avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate sm23

Activitate sm23

in specializare.
(3) În sensul prezentului Regulament, sunt persoane care au absolvit examenul de
definitivat în alte profesii juridice, juriştii care au dobândit definitivarea în funcţia juridică
exercitată anterior, dacă:
a. examenul de definitivare în altă profesie juridică a cuprins şi probe
scrise;
b. examenul de definitivare în altă profesie juridică s-a desfăşurat în baza
unei programe compatibile cu cea a examenului de definitivat în profesia de
avocat; în sensul prezentului Regulament, este compatibilă cu programa de
examen pentru admiterea în profesia de avocat o programă de examen ce
cuprinde cel puţin 3 materii din materiile prevăzute la art. 5 alin. (2) lit. b);
Avand in vedere aceste prevederi din Regulament, nedumerirea mea este urmatoarea: in situatia in care consilierii juridici care au 5 ani vechime si au sustinut exemanul privind definitivarea in profesia juridica insa examenul nu a continut cel putin 3 probe din cele mentionate anterior in Regulament, ce se intampla? Consilierului Juridic i se respinge cererea de prmirea in profesia de avocat ca si avocat definitiv?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament ( aveti timp 30 de minute de la publicare sa editati mesajul- cititi Regulamentul forumului!) )
ca si viitoare mama ai dreptul la 126 de zile libere care este concediu de sarcina si lauzie, tu poti sa iti iei zilele astea fie inainte da cu conditia sa iti lasi dupa ce nasti 42 sau 43 de zile din astea 126, dar poti sa le iei si dupa ce nasti, eu te sfatuiesc ca sa nu iti ramana libere in cartea de munca 5 zile intri frumos in concediu de sarcina si lauzie, mai ales ca in cele 126 de zile esti platita mai bine decat in concediu efectiv de crestere a copilului.
sper ca ti-am fost de folos
buna!
sa imii spuna si mie cineva in temeiul carui articol pot cere penalitatile de intarziere in cazul cerereii de chemare in judecata in vederea recuperarii taxei de poluare auto.
Va multumesc
cine stie sa-mi spuna si mie o lege sau ceva care reglementeaza obligatiile pe care le are o companie de telefonie mobila?
pe mine ma intereseaza parametrii minimii ai semnalului care treuie sa fie asiguratii de aceste companii si unde pot sa gasesc aceasta informatie pentru cama gandesc ca trebuie sa existe ceva lege
stie cineva?
pe site-urile lor am cautat si nu am gasit si nici in contract nu este stipuluata aceasta informatie cu toate ca ar trebui
Răspuns la discuția prejudiciu
timi a scris:

sm23 a scris:


o societate comerciala a poluat statia de epurare (evacuand ape uzate a caror continut chimic depaseste valoare prevazuta in contract) a furnizorului de servicii de apa-canal, provocandu-i astfel anumite prejudicii......



Prin urmare, este vorba despre o raspundere civila contractuala (am subliniat precizarea dvs). In acest caz, temeiul de drept al actiunii ar putea fi art. 962, 969, 970 Cod civil coroborat cu art. 1073 si urm. Cod civil.

Daca intre dvs si societatea respectiva nu erau stabilite relatii contractuale, arfi fost vorba despre raspunderii civile delictuale. In acest caz, temeiul de drept al actiunii in raspundere ar fi fost 998 - 999 C.civil.




stiam despre articolelel respective, exista ceva special
Răspuns la discuția prejudiciu
freeelis a scris:

Cred ca este vorba si de aplicarea principiului "poluatorul plateste" :).

da se aplica si principiul respectiv cand e vorba de amenzi
Răspuns la discuția prejudiciu
haideti sa va spun despre ce este vorba:
o societate comerciala a poluat statia de epurare (evacuand ape uzate a caror continut chimic depaseste valoare prevazuta in contract) a furnizorului de servicii de apa-canal, provocandu-i astfel anumite prejudicii,si am intales ca exista un articol ceva care spune clar ca, in cazul in care o societate provoaca astfel de prejudicii este trasa la raspundere.
Discuție prejudiciu
sa-mi spuna si mie cineva in ce lege, articol, este scris ca in situatia in care se creaza un prejudiciu unei societatii, cei care au provocat respectivul prejudiciu raspund in solidar?
nu este adevarat. in cele 127 de zile indemnizatia se calculeaza in functie de veniturile realizate in ultimele 6 luni de munca, iar la sfarsitul celor 127 de zile sau 126 cate or fi ele, indemnizatia se calculeaza in functie de venitul realizat pe ultimul an de munca.