avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2008 soluții astăzi
Forum Activitate Gyulianas

Activitate Gyulianas

Bună seara, suntem trei asistenți medicali încadrați la registratura CPU, program ture 12/24. În graficul lunar se asigură turele de zi 7/19, rămânând câteva ture pentru completarea normei lunare de lucru suntem pontate câte o tură sau două tură de noapte 19/7. În acest context beneficiem de sporul de ture de 15%? Dacă da, care este cadrul legal? Fiecare spital acordă sporul de ture 15% la un număr minim de ture, 3, 4,... Mulțumesc!
O salariata, din sector public, si-a depus dosarul de pensie in luna august 2017, cand a implinit varsta de 65 ani. Angajatorul avand nevoie de personal cu experienta, i-a intocmit CIM pe perioada determinata pana la ocuparea postului prin concurs, conform art. 83, lit.
h) în alte cazuri prevăzute expres de legi speciale ori pentru desfăşurarea unor lucrări, proiecte sau programe. In prezent persoana desfasoara activitate, deoarece posturile din sectorul public au fost blocate, dar a fost primita o sesizare, cum poate fi mentinuta in activitate si dupa varsta de 65 ani? Este legala mentinerea in activitate? Care ar fi temeiul legal?
Răspuns la discuția Magaziner
Cred că nu m-am exprimat corect, o instituţie publică scoate la concurs un post de magaziner, la condiţii specifice - 6 luni vechime în activitate, au fost depuse dosare cu vechime ca: lucrător comercial, gestionar depozit, comisia poate asimila vechimea ca lucrător comercial, gestionar depozit, pentru un post de magaziner? In COR - magazinerul are un cod 432102, lucratorul comercial-alt COR 522303, gestionarul depozit - alt COR - 432101. Postul publicat la concurs este - magaziner -.
Răspuns la discuția Cumul pensie cu salariu
Asta era şi părerea mea, dar mai sunt şi alte minţi luminate care interpretează legea altfel. Mulţumesc!!!
Avand in vedere Legea 217/2017, privind modificarea Legii 263/2010, o persoana pensionara pentru limita de varsta poate cumula pensia cu salariul in sistemul bugetar?
Discuție Magaziner
Vechimea ca lucrator comercial sau gestionar, poate fi asimilata vechimii pentru un post de magaziner in sistemul public?
Avand in vedere cerintele de mai jos, va rog sa ma ajutati cu un text de lege care defineste vechimea in activitate. (Ex.Pentru un post de magaziner, una din cerinte este de 6 luni vechime in activitate, parerile fiind impartite, unii definesc vechimea in activitate ca si vechime in munca, altii o definesc ca vechime in activitatea de magaziner).

5. Casier, magaziner; - diplomă de bacalaureat - 6 luni
funcţionar, arhivar sau vechime în
- diplomă de absolvire a şcolii activitate
generale
- concurs pentru ocuparea postului

6. Casier, magaziner; - diplomă de bacalaureat
funcţionar, arhivar; sau
debutant - diplomă de absolvire a şcolii
generale
- concurs pentru ocuparea postului