Am vandut un apartament in iunie, noul proprietar vrea sa nu reziliez deocamdata contractul de electricitate "pentru ca ar avea el mult de platit la deschiderea unui contract nou". Doreste sa astept pana la 1 august ca sa preia el contractul "ca sa fie sigur ca am platit eu toate sumele restante"?! Mi se pare putin ciudat, apartamentul e nelocuit de multi ani, suma de plata la electricitate fiind zero... As dori sa fiu sigura ca contractul meu e reziliat/transferat, nu as vrea sa ma trezesc cu vreo suma de plata - dansul intentioneaza sa faca renovari etc. Imi puteti da un sfat cu ce as avea de facut? Multumesc!
As dori sa vand un teren extravilan de cca 5 hectare in judetul Prahova - nu in statiuni, ci intr-o zona rurala - pasuni, fanete.
Mi se spune ca "trebuie sa public niste acte de intentie la primarie, si sa astept circa 4 luni, cam pana in martie" ca sa pot vinde?! Justificarea fiind ca "poate cineva din sat/vecin vrea sa cumpere"?
E adevarat? Adica nu pot vinde cand si cui vreau eu, de exemplu printr-o agentie imobiliara? Nu inteleg nimic...
Rog daca cineva poate sa imi explice exact ce inseamna acest lucru si daca e corect, sau primaria vrea doar sa ma sicaneze?!
Eu nu locuiesc in tara si nu mai sunt la curent cu legile...
Multumesc!
Poza din pasaportul electronic e oribila, cum pot sa o schimb?
Am facut pasaport electronic, poza mi-a iesit oribila. Mi s-a spus (gresit sau deliberat) sa ma uit intr-un punct care era mult deasupra aparatului foto, iar in poza rezultata am capul dat pe spate de parca as avea gatul rupt.
Intrebarea e; ce pot face daca doresc sa schimb aceasta poza?
Daca declar pasaportul pierdut, mi se face o alta poza sau doar se emite un duplicat/pasaport nou, dar folosind poza deja existenta?
Orice sfat e binevenit!
Sunt casatorit cu o englezoaica. Sotia avea o sora, necasatorita niciodata, care a decedat. Ea a lasat printr-un testament, redactat in 2009, 80% din avere la ...Unicef, si 20% sorei ei, dar totusi numind-o pe aceasta ca administrator responsabil cu impartirea averii (power of probate).
Acest lucru a fost o "razbunare/pedeapsa" datorata faptului ca nu a fost de acord ca sora ei sa se marite cu mine si sa vina in Romania.
Cunoaste cineva legislatia britanica? Putem face ceva ca sa evitam sa dam 80% din avere unei organizatii care chiar si anul trecut era in centrul unor mari scandaluri de ped_o_fil/ie?
Daca pur si simplu nu dam Unicef nici un ban, ce se poate intampla dpdv legal?
Orice sfaturi sunt binevenite!
Multumim!
E normal si legal ca lucratorii de la gaze sa ne terorizeze cerand sa intre in apartamente in plina pandemie?
Este oare normal/legal ca in plina pandemie, cu rata de infectare pe care o are in prezent Bucurestiul, proprietarii de locuinte la bloc sa fie terorizati de "domnii de la gaze" care doresc sa intre in apartamente pentru asa-zise verificari?
Adica sa treaca dintr-o locuinta in alta si sa contamineze tot blocul?
Unde se poate reclama acest ABUZ si ATENTAT LA SANATATEA PUBLICA?
Este URGENT, suntem terorizati si amenintati ca ni se opresc gazele!
Ar fi bine sa gasesc pe cineva care sa imi explice exact, noi suntem pregatiti pe domeniul medical dar nu ne pricepem foarte mult in alte domenii.
Nu stiu exact care a fost prejudiciul pentru coleg, cunosc cazul doar indirect. Stiu ca erau 2 medici implicati in caz; cel care lucra pe SRL (anestezistul) nu a platit nimic fiindca SRL-ul avea capital 200 lei, iar cel care avea PFI (chirurgul) a avut mari probleme si a trebuit sa raspunda cu apartamentul. Nu a fost vorba de raspundere diferita, ambii au fost in culpa in mod egal.
De aceea doream sa aflu exact cum e mai sigur sa lucrezi...
Multumesc oricum pentru amabilitatea de a raspunde!
M-am pensionat (medic) si am continuat sa lucrez - garzi in spitale - infiintand un PFI pe domeniul medical.
Intre timp, un coleg chirurg care are tot PFI a fost actionat in judecata de un pacient si obligat sa isi vanda masina si apartamentul ca sa-i plateasca daune, cu toate ca nu era vina lui ci a unui partener de activitate. Nu intru in amanunte...
Din cate inteleg, la un PFI raspunzi cu bunurile personale in caz de "ceva", iar la un SRL nu.
As vrea sa renunt la PFI si sa imi fac un SRL.
Cum sa procedez ca sa nu patesc precum colegul de mai sus?
Inteleg ca la SRL am nevoie de administrator (?) care raspunde tot cu... bunurile personale?!
Daca sunt unica persoana din SRL-ul respectiv, deci automat voi fi si administrator, cum fac ca sa nu imi pun bunurile personale in pericol?
Exista vreo posibilitate?
Multumesc!
M-am pensionat (medic) si am continuat sa lucrez - garzi in spitale - infiintand un PFI pe domeniul medical.
Intre timp, un coleg chirurg care are tot PFI a fost actionat in judecata de un pacient si obligat sa isi vanda masina si apartamentul ca sa-i plateasca daune, cu toate ca nu era vina lui ci a unui partener de activitate. Nu intru in amanunte...
Din cate inteleg, la un PFI raspunzi cu bunurile personale in caz de "ceva", iar la un SRL nu.
As vrea sa renunt la PFI si sa imi fac un SRL.
Cum sa procedez ca sa nu patesc precum colegul de mai sus?
Inteleg ca la SRL am nevoie de administrator (?) care raspunde tot cu... bunurile personale?!
Daca sunt unica persoana din SRL-ul respectiv, deci automat voi fi si administrator, cum fac ca sa nu imi pun bunurile personale in pericol?
Exista vreo posibilitate?
Multumesc!
Deci daca proprietarul nu este de gasit si nu are rude/prieteni in tara carora sa le fi lasat o cheie, eu doar stau si ma uit cum imi cad tavanul si peretii?
M-ar fi interesat o solutie urgenta, imi curge apa prin plafoane; nu speculatii despre conducte principale sau nu!