avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Activitate Ana maria3798

Activitate Ana maria3798

Buna ziua!
Am permis categoria C emis in Italia si as dori sa dau de atestatul pentru sofer peofesionist pentru a ma putea angaja la o firma de transport. In Italia acest atestat se numeste CQC dar nu stiu cum se numeste in Romania si care este procedura pentru al obtine. Multumesc
Cu facultatea de drept pot sa devin comisar de politie (sau alte grade)?
Buna seara. Sunt anul doi la Drept la o facultate din strainatate, mai exact Italia (sunt aici de la varsta de 9 ani iar in prezent am 21). Obiectivul meu este sa devin magistrat, mai exact procuror, o data cu terminarea studiilor, singura problema este ca nu pot accesa la magistratura din Italia pentru ca nu am cetatenia italiana (pentru ca nu o doresc, avand in vedere ca peste cativa ani vreau sa ma intorc acasa, in Romania). Intrebarea mea este daca pot participa la concursurile de magistratura in Romania cu diploma de la facultatea de Drept din Italia? Sau daca in acesti ani decid sa accesez la magistratura din Italia, aceasta profesie va fi recunoscuta in Romania.
Buna seara. Sunt anul doi la Drept la o facultate din strainatate, mai exact Italia (sunt aici de la varsta de 9 ani) iar in prezent am 21. Obiectivul meu este sa devin magistrat, mai exact procuror, o data cu terminarea studiilor, singura problema este ca nu am cetatenia italiana (pentru ca nu o doresc, avand in vedere ca peste cativa ani vreau sa ma intorc acasa, in Romania). Intrebarea mea este daca pot participa la concursurile de magistratura in Romania cu diploma de la facultatea de Drept din Italia? Sau daca in acesti ani decid sa accesez la magistratura din Italia, aceasta va fi recunoscuta in Romania si as putea profesa.
Va multumesc mult, ati fost extrem de clar, o zi frumoasa!
Iertati-ma dar nu m-ati lamurit.. ce este acela “complet” in limbajul dreptului si ce reprezinta litera si cifra aceia.. si nici cu cealalta fraza nu ati fost prea clar.. dar apreciez ca mi-ati raspuns totusi
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

C4 este completul.
S-a solicitat acordarea unui termen in vederea depunerii inscrisurilor in circumstantiere.

Pe dosar scrie:
Sedinta: 22/05/18
Ora extimata: 09:00
Complet: C.4
Tip solutie: amana cauza
Solutia pe scurt: fata de solicitarea aparatorului din oficiu. Acorda cauzei termen pana la data x C.4
Document: incheiere de sedinta.

Pot sa stiu ce inseamna c.4 si “fata de solicitarea aparatorului din oficiu”

Si mai erau si: “pana cand inculpatul va depunde actele in circumstantiere”
“Stadiu procesual: fond”
Multumesc

Pai eu sunt plecat din tara si i-am trimis bani surorii mele sa o achite iar din spusele ei a achitat-o.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

De ce nu ati achitat amenda penala?

Buna ziua!
M-am uitat pe site-ul jurisprundeta si am observat ca la dosarul meu (dosar penal) a aparut o noua sedinta pe 22.05.2018 cu obiect: “art 586 ncpp”.
Nu inteleg de ce acest lucru, crezusem ca procesul meu s-a inchis cand mi-au dat de achitat plata de 5200 lei.
Răspuns la discuția Permis suspendat.
Gheorghe Florin a scris:
Da este vorba de dosar penal. Si este emis de politia romana. Dar daca este anulat, perioada acea de un an a inceput? Sau trebuie sa il predea (de tot) ca sa inceapa. El in iunie ar putea reincepe scoala de soferi din nou?
Să întrebe avocatul dacă permisul este suspendat sau anulat.
Se pare ca este vorba de un dosar penal? Dacă da si perioada este de un an atunci e vorba de anularea permisului nu de suspendarea lui.
Ca sa poata circula din nou va trebui să dea din nou examen pentru carnet.
Chiar si asa nu inteleg cum de inca este in posesia carnetului.
Carnetul este emis de poliția română?