Salut,
Am trecut și eu prin asta cu Universitatea București în 2011. Am adoptat un ton ferm, le-am cerut ROI-ul și i-am întrebat ce lege au în spate. N-a mai fost nevoie să ajung până la decan, mi le-au dat în aceeași zi.
Bună ziua și vă mulțumesc pentru răspuns. Ce presupune obținerea acestei probe? Să fac mențiunea în contractul de achiziție al imobilului, declarație la notar sau ?
Bună ziua,
Am un teren achizitionat înainte de căsătorie cu banii tatălui meu. Pe terenul respectiv eu și soțul meu vrem să ne construim o casă însă întâmpinăm dificultăți în procesele de autorizare și construcție și mă gândeam să vindem terenul respectiv și să cumpărăm o casă deja construită în zonă. Momentan dacă ne încăpătânăm să construim acolo eu aș deține terenul în vreme ce casa ar fi bun comun. Dar în cazul în care vindem terenul și achiziționăm împreună un imobil în cadrul căsătoriei care ar fi perspectivele în cazul unui divorț?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri și vă stau la dispoziție pentru detalii suplimentare.
Mihaela Horga
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Să dovedească faptul că veniturile ei au putut să acopere costul mașinii? Dacă ea nu are venituri suficiente înseamna că el are în mod automat câștig de cauză? Poate să fie investiția părinților, prietenilor, a altui iubit, una nu o exclude pe cealaltă. Legal e o situație, moral e alta.
Corect. In acord cu legea in vigoare transpusa in ROI, puteti sa ii cereti elevului sa nu accesese telefonul pe durata desfasurarii orelor de curs, cea mai aspra masura pe moment fiind de a ii restrictiona accesul la el pana la finalul orei, adica sa il confiscati. Insa este in afara legii accesarea datelor din telefonul in cauza. Nu stiu daca nu cumva problema accesarii in cazul de fata nu intra si sub incidenta GDPR, profesorul fiind angajat al institutiei de invatamant, institutia fiind la randul ei operator de DCP.