avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate mititelugheorghe68

Activitate mititelugheorghe68

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar sora mea încă trăiește iar ei nu pot fi proprietari de drept conform contractului de vânzare-cumpărare decât după decesul ei.
Bună seara.Sora mea a vândut propriului băiat căsătorit casa prin notariat ,,,Contract de vânzare-cumpărare cu drept de uz viager,băiatul intre timp s-a despărțit ce se întâmplă cu casa după divorț.Va mulțumesc anticipat
Eu și cele trei surori ale mele am donat prin notariat 3 terenuri proprietate privată obținute prin dezbatere moștenire de la părinți noștri (2 terenuri extravilane și un teren intravilan) unui nepot din partea unei surori.As dori sa știu dacă ceilalti nepoții (copii ai mei sau ai surorilor mele) pot ataca actul de donație făcut de noi cei patru frați in tribunal sau ori care alta cale legală.Va mulțumesc anticipat.
Exact nu ne putem intelege,ar fi fost cel mai simplu,eu nu-mi pot permite să-mi implic copii mei care sunt plecați în alta tara cu problemele pe care frați mei nu vor sa le rezolvam,adică dupa decesul meu sa-i las cu aceasta problema pe cap care necesita timp și bani pentru mai nimic.Adica nu se merita trebuie sa fac ceva,sa rezolv aceasta problema.Va mulțumesc.
Suntem 4 frați si avem dezbătută moștenirea părinților noștri pe terenul extravilan care este format din trei terenuri[(1 teren-1 ha)(1 teren-0.7 ha)(1 teren-0.5 ha)].Nu ne putem înțelege nici sa- vindem pe tot dar nici sa-l dezbinam prin notariat ca fiecare sa facă ce vrea cu partea lui de mostenire.Pot vinde,dona sau sa las prin testament cuiva doar partea mea de mostenire nu contează cui(orfelinat,azil de bătrâni,biserica și chiar primăriei)din localitatea unde este terenul.
Copilul meu termina anul 3 de Școală profesionala în anul 2022 va pute continua toamna anului 2022 studiile la zi pentru terminarea Liceului (adică clasa 11 și 12) împlinește varsta de 18 ani în data de 14-07-2022 la același liceu sau alt liceu cu diferența sau cum se procedează.Va mulțumesc cu anticipație pentru răspuns și ajutor.
Terenurile agricole extravilane se pot vinde la notarit.Eu am întrebat astăzi la un notar și mi sa răspuns ca vanzarea terenurilor agricole extravilane sau blocat momentan.Si nu înțeleg de ce?
Astăzi am fost la un notariat in Tulcea si mia zis ca nu se poate asa ceva,ma puteti ajuta cu o lege sau ceva care prevede expres cea ce ma intereseaza in privinta tutelei unui minor, pe care eu sa o caut si sa o studiez si sa ma pot adresa cu legea in fata.Va multumesc pentru ajutor.
Testamentu nostru nu poate fi atacat in istanta,iar in privinta asigurarilor de viată si toate celelalte drepturi banesti intra in drepturi la vârsta de 18 ani.
Daca eu,sotia si baiatu de 22 ani am deceda printro nenorocire de cel de al doilea copil care este minor ce se va intampla cu el si ce am putea face noi sa-l punem la adăpost si sa nu rămână pe drumuri,sau sa putem numi o familie care sa-l ia in intretinere,ce ar trebui sa facem,adică testament o persoana pe care sa o numim ca tutela copilului nostru si unde se pot face aceste demersuri(notariat-avocat-sau instituti ale statului)