avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Activitate mikymirror

Activitate mikymirror

@ AdiStanica

deci asta inseamna ca eu beneficiez de CM iar contractul meu de munca este suspendat pe perioada desfasurari CM? am inteles bine?


@ freeelis

este foarte adevarat si corect ceea ce spuneti dvs., vroiam insa sa aflu parerea specialistilor...
va voi urma sfatul si voi intreba la CAS. Va multumesc pentru ajutor si sper ca nu a fost prea mare bataia de cap.
O zi buna.
freeelis a scris:

In cazul incetarii c.i.m. prin acordul partilor nu se acorda preaviz. Prin urmare, incetarea c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. se va produce la data stabilita de comun acord de parti . Perioada stabilita nu poate fi considerata ad literam ca fiind perioada de preaviz.


am inteles... am folosit gresit termenul "preaviz", este doar perioada ce curge pana la atingerea datei de incetare.

acuma, nu vreau sa creez polemici si nici sa credeti ca sunt grea de cap, insa cineva a mai spus citez "legea nu face nicio distinctie in ceea ce priveste efectul suspensiv pe care il produce un c.m asupra cim, in functie de modalitatea d e incetare a contractului." Deci, de ce ar face distinctie in cazul meu?


Asadar, ce se intampla in situatia prezentata? Vad ca parerile sunt impartite....
(va rog sa cititi discutiile, deoarece chiar am nevoie de ajutor)

multumesc
Va multumesc pentru raspuns, insa mai am o intrebare pentru dvs.: daca este asa cum spuneti, cum se procedeaza?

sa spunem ca astazi, 26 iulie convin cu angajatorul ca pe 30 august sa se incheie raporturile de munca, iar pe 15 august sufar un accident care necesita 30 de zile de spitalizare (deci CM care depaseste data stabilita de comun acord)

ce se intampla in cazul acestui scenariu?

Va multumesc


@ freeelis

si in acest caz, perioada de CM care succede data incetarii CIM este platita de CAS, iar un nou CM trebuie depus personal diresct la CAS, sau cum?


@ AdiStanica

asadar, dvs. imi spuneti ca CIM nu inceteaza cu data stabilita?
Buna ziua. In ultimii 3 ani am lucrat la o firma, iar in urma cu o luna si jumatate am hotarat sa-mi depun demisia, datorita unor disensiuni intre mine si sefa directa. Demisia a fost mai degraba impusa, va imaginati, iar incetarea CIM s-a facut prin acordul partilor, si am convenit sa imi acorde si un preaviz (daca il mai putem numi asa) pana in data de 28 iulie 2013, pentru a-mi putea gasi altceva de lucru. Intre timp a aparut o situatie neprevazuta si anume mi s-a imbolnavit copilul de 1 an si 9 luni, astfel incat mi-am luat CM care depaseste data la care trebuia sa se incheie contractul (CM 22.07.13 - 04.08.2013, contractul se incheie la 28 iulie). Problema mea este ca cei d ela resurse umane nu vor sa-mi ia in considerare CM-ul decat pana la data de 28 iulie, desi legea spune ca un CM suspenda orice alta situatie. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Nu am alt venit si pierd si suplimentul de la stat acordat pentru faptul ca m-am intors la serviciu la 1 an dupa nastere. Va rog mult, astept un raspuns. O zi buna. Va multumesc.
va multumesc foarte mult .
nu stiu daca va fi sau nu. eu sper sa nu fie, pentru ca nu ar fi corect. toti copii au drepturi egale, nu? si aici ma refer la timpul care li se pune la dispozitie mamelor sa-si creasca copiii, precum si la remuneratia datorata de stat in conditii similare de munca de la un an la altul....nu ar fi corect ca o mama care ar fi avut anumite drepturi conform legii dintr-un an sa nu beneficieze de acestea pe motiv ca a nascut in anul in care cineva s-a gandit ca ar trebui schimbata legea, pentru ca, in anul urmator, sa se revina la legea veche...asta este parerea mea....multumesc

multumesc foarte mult pentru raspuns.

Asadar, undeva in luna septembrie ar trebui sa fac cererea pentru incetarea suspendarii contractului de munca in care sa stipulez reluarea activitatii cu o anumita data din octombrie, iar firma ar trebui sa-mi accepte cererea pana la data la care cer sa revin la munca, nu?

dar daca se revine la metoda de calcul de dinainte de ianuarie 2011 nu este o discriminare a mamelor care au nascut in 2011, fata de cele care au nascut inainte sau dupa acest an? in sensul ca procentul din 2011 a fost de 75%, fata de 85%? ar fi si cazul meu.....
Buna ziua. Pe data de 14 octombrie 2011 am nascut si am optat pentru CIC de un an, avand posibilitatea de a ma intoarce la serviciu mai devreme de un 1an pentru a beneficia de stimulentul de insertie de 500 de lei. Mentionez ca la locul de munca am o functie de conducere insa problema care se impune este ca am motive sa cred ca sefii mei ar dori concedierea mea ulterioara din motive de dumnealor stiute.
Intrebarea mea este care este cea mai apropiata data de cea a nasterii copilului , implicit de implinire a 1 an, la care eu ma pot intoarce la serviciu fara a-mi fi afectata acordarea stimulentului? Adica ma pot intoarce la munca sa zicem pe 13 octombrie daca copilul este nascut pe 14 octombrie? Cu ce data ar trebui inregistrata decizia de reluare a activitatii in acest caz?
De asemenea, stiu ca nu se poate concedia o persoana intoarsa din CIC pe o perioada de 6 luni, insa am citit ca daca beneficiezi de stimulentul de insertie aceasta perioada se prelungeste la 1 an, adica pana cand copilul mplineste 2 ani...
As dori va rog un raspuns si eventual articolele din lege din care sa reiasa cele de mai sus, in cazul in care este corect.
Va multumesc foarte mult.:)
absurd mi se pare felul in care se pot comporta niste asa-zisi "oameni", cu atat mai mult cu cat nu s-a intarziat cu plata si cu cat notarul ne-a asigurat ca aceasta este doar o formalitate, adica termenul de 30 de zile....
am intrat aici pentru o eventuala posibilitate de a rezolva situatia, nu pentru a fi judecata...in plus, am specificat faptul ca stiu unde am facut greseala, asa ca nu vad care este rostul intrebarii dvs.

Cu stima...