Buna ziua, in urma unei incheieri de sedinta, judecatorul de camera preliminara a dispus o masura noua "să se supună unor măsuri de control, îngrijire sau tratament medical, în special în scopul dezintoxicării;"Aceasta masura presupune o testare pentru consum de droguri sau pentru dezintoxicare?
Buna ziua, in prezent ma aflu in control judiciar, masura dispusa de Tribunalul Bucuresti in luna februarie a acestui an.In urma cu o luna am lipsit 2 zile de la prezentarea la sectie pt a semna graficul lunar.Am adus adeverinta de la serviciu pt acele 2 zile in care nu am putut sa ajung dar totusi Politia a facut scrisoare catre tribunal sa imi schimbe masura intr-una mai restrictiva din cauza acelor 2 zile.Am fost chemat la Curtea de Apel, unde se afla in prezent dosarul pentru explicatii.Am motivat absenta mea in cele doua zile pe foundul oboselii si al unui tratament pentru ficat.La sfarsitul sedintei Curtea de Apel a dispus noi masuri ''Nu va depasi raza teritoriala a Sectorului 4 a Municipiului Bucuresti decat cu incuviintarea prealabila a Curtii de Apel Bucuresti - Se va deplasa in raza teritoriala stabilita anterior doar la unitati spitalicesti , farmaceutice si magazine alimentare . - Se va supune unor masuri de control , ingrijire sau tratament medical, in special in scopul dezintoxicarii''.Ideea este ca in prezent eu am un loc de munca in sectorul 6 si din cauza acestei restrictii nu imi pot desfasura activitatea.Ce e de facut in acest caz?Si referitor la "Se va supune unor masuri de control , ingrijire sau tratament medical, in special in scopul dezintoxicariI", ce inseamna mai exact?O sa fiu testat pentru consum sau se refera la cazul in care starea de sanatate se agraveaza?
Buna ziua, mi s-a intocmit un dosar penal in anul 2016 iar in urma caruia am primit 1 an inchisoare cu suspendare in 2017.Intrebarea mea este daca beneficiez si eu de gratierea data in 2017?
Buna ziua, in anul 2016 am fost prins cu o alcoolemie de 2.30 la volan.Mi s-a luat permisul, etc.Luna trecuta am fost chemat in instanta, la sfarsitul sedintei judecatoarea mi-a spus ca voi primi prin posta pronuntarea.Am primit un plic de la Judecatoria Sector 4 ce contine Comunicarea titlului executoriu nr.xxx in care sunt obligat la plata unei sume de bani.Intrabarea mea este daca in afara de aceasta amenda/cheltuieli judiciare(asa scrie in comunicare)voi mai primi si pedeapsa sau aceasta suma reprezinta doar cheltuieli judiciare.Va multumesc!
Pai asta ar insemna ca orice angajator o sa incheie contractul de munca imediat ce verificarile se fac..eu ce optiuni am?nu o sa mai am un loc de munca stabil, ca face politia romana verificari?
Buna seara, e legal ca sectia de politie la care am fost repartizat pentru a semna saptamanal sa faca verificari la locul de munca?Sa vada daca este real contractul de munca pe care l-am prezentat?
Buna ziua, este adevarat ca in momentul in care intri in control judiciar, nu se mai ia in calcul perioada petrecuta in arest preventiv+arest la domiciliu intr-o eventuala condamnare?Multumesc!
Buna seara.Puteti sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie.Sunt in arest la domiciliu de circa 7 luni, am ca obligatie sa nu iau legatura cu martorii si inculpatii din dosar.Rechizitoriul a fost incheiat, mi s-a spus ca pot face o cerere catre tribunal sa mi se permita sa iau legatura cu prietena mea, anchetata in dosar pt inlesnirea activitatilor pe care eu le desfasuram.Cum ar trebui sa procedez?
Nu scrie nimic care sa justifice aceasta suma de bani.E vorba de un dosar de trafic de droguri si fiecaruia dintre noi i s-a plasat o suma de bani ca fiind cheltuieli judiciare.A mea este una dintre cele mai mici mai sunt 4 inculpati cu sume cuprine intre 10.000-15.000 de lei.