mai au unde sa parcheze pana la ora 17:00.
De aceea va intreb daca pot fi obligate institutiile si firmele sa aiba locurile lor de parcare.