avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate ilie575

Activitate ilie575

ce venituri se calculeaza pentru a se putea incadra pentru primirea de tichete sociale pentru o familie monoparantala cu 4 copii minori si care este venitul pe membru de familie?
buna ziua, va multumesc, o zi buna
buna ziua, deoarece m-am pensionat anticipat si am impilinit deja varsta de 65 de ani pentru limita de varsta, pentru recalcularea pensiei este nevoie sa depun o solicitare la casa de pensii sau se recalculeaza fara a depune o solicitare in acest sens,
intr-o familie in care sotii au divortat iar copii au fost incredintati mamei, aceasta are nevoie de niste documente pentru a se intocmi cate un dosar pentru trei din cei patru copii scolari pentru a putea beneficia de burse care se aacorda conform legii, insa fostul sot care este asociat unic la o societate nu vrea sa elibereze adeverinta de venit necesara astfel dosarele nu pot fi intocmite, exista un cadru legal care sa il oblige sa elibereze o adeverinta de venit necesara ?
multumesc
care sunt pasii de urmat dupa ce ai primit preaviz de la locul de munca deoarece se reduce activitatea firmei si postul pe care erai angajat se desfiinteaza, ce trebuie sa faci sa te inregistrezi ca somer pana ce gasesti alt loc de munca
buna ziua, va multumesc, o zi buna
Dupa primirea deciziei de pensionare anticipata ( barbat, 63 ani si 3 luni, stagiu de cotizare 42 ani, 1 luna, 10 zile) am mai lucrat o perioada pana la incetarea contractului individual de munca.Dupa incetarea contractului individual de munca am solicitat in scris casei de pensii recalcularea punctului de pensie insa am primit raspuns ca " recalcularea se face dor la trecerea la pensia pentru limita de varsta deoarece nu exista cadrul legal pentru a modifica punctajul mediu anual in dosarul in care sunt beneficiar de drepturi" (decizie de pensionare nov. 2020).Intrebarea mea este : care este cadrul legal pentru care nu se poate recalcula punctul de pensie si de cand intra in vigoare pensia recalculata?
buna ziua, dupa primirea deciziei de pensionare anticipata partial pana la incetarea contractului de munca am mai continuat sa muncesc inca 10 (zece) luni iar la momentul pensionarii am primit prin CCM un nr. de salarii pentru care au fost retinute si varsate la bugetul de stat toate taxele legale (asigurari sociale, asigurare de sanatate, impozit pe venit).Odata cu depunerea deciziei privind incetarea contractului individual de munca, am depus si o adeverinta care cuprinde venituri si sporuri care nu au fost inscrise in cartea mea de munca si pentru care au fost retinute si achitate sumele aferente acestor venituri, precum si o adeverinta cu inscrisuri care dovedesc continuarea activitatii cu inca 10 luni.Am solicitat in scris la casa de pensii sa adauge si lunile lucrate pana la incetarea raportului de munca si sa ia in considerare adeverinta de venit care nu este inscris in cartea de munca (premii, sporuri, al 13-lea salar, etc. ) si sa recalculeze nr total de puncte realizat.Mi s-a comunicat ca am primit un adaus de 2 lei fata de suma calculata in decizia de pensionare iar vechimea totala a ramas tot 42 ani, 1 luna si 10 zile chiar daca am mai muncit inca 10 luni de la data primirii deciziei.Normal nu ar trebui adaugate si cele 10 luni? adica un total de 42 ani, 11 luni, 10 zile? cu stima,
va multumesc,