avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Activitate racu_camelia

Activitate racu_camelia

Ata este valoarea pierderilor pe luna trecuta la apa rece. Nu știu suma la virgula dar valoarea rotunjită este 2000 ron.

Adam Grecu a scris:

Veniti cu informatii corecte /reale, nu info. de genul:...sunt 20 de milioane pierderi la apa...


Buna ziua,

In blocul in care locuiesc sunt 20 de milioane pierderi la apa. In condițiile in care toate apartamentele au apometre, este corect ca aceasta pierdere sa se împartă la toate apartamentele locuite sau și la cele unde proprietarul nu locuiește in bloc (și a dus la administratie ca este închis apartamentul).

Mulțumesc
Buna seara,

Vin și eu către Dvs cu o rugăminte de clarificare.
Locuiesc intru-un imobil la etajul 7 iar vecina de la etajul 9 m-a inundat. Are o scurgere la o țeava și azi toată ziua (încă mai curge) picura apa din tavanul băii.
Dansa spune ca o sa se intereseze de un instalator iar președinta blocului ca nu e treaba ei sa găsească instalator.
Între timp eu stau cu ligheanul in baie și tavanul ud. Îmi e teama ca dacă eu vin cu instalator Dna nu va vrea sa îl plătească și nici asociația nu dorește asta.
Cine are obligația legală sa găsească instalator și cum as putea sa remediez cât mai repede situația?

Mulțumesc
Mulțumesc frumos

ynocentta a scris:

Localizarea cu excatitate a zonei unde se afla defectiunea se poate decela cu usurinta daca apelati la persoana specializata care detine sistem de vizualizare
Acesta atat de la nivelul apartamentului dv cat si la la etajele superioare are posibilitatea sa manevreze sistemul astfel incat sa constate daca defectiunea este la nivelul instalatiei parte comuna
Daca defectiunea este pe instalatia parte comuna se poate constata acest aspect daca defctiunea nu a fost remediate
paguba făcută de la asigurator?

Probabil ati dorit sa spuneti paguba/prejudiciul constatat si consemnat de catre asigurator

Buna ziua,

Am și eu o întrebare referitor la o asigurare de bunuri.
Asigurarea este încheiata strict pentru despăgubire in caz de bunuri avariate iar anul acesta, in luna Iunie am fost inundata in baie.
Am deschis dosar de dauna, am trimis foto și declarație de la administrația blocului prin care nu se specifica un vinovat căci nu a putut fi identificată cauza exactă.
In ziua inundației nu am putut intra in toate apartamentele de pe palier întrucât nu toți vecinii erau acasă. Eu stau la etajul 7 și când am mers la etajul 9 era umed tavanul la baie de asemenea.
Însă nu s-a putut identifica dacă e țeava din apartament, proprietate privată, sau țeava comuna.
Mi s-a transmis de la asigurator ca nu se va merge mai departe cu soluționarea dosarului de dauna dacă nu exista un vinovat clar menționat de asociație, de către un instalator autorizat care sa constate ce țeava are probleme sau dacă îmi asum sa desemnez eu un vinovat prin declarație pe propria răspundere.
Asociația clar nu îmi da o hârtie in care sa declare ca e vina țevii comune iar un instalator nu mai poate constata prea multe la 2 luni după incident. Atunci m-a înștiințat asiguratorul ca are nevoie de o hârtie unde sa fie menționat clar un vinovat. Căci așa prevede legea asociațiilor de proprietari.
Au trimis chiar și un domn care sa facă constatare fizica in apartament și nici dumnealui nu a putut determina cauza și vinovatul exact.
V-ați lovit de o situație asemănătoare? Mai am vreo șansa sa recuperez din paguba făcută de la asigurator?

Mulțumesc
Buna ziua,

Mașina este declarată la primărie dar nu este încă înmatriculata pe numele soțului.

adriandimitriu a scris:

ce inseamna ca nu e proprietarul in acte? inregistrarea la primarie se face pe baza unui act care demonstreaza proprietatea: contract vanzare, donatie, certificat mostenitor, declaratie vamala de import, si poate mai sunt. vreti sa spuneti ca nu e inmatriculata pe numele lui

Buna ziua,

As avea nevoie de o lămurire referitor la programul Rabla.
Dacă soțul are o rabla ce apare pe numele lui la primărie dar nu este proprietarul masinii in acte, pote duce mașina la casat și implicit sa beneficieze de voucher? Sau mașina trebuie dusa la casat de către proprietarul legal?

Mulțumesc
Vehiculul este deținut cu ctr de comodat. Nu ar fi de ajuns?

Mulțumesc

ynocentta a scris:

Conform dispozitii in vigoare ,pentru alocare loc parcare vehicul,solicitantul detine obligatia sa prezinte documente legale justificative
Dintre documente=talonul si cartea de identitate vehicul il reprezinta acela care consemneaza ca vehiculul este detinut in calitate de proprietar de catre solicitant si la adresa pentru care se face solicitare alocare loc parcare

Buna ziua,

Dacă eu, ca persoana juridică, intru in posesia unei mașini ce se pretează pentru programul rabla, o pot da la casat și pot beneficia de voucher imediat? Daca mașina o am in posesie de mai puțin de o luna înainte de a o da la casat.
Exista o condiție anume in acest sens?

Mulțumesc frumos
Loc de parcare sector 2

Buna ziua,

Dacă am domiciliul in sector 2 și mașina o am cu contract de comodat pe adresa de domiciliu, pot depune dosar pentru loc de parcare la sector 2?
Doamna de la ADP susține ca și mașina trebuie sa fie trecută pe adresa de domiciliu dar nu a fost mai explicita și nu știu ce presupune asta. Mai mult de A-T contract de comodat?

Mulțumesc