avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate troncota

Activitate troncota

desi nu este extrem de clara intrebarea sfatul meu este următorul: cel care doreste să cumpere acel teren litgios poate face cerere de interventie in interes propriu in cadrul dosrului aflat deja pe rol la instanta si astfel va putea cere la randul său validarea unui antecontract de vănzare cumpărare ce ar urma sa-l incheie cu proprietarul si să solicite in aceeasi cerere si iesirea din indiviziune.ulterior nu ar mai trebui facut nimic ci doar cerută inscrierea dreptului de proprietate confom sentintei ce se va pronunta in dosar.
toate acestea făcute de un avocat!!!
Răspuns la discuția CERTIFICATU DE MOSTENITOR
nu ste obligatorie depunerea la dosar a certificatului de mostenitor. trebuie indicat numele si adresa mostenitorilor, sotie , copii, nepoti, etc. acel certificat exista doar daca mostenitorii solicita eliberarea lui unui notar public. daca nimeni nu solicita acest lucru, el nu se elibereaza din oficiu, de aceea nu ar trebui despus certificatul ci doar indicati mostenitorii. pentru a fi si mai usor se solicita de la serviciul de stare civila copii dupa actele de nastere ale mostenitorilor, pentru a dovedi rudenia cu decedatul, sau certificat de casatorie-in cazul sotului supravietuitor
Răspuns la discuția Inlocuire avocat
ideea este ca trebuie retras mandatul dat in fata notarului odata cu rezilierea contractului de asistenta juridica incheiat cu el, ptr ca in caz contrar desi se reziliaza contractul, el poate sa se prezinte in instanta in baza procurii. se poate solicita instantei la termenele urmatoare, acordarea unui nou termen pentru a se putea angaja un alt avocat, cu depunerea la dosar a dovezii privind rezilierea contractului de asistenta si renuntarea la mandatul notarial.
Răspuns la discuția servitutea de trecere
trebuie promovata o actiune in instanta pentru stabilirea servitutii de trecere precum si a despagubirilor, care nu inseamna plata terenului ci doar o suma care semnifica lipsa lui de folosinta de catre proprietarii lui. chiar aca exista deja o servitute aceasta nu a fost stabilita in favoarea terenului care va apartine, asa ca oricand nu mai puteti utiliza acel drum pentru ca nu aveti servitutea inscrisa in cartea funciara. asa ca repede la un avocat sa va promoveze o actiune:D
Răspuns la discuția evaluare apartament succesiune
evaluarea se face in functie de modalitatea aleasa de partaj fie la notar sau in instanta;ptr ca la notar se are in vedere un pret fix, stabilit de un expert evaluator, iar in instanta se are in vedere pretul de circulatie care de obicei este mai mare decat cel de la notar.
cotele sunt urmatoarele: 1/2 ramane sotului supravietuitor, in calitate de coproprietar, restul de 1/2 se imparte din nou intre sotul supravietuitor si copii astfel: 1/4 pentru sot si 3/4 ptr copii. exemplu de calcul: daca ap. valoreaza 100.000 lei noi, jumatate de 50.000 lei ar fi partea sotului suprav, restul de 50.000 lei se imparte in patru, astfel ca sotul mai primeste 12.500 lei iar copiii impreuna au 37.500 lei. deci sa ramai cu tot apartamentul trebuia platita sulta catre sotul suprav in suma de 62.500, iar celuilalt frate 18.750 lei

Buna ziua,

cum se evalueaza un apartament care intra in masa succesorala?

Cum pot fi despagubiti parintii si fratele atunci cand in masa succesorala intra doar apartamentul in care sotul supravetuitor locuieste? Este posibil sa se plateasca o "rata" lunara pe un numar de ani pana cand se acopera valoarea partii din apartament ce le revine? Care este calea ce trebuie urmata? Mentionez ca parintii nu au vrut sa accepte suma de bani pe care eu pot sa o imprumut de la banca.

Parintii si fratele mostenesc 1/3 sau 1/4?

Multumesc
legat de apartament arat ca sotia in cazul unui partaj de bunuri comune nu are decat un drept de creanta costand in banii investiti de ea in apartament drept pe care poate sa-l valorifice;calculand la prima vedere ar fi 1000 euro, adica jumatate din investitie, daca ati avut venituri egale, si mai putin daca a castigat mai putini bani decat d-voastra.
Răspuns la discuția Divort

da
din punctul meu de vedere a fost o eroare care trebuie indreptata
in mod clar a uitat instanta sa treaca in dispozitivul deciziei si calea de atac a recursului care este obligatorie. dupa ce se epuizeaza si aceasta cale, fie prin declararea recursului fie prin lasarea sa treaca a termenului, putem discuta despre sentinta irevocabila

Sa inteleg de aici ca a fost o eroare din partea instantei ca nu s-a specificat la sfarsitul deciziei calea de atac si termenul?