In cadrul institutiei o persoana a promovat in grad in luna mai, respectiv pe 11 mai a fost finalizata toata procedura. Legislatia in vigoare prevede ca persoana va fi incadrata in noua functie ca urmare a promovarii examenului de promovare, incepand cu prima zi a lunii in care a avut promovarea. Insa personalul de la Resurse umane nu a trimis la pana la sfarsitul lunii mai, statul de functii in vederea aprobarii de catre institutia Secretariatul General al Guvernului. Acesta a fost trimis in data de 03,06,2022 si s-a intors aprobat in 15,06,2022. Apoi persoana promovata a fost instiintata ca va intra in drepturi pe noua functie cu 01,07,2022, deci a doua luna dupa promovare. Ce poate face persoana respectiva avand in vedere ca nu va primi drepturile salariale conform legislatiei, deci a pierdut o luna de salarizarea pe noua functie, iar personalul de la resurse nu a respectat legislatia.
Au voie, cei care fac parte din consiliu de administrație la bloc, sa solicite o suma de bani pt a se constitui un fond de redresare. Vechea conducere a furat banii din bugetul administrației iar noua conducere vrea ca din acesta fond sa se plăteasca aceste datorii. Este legal? Oameni și au plătit întreținerea iar acum li se cer bani.... încă odată pt acest fond. Practic sa achite iar
O persoana in vârsta de 54 ani, femeie, are vechime în munca de 23 ani din care 9 ani în grad de handicap accentuat și 3 cu handicap mediu. Beneficiază de reducerea vârstei pt pensionare?
raisa-gabriela
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sporul pentru persoanele cu handicap | Lege 153/2017
Art. 22. - Sporul pentru persoanele cu handicap
Pentru activitatea desfăşurată de persoanele cu handicap grav sau accentuat, în cadrul programului normal de lucru se acordă un spor de 15% din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie/indemnizaţia de încadrare. Categoriile de persoane cu handicap care vor beneficia de acest spor se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.
Pt angajații de la stat legea salarizării prevede un spor de 15% pt persoanele cu handicap, dar doar pt cei cu grad accentuat și grav.
Cornel Vasile a scris:
Scutirea de la plata impozitului pe venit se aplică pentru veniturile realizate începând cu data încadrării contribuabilului în gradul de handicap grav sau accentuat, conform documentelor justificative.
O persoana beneficiaza de un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat din data de 08.03.2021. Care este data de la care se aplica sporul de 15 % si scutirea la impozitul pe venit?
dar daca nu ai baza legala in nicio legislatie referitor la obligativitatea de a prezenta concediile medicale medicului de medicina muncii, cum poti mentiona in ROI aceasta obligatie? pt ca si ROI are la baza prevederile legislatiei muncii. Mai ales ca acestea sunt vizate in permanenta de medicul de medicina muncii. De ce trebuie sa ma deplasez eu la acesta sa ii arat un medical emis legal si nu face institutia o situatie pe care sa o preinte firmei de medicina muncii. Nu este mai corect asa?
Corect. Asta stiam si eu , ca doar pt sarcina si lauzie sau risc maternal apelezi la medicul de medicina muncii. Ei vor ca toate concediile medicale sa fie luate in evidenta de medicul de medicina muncii cu obligarea salariatului de a merge la acesta inainte de a fi predat institutiei pt plata acestuia. Nu au baza legala dar ...... ei spun ca asa s-a hotarat in conciliul de conducere. Si nu iti da nimeni hotararea consiliului. Mai mult decat atat, daca o faci spun ca nu respecti regluamentele institutiei.