avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate duluman2002

Activitate duluman2002

Răspuns la discuția Dosar bursa sociala
Ca sa fiu mai explicit, in documentul de prevede criteriile de acordare ale burselor sociale sunt precizate atat familiile "intregite" cat si cele monoparentale, cu conditia sa nu depaseasca plafonul minim de 1898 de lei/luna. Avand in vedere situatia mea, nu stiu daca pe langa declaratiile de venit ale mele, si ale mamei si sotului ei, atasez si hotararea de divort.
Răspuns la discuția Dosar bursa sociala
Deci, ca o ultima intrebare, ca sa stiu sigur ca tot este clar, mama si actualul ei sot ar trebui ambii sa depuna declaratii de venit in acest caz, pe langa pensia de intretinere care se ia in calcul?
Răspuns la discuția Dosar bursa sociala
In cazul in care ipotetic s-ar recasatori cu altcineva, chiar daca acea persoana nu este tatal meu biologic, nu se mai aplica notiunea de "familie monoparentala", nu?
Răspuns la discuția Dosar bursa sociala
Pai daca eu ma incadrez la "familie monoparentala" se ia doar venitul mamei? Aceasta era mai degraba dilema, caci dupa definitie stiu ca inseamna ca in familie e doar parintele la care sunt in "custodie".
Buna seara. Am o intrebare privitoare la depunerea dosarului pentru bursa sociala in calitate de student. Parintii mei sunt divortati, iar mama mea are o pensie de 1000 de lei pe luna, tatal meu un salariu de 1500 euro pe luna, dar pensia alimentara stabilita prin hotararea de divort de la notar este de 100 de euro pe luna. In calculul venitului mediu per familie se ia pensia mamei + pensia alimentara oferita de tata sau se cumuleaza pensia mamei cu salariul tatalui? Si vreau sa stiu daca doar mama mea trebuie sa depuna declaratie de venit, caci ma gandesc ca in hotararea de divort se precizeaza cuantumul lunar al pensiei alimentare.
Vă mulțumesc pentru sfaturile juridice, dar ceea ce ține de morală și de interacțiunea mea cu tatăl meu d.p.d.v. moral este strict problema mea. Nu cred că e necesar să mă justific în această sferă. O seară bună în continuare.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Eu am clienti care nu pot fi executati de executori.
Era un sfat demn de a starni atentia.
Daca tatal isi gaseste avocat bun este posibil sa cheltuiti bani degeaba si sa nu faceti nimic.

Un sfat mai bun de atat cred ca rar gasiti...

Ar mai putea aparea si alte ipoteze sa ramaneti fara drepturi daca tatal s-ar ambitiona foarte tare.
Legea poate fi si cu doua taisuri...

Eu mereu arat calea simpla dar intotdeauna exista si cai complicate...

Nu vad ce este atat de greu sa dati dovada de respect...

Daca tatal meu refuza sa plateasca pensia alimentara si ma constrange constant sa il sun pentru a o trimite in final, exista posibilitatea luarii masurilor legale in acest sens? Mentionez ca sunt student, ca mama mea are o pensie de 1000 de lei si el un venit de 1500 de euro si ca se exclude calea amiabila.
Buna ziua! Doamna mea diriginta care este de asemeni si profesoara mea de biologie face lucruri care au ca scop discreditarea mea. De cand i-am spus doamnei ca eu nu mai doresc sa particip la olimpiada de biologie si ca vreau sa urmez o cariera profesionala diametral opusa biologiei, aceasta mi-a catalogat alegea drept nefolositoare , vorbind cu un foarte mare dispret ,spunand ca ,, cum sa alegi o materie asa inutila fata de biologie,, I-am spus ca este decizia mea, iar urmatoarea zi a inceput sa vorbeasca cu cativa colegii de ai mei , spunandu-le ca eu le intorc spatele, ca nu mai invat, ca ma las manipulat de profesoara de la disciplina respectiva, ca sunt un catelus plouat etc, asta in absenta mea , luandu-i intr-o parte. La ora doamna evita orice contact vizual cu mine si daca doresc sa raspund ma ignora total si pune pe altcineva , prefacandu-se ca nu exist .Inainte de a-i spune ca nu mai particip la olimpiada, facea in fata clasei niste afirmatii indirecte la adresa mea cum ca: ,, sper ca nu va alegeti o meserie umanista ca va distrugeti viata o sa rad de voi daca va aud etc,,. Aceste ,,demersuri,, pe care le face devin agasante si deranjante, spunand de fata cu alti colegi ca sunt sfidator doar pentru ca nu doresc sa particip la olimpiada ei.Exista ceva ce pot face in aceasta privinta?
Răspuns la discuția Plangere
Da.
Discuție Plangere
Bună ziua.Am 15 ani şi mama mea a făcut ceva neaşteptat. A văndut apartamentul în care locuiam, fără informarea mea sau a altora, acţionând pe cont propriu.Acum, eu nu ştiu ce să fac, am dezvoltat un anumit ataşament de acel loc şi mi se pare nedrept că nu am fost informat şi că mama mea nu ţine cont de părerea altora . Îmi vine să depun o plângere.Ce credeţi, este un lucru care ar putea rezolva ceva?Cel puțin eu nu știu cum să acționez.