avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Activitate cristinani

Activitate cristinani

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Știu ca este un subiect delicat, cu multe nuanțe și multe implicații. Dar cu soțul am discutat prima data și ma înțelege, știe eforturile mele și motivele pentru care aleg orgoliul în acest subiect.
Da, aveți dreptate în ceea ce spuneți și sper sa reușesc sa iau cea mai buna și înțeleaptă decizie.

mrays99 a scris:

Nu as vrea sa imi bag nasul unde nu imi fierbe oala, insa moral, cred ca o prima discutie trebuie sa o aveti cu actualul sot, astfel incat daca si el se afla intr-o situatie asemanatoare, sa procedeze identic (ex. bunurile dvs. sa nu intre la mostenire, insa sa aveti pretentii la bunurile lui).
In plus, nu stiu cum sunt impartite cheltuielile intre dvs. si sot, si ce asteptari aveti de la dumnealui, dar sunt convins ca la batranete acesta va fi mult mai aprope de nevoile dvs. decat propriul copil, care la randul lui va avea propria familie, nevasta, copii, soacra, etc.
Eu unul daca as avea o partenera care ar gandi in asemenea termeni, fara sa ma consulte, i-as ura succes si ne-am vedea separat fiecare de drumul sau in viata, pentru ca este clar ca acolo acel cuplu nu are la baza o valoare comuna, ci doar un interes sau o nevoie de a umple un gol interior.
Dvs. cunoasteti in amanunt toate aspectele din viata dvs, puneti-le in balanta atat dpdv logic, cat si emotional, lasati orgoliile de o parte fiindca nu va ajuta cu nimic...s-ar putea sa ramaneti singura in apartamentul in care veti avea un drept de uzufruct, iar propriul copil, manipulat de propria sotie, sa nu va aduca nici macar bucata de paine si traditionalul pahar cu apa, iar atunci o sa regretati ca nu aveti alaturi o persoana alaturi care sa va iubeasca, sa va respecte, sa va impartaseasca valorile, sa va ingrijeasca, sa va faca fericita pana in ultima clipa...decizia este una care pare grea, insa daca o ganditi din toate perspectivele si va asumati si toate eventuale consecinte, atunci aceea este varianta corecta.


Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.
Stiu ca se va pune problema în viitor și pt alte bunuri sau pt bani, dar acum este vorba strict de apartament pt ca este plătit doar de mine, din munca mea și îmi doresc sa-i rămână 100% copilului meu, care acum are 16 ani. Este orgoliul meu.
Este posibila varianta în care soțul da o declarație la notar în care admite ca nu are nicio contribuție la apartament și renunță la orice drept asupra apartamentului (și el și moștenitorii lui)?
Mulțumesc!
Bună ziua.
Am achiziționat un apartament în 2011 (eram divortata), m-am căsătorit în 2020 și în 2021 am rambursat creditul integral. Rambursarea creditului s-a făcut doar din fonduri proprii, prin banca.
Peste ani si ani, când eu nu voi mai fi, soțul meu va avea vreun drept asupra apartamentului? (el nu a contribuit cu nimic la plata creditului sau la vreo renovare)
Vreau sa ma asigur ca băiatul meu va avea 100% drepturi asupra apartamentulului. Dacă este nevoie, voi face și un testament.
Nu voi mai avea alți copii.
Mulțumesc!
Cristina
Buna seara,

Intentionez sa il dau in judecata pe tatal copilului pentru plata pensiei alimentare si am nevoie de cateva sfaturi / raspunsuri:
- in cazul unul venit peste medie, procentul maxim de 25% se stabileste numai daca dovedesc ca intretinerea copilului ajunge la suma respectiva? (Ex: 25% = 2.000 lei - instanta va obliga tata sa plateasca procentul maxim numai daca eu dovedesc ca intretinerea copilului costa 4.000 lei pe luna astfel incat el sa contribuie cu jumatate din suma? sau pe ce principiu se stabileste pensia alimentara in cazul unui salariu mai mare?
- procentul respectiv se aplica la toate veniturile suplimentare care apar pe fluturas pe langa salariu? (ex: bonus, indemnizatii de concediu)


Multumesc,
Cristina
Răspuns la discuția partaj 30% - 50%
scuze, 30% - 70%
Inainte de casatorie, socrii mei au avut un apartament, l-au vandut si banii i-au depus intr-un cont pe numele sotului meu si al socrului. Banii din contul respectiv au fost folositi ca avans pentru apartamentul pe care l-am cumparat cu credit ipotecar (pe numele meu si al sotului) dupa ce ne-am casatorit. Banii au fost transferati prin transfer bancar in contul bancii care ne-a acordat creditul ipotecar.
Acum suntem in divort, dupa 7 ani de casatorie. Banii pe care i-am folosit ca avans la achizitionarea apartamentului erau pe numele sotului inainte de casatorie.
Intrebare: la partaj, avansul se va retrage ca fiind doar al lui - a reprezentat 35% din valoare apartamentului si apoi impartim la jumatate? (adica mie imi revine 33% si lui 67%) Sau, tinand cont ca au trecut mai mult de 5 ani de la casatorie se imparte totul la jumatate si nu mai conteaza ca el a avut banii de avans ?
Discuție partaj
Am hotarat impreuna cu sotul meu sa divortam. Pentru partaj, toate bunurile comune se impart la jumatate? Sau parintele care va creste copilul are dreptul la un procent mai mare ?
Răspuns la discuția indemnizatie de maternitate
multumesc pentru raspunsuri
Problema mea este urmatoarea: in luna noiembrie 2007 mi-am schimbat locul de munca si am ramas cu o zi pentru care nu am asigurari platite ( o zi intre cele doua contracte de munca ).
Acum vreau sa raman insarcinata si acea zi fara asigurari platite banuiesc ca ma va afecta.
Care ar fi solutiile ?
1. Copilul sa se nasca la un an de la prima zi a actualului contract de munca ?
2. Sa platesc asigurari pentru acea zi ?

S inca o intrebare: stiti de cand va intra in vigoare noua lege conform careia indemnizatia pentru cresterea copilului va fi 85% din venit in loc de 600 lei?

Va multumesc.

eu si sotul meu dorim sa cumparam un apartament de la o terta persoana si sa le acordam drept de folosinta parintilor mei pe toata durata vietii lor
este posibil ca noi sa fim trecuti in acte ca proprietari si parintii mei sa aiba drept de folosinta ?