avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate Alex3101

Activitate Alex3101

Discuție Grupa 2
Buna ziua, tatăl meu a primit până în 1990 grupa 2, fiind tehnician agricol in baza Ord.50/90 anexa 2 pct.178 ( am căutat pe net și nu găsesc punctul 178)
După 1991,in ce ordin se încadrează tehnicianul agricol pentru grupa a 2 a?
Societatea undea a lucrat a menționat că i s-au plătit grupa,dar nu știe în baza carui Ordin să îi elibereze adeverința..
Mulțumesc
Bună ziua,
Am avut înaint un dosar penal (accident) iar acesta s-a soluționat în data de 3 iunie 2019,care este termenul maxim până primesc înștiințarea acasă de la Parchet(deja au trecut 30 zile) .Am sunat 2 săptămâni la rand și tot au spus ca îmi trimit.
Fără soluționarea scrisă, nu îmi pot ridica permisul de la Poliție, nici dovada.
Ce pot face sa urgentez?
Mulțumesc
1. Primesc un răspuns de la secretariatul Parchetului, asa pur și simplu? Sau trebuie să fac o cerere
2.Pot merge eu personal sau printr-un avocat
Bună.
Am avut un accident acum 4 luni. Am lovit 2 pietoni pe trecerea de pietoni (aceștia au fost transportați la spital și internați aproximativ 2 săptămâni).
Politia mi-a înaintat dosar penal (11489/P/2018 Timiș). Cu victimele nu am putut păstra legătură.Nu cred că au mai mult de 30 zile CML.
ÎNTREBAREA MEA :Cum pot afla informații din dosarul meu . Mai exact, dacă victimele au depus plângere sau nu în acest dosar.
Răspuns la discuția Accident cu 2 pietoni pe zebra
Ce înseamnă "grav". Care ar fi pedeapsa maximă dacă cele 2 victime ar avea fiecare 60 zile CML

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Da, numărul de zile de îngrijiri medicale este esențial.
Este cel mai important aspect pentru a se stabili exact răspunderea dvs.
Este însă de rau situatia dvs. si pe plan civil fiind vorba de un accident pe zebră.
Ati pus grav în pericol circulația rutieră.
Vedeți că este foarte importanta prima declarație.

Bună. Am fost implicat într-un accident. Am lovit, din neatenție, 2 pietoni pe zebra(unul e destul de grav). 1.Care ar fi sancțiunea mea în cadrul dosarului penal?
2. Dacă mă împac amiabil, ce siguranță am ca nu depune plângere după ce îi dau banii
3.Daca ajungem în instanta, care sunt pașii premergatori
4.cat și ce asigura RCA-ul masinii
5. Care ar fi pedeapsa mea. Care ar fi pedeapsa maxima.

Multumesc
Bună. Fratele meu și-a tăiat ligamentele la picior, după ce s-a împiedicat când a coborât din caravana(casa modulara). El lucrează în agricultură În Anglia(cu contract Hobs România). Se consideră accident de munca? El este cazat în cadrul acelei ferme unde lucrează? Din ce știu are National Insurance Number (NINo), poate primi ceva despăgubiri pentru acest accident?
Mulțumesc
Răspuns la discuția Mostenire fara copii
Deci...dacă a trecut acel un an..ce se întâmplă?
In cazul decesului sotului ( fara copii), care este procentul la mostenire al familiei,Mentionez ca traieste sotia,fratii si parintii acestuia.
daca succesiunea nu se realizeaza in decursul priului an de la decesul sotului, sotiei i se revendica intreaga mostenire(fara a impartii cu restul familiei)?
Care ar fi pasii spre succesiune daca sotia nu este de acord sa realizeze ea succesiunea