Multumesc de raspuns. Cred ca mai am o optiune: sa cer primariei un titlu de proprietate partial pe terenul meu, si daca ei vor face contestatie, voi invoca clauza de uzucapiune. Daca am titlul de proprietate ca just titlu, am deja periada de uzucapiune si nu mai trebuie sa astept sa se implineasca 30 de ani. Pentru granituire banuiesc ca trebuie titlul de proprietate, ca sa dovedesc ca bunica a fost proprietara. Ce ziceti? Voi consulta si un avocat din zona, dar nu prea am incredere.
april2001ro
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Avem procesul verbal de punere in posesie in original cu care bunica ne-a facut un antecontract prin notariat, in care scrie ca am achitat valoarea terenului. In baza acestui antecontract, primaria nea dat toate aprobarile pentru o casuta: autorizatie de construire, certificat de urbanism, plan de situatie etc... toate stampilate de primarie.
Masuratorile au fost facute de primarie si timp de 27 de ani nu ne-a deranjat nimeni. Acum 4 ani, copiii persoanei cu care a facut bunica schimbul de pozitie, au intentat actiune de evacuare, dar instanta nu le-a dat castig de cauza.
In ultimul timp, primaria spune ca ne va da titlu de proprietate in cateva luni si spune ca situatia nostra ii intarzie. Credeti ca ar trebui sa cerem anularea titlului de proprietate a mostenitorilor celui care s facut dchimbul cu bunica?
Localitatea este Boldesti-Scaeni, Prahova, si locuiesc in acea casuta cu sotul paralizat. Avem un apartament in Ploiesti, dar nu are lift si nu il pot urca la et. 3.
Buna ziua, acum douazeci si trei de ani, vecinul terenului nostru ne-a rugat sa ii dam in spatele terenului nostru si sa luam noi in latime. A venit cineva de la primarie si a masurat si am primit proces-verbal de punere in posesie cu noile vecinatati. Nimeni nu a spus ca au titlu de proprietate. Acum mostenitorii au venit sa ceara sa schimbam iar terenurile, fapt imposibil deoarece am construit o casa, cu toate aprobarile legale. Este posibil sa atacam titlul lor in instanta si sa fie trecute noile vecinatati ?
Multumesc
Buna ziua, am si eu o nelamurire: eu sunt unica fiica a mamei mele si dansa mi-a facut procura generala sa o reprezinta in toate. Procura face trei ani in octombrie si intre timp, mama s-a imbolnavit de Alzheimer. Mama este parte intr-un certificat de mostenitor si nu mai este in stare sa se reprezinte, nici nu ma mai recunoaste. Daca eu sunt singura mostenitoare, se poate aplica art. 88 din NCC si manndatul sa ramana in vigoare? Nu vreau sa o pun sub interdictie, mi se pare nefiresc. Va multumesc.
Am castigat o contestatie la executare, iar in hotararea definitiva scrie sa mi se restituie taxa de timbru judiciar.
Daca scrie in hotarare mai trebuie sa fac cerere iar la judecatorie pentru restituirea taxei de timbru judiciar?
Multumesc
Aveti drept ate, multumesc, dar m-a iritat tonul ofensator al d-rei raluk si nici nu s-a discutat despre tutela. Nu stiu de ce discutia se axeaza pe mandat (care este Inca valabil). Numai bine
Esti prima care m-ai tutuit, asa ca ti-am raspuns la fel. In plus, esti simplu utilizator si nu ai autoritatea sa dai sfaturi competente. Nu stiu de ce te-ai implicat in discutia asta decat daca ai Informatii despre situatie . Eu te rog sa nu mai participi la discutie, pentru ca vreau un raspuns de la un consultant. Chiar o sa vorbesc cu Dl. Sfintescu, unul din fondatorii acestui site.
raluk0207 a scris:
Notarul a știut că mama are Alzheimer?
Stiu bine situația, ca zilnic am clienti ca tine.
Verișoara...securisti..teoria conspirației.
Actele există sau nu?
Multumesc pentru raspuns. Nu stiu cand ne va da primaria titlul, iar cu unele rude nu sunt in relatii bune. Mai am o singura grija: in perioada pana se implinesc 30 ani, este posibil ca rudele sa ma dea afara din casa construita de mine? Cum ma pot apara?
Tonul tau e agresiv. Nu stiam nici eu ca mama are Alzheimer in acel moment. Abia dupa cativa ani s-a constatat boala. Notarul a intrebat-o personal daca este de acord sa fie reprezentata de propria fiica, unicul copil, in toate situatiile mai ales ca isi pierduse vederea, Rudele ii furau pensia si i-au furat si buletinul. Din aceasta cauza suspectez ca i-au falsificat semnatura. Eu am mers cu ea si i-am facut alt buletin, i-am facut cont la pensie si am luat-o la mine.
Verisoara locuia langa ea, e betiva si o tortura permanent. Voi afla in curand daca exista actele, pentru ca se pare ca cineva din primarie stie de aceste acte si va vorbi. Oricum se va afla cand va muri mama si voi face succesiunea. Fii draguta si raspunde-mi in mod profesionist, Nu sunt infractoare si nici lacoma de avere. Am renuntat la o mare parte din terenuri in favoarea lor, dar nu vreau sa isi bata joc de noi.
Buna seara,
In 1997 bunica mea mi-a facut antecontract de vanzare-cumparare prin notariat pe un teren agricol, cu achitarea unei sume de bani, Nu a putut sa-mi faca acte pentru ca primaria nu i-a dat titlul de proprietate, deci avea terenul doar in posesie si nu era proprietara. In situatia asta acest antecontract poate fi considerat just titlu?
In acesti 22 de ani am construit o casa cu toate actele legale, certificat de urbanism, autorizatie de constructie, terenul devenind la cererea noastra intravilan. Platim impozit si avem rol la primarie, terenul fiind trecut separat in registrul agricol.
Acum 12 ani mamaie a decedat, exista un certificat de mostenitor in care mama mea are o treime, dar nu avem nici acum titlul de proprietate. Sau poate exista acest titlu, dar este ascuns de o ruda cu relatii. Intrebarea mea este: pot sa introduc actiune pentru uzucapiune ca sa pot obtine o hotarare drept act de proprietate? Mentionez ca locuiesc in aceasta casa si am grija de mama mea care are Alzheimer cu handicap grav. Este posibil sa ma atace cineva din familie si sa ma dea afara din casa construita de mine?