Bună Seara ! Legea IFN-rilor se aplica și pentru contractele mai vechi? Am o problema cu Mozipo IFN. De câțiva ani tot plătesc câte 156 de lei rata la un credit de 2500 de lei. Cred ca am plătit deja dublul sumei împrumutate și încă as mai avea de plătit vreun an de zile conform desfășurătorul din contul meu de pe Site-ul IFN ului. Nu exista posibilitate de a înceta aceste plăti? Menționez ca nu sunt în litigiu cu ei. Imi plătesc ratele la zi dar cred ca am plătit mai mult decât era necesar. Mulțumesc!
Bună Seara ! In cazul unei amenzi de circulație, cele cincisprezece zile în care poate fi achitată sunt zile lucrătoare? Sau includ și sâmbătă și duminica?
Este posibilă și legală desființarea unui post, în vederea oferirii altui loc de muncă pe care l-am refuzat ulterior? Am primit înștiințarea si as vrea sa stiu daca in caz ca nu accept oferta sunt pasibil de a fi disponibilizat ? In cazul disponibilizarii firma trebui sa imi plateasca salarii compensatorii?
Am fost informat că Unitatea nu mai are alte locuri disponibile în acest moment.
Buna Ziua! Am auzit si eu foarte târziu de faptul că acea taxa auto la care eram obligați acum cativa ani, în momentul inmatricularii unui autoturism adus din altă țară, s-a restituit mai multor persoane. Eu nu am stiut dat fiind că am fost plecat. Intrebarea mea este, acum se mai poate recupera în vreun fel? La ANAF m-au direcționat către judecătorie? Se poate în acest mod ?
Pana azi am activat în firma ca si Reglor Masini Unelte. Azi am fost chemat sa mi se comunice ca din data de șase ianuarie 2020 imi va fi schimbată incadrarea în Primitor Distribuitor, o încadrare zic ei superioara celei existente. Intrebarea mea este; au voie sa imi modifice încadrarea fără acordul meu?
Intreb deoarece mi s-a spus că nu am de ales, discuția pe care am avut-o fiind doar de informare.
Înregistrările audio au fost realizate cu telefonul în urma convorbirilor iar pozele sunt printscreen-uri dupa conversațiile de pe grupul de WhatsApp. Multumesc mult.
Bună Ziua! Ma numesc Andrioaiei Ciprian Cătălin si locuiesc în orasul Codlea, Judetul Brasov. În luna Septembrie 2017 m-am angajat in regim part time pe o norma de 8 ore la Provident Financial Romaniă.IFN. SA. Totul a fost ok si treaba a mers excelent timp de doua luni timp in care am beneficiat de super suportul Managerului meu direct care si-a facut treaba impecabil dând dovadă că era un adevarat lider in sectiunea noastră. Specific faptul că zona alocată mie era pe întinderea Rasnov, Tohanul Nou, Bran, Moeciu, începând de la aproximativ 18 km si terminandu-se undeva la 32-36 de kilometrii de domiciliul meu. Pentru deplasarea mea in interes de serviciu compania folosea autoturismul meu personal prin intermediul unui contract de comodat. Activitatea desfășurată de noi pe teren este de Agent Vânzări, activitate care consta in colectarea ratelor clienților din portofoliul alocat cat si vanzarea de contracte noi ( credite de consum ). Dupa cele doua luni de activitate managerul in urma presiunilor conducerii de a efectua vânzare a demisionat si a fost inlocuit. Noul Manager Zonal inca de la inceput a jucat jocul conducerii facand presiuni asupra noastră spunând că suntem obligati sa vindem minim doua contracte pe saptamana. Colectarile la fel din cauza faptului ca s-au acordat credite in mod iresponsabil de catre colegi anteriori se executau foarte greu. Nu se reusea colectare săptămânală mai jos de 44-47% decat aleator in foarte putine agenții. Saptamanal erau reprosuri pe aceasta temă. Personal am suportat fel de fel de reprosuri si amenințări in conditiile in care nu doar eu eram in aceasta situație. Vizavi de aceasta speță trebui sa specific ca suportul Managerului nou era inexistent, el nefiind interesat nici macar sa cunoasca clientii din secțiune. Saptamanal eram invitat la sediul din Brasov pentru explicații în asa zisa sedintă de performanța in conditiile in care banii de combustibil alocați pentru zona mai sus mentionata erau 230 de lei. As dori sa actionez in judecata aceasta firmă pentru hărțuirea provocată si chiar umilințele cu care m-am simtit tratat. Intrebarea mea este ce sanse as avea si daca as putea prezenta probe audio si printscreen-uri pe care le-am executat în urma discutiilor pe grupul de WhatsApp, respectiv apeluri telefonice cu respectivul Manager ?
In ce conditii as putea sa dau in judecata angajatorul care m-a supus la hărțuire si discriminare ?
Nu. Cererea a stat zile intregi in biroul sefului de sector.
Angajatorul are voie sa iti refuze cererea de concediu ? Specific faptul că la una din situații cererea a fost lăsată fara raspuns pana in momentul cand am ajuns la data cand trebuia sa isi produca efectele dupa care a fost modificată si neacceptata in lipsa mea.