avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Activitate NICOLASA

Activitate NICOLASA

Aș dori să știu unde pot găsi declarațiile oficiale semnate de bunicul meu defunct in timpul vieții și cum pot intra in posesia lor? Cum pot verifica daca acesta a semnat un testament? Dar actele in care se menționează numele meu, semnate pe teritoriul României de persoane fizice? Mulțumesc
Buna ziua,
As dori sa stiu cum se procedeaza cand decedeaza un parinte (mama/tata) in cazul in care nu s-a facut succesiunea dupa decesul bunicilor, Se mentin nealterate drepturile fiului/fiicei la mostenirea parintelui fara succesiune si care este modalitatea de a intra in posesia mostenirii dupa parintele decedat fara a avea succesiune facuta dupa decesul bunicilor?
Ok... Multumesc
As dori sa stiu daca noua lege a asociatiilor de proprietari prevede scutirea sau reducerea cheltuielilor pentru copiii sub 7 ani. Multumesc
Buna ziua si va multumesc pentru colaborare! Doresc sa stiu in ce conditii o firma din UE poate recruta forta de munca din Romania, printr-un reprezentant al firmei, specialist in recruitment, roman rezident permanent in tara respectiva. Recrutarea se va face in Romania. Multumesc
O firma straina din UE poate recruta forta de munca din Romania printr-un reprezentant al sau specializat in recrutari si de origine romana? Rog detalii, multumesc anticipat!
Cum pot afla daca un avocat din Baroul Bucuresti dispune de o semnatura electronica?
1.Am fost pacalita, dar nu accept aceasta situatie! Eu am intrat in spatiul respectiv cu acordul proprietarului si i-am platit anticipat presupusele utilitati, iar el a promis ca se va prezenta la Politie pentru a-mi schimba CI. L-am asteptat degeaba si a continuat sa ma minta spunand ca are treaba. Dupa cateva zile de asteptare, mi-a spus ca nu are aceasta obligatie contractuala. Dar obligatia verbala?
2.Acest "proprietar", inainte de toate este cetatean si trebuie sa raspunda pentru faptele comise.
3.Daca se observa ca normele de evidenta a populatiei nu corespund vremurilor actuale, ce fac parlamentarii nostri? Asa cum ati spus, sunt "multe persoane" in aceasta situatie, inselati de "proprietari" care nu merita nici o consideratie, atata timp cat contravin legii (si ei sunt pasibili de amenda) si ii inseala pe cetatenii de buna-credinta. Teama mi-e ca acesti"proprietari" sunt obisnuiti cu incalcarea legii si multe dintre proprietatile lor sunt dobandite prin astfel de mijloace mizerabile. De aceea se impune ca noi, cei multi si de buna-credinta, sa fim aparati de lege, iar parlamentarii alesi tot de noi, cei multi, sa schimbe aceste norme de evidenta a populatiei!
1.Contractul de comodat la care ma refer nu este incheiat la notar.
2.La ce se foloseste Anexa 14 care e un formular de declarare a domiciliului pe propria raspundere? Acest tip de declaratie este prevazut de OUG 97/2005 (republicata) in art. 28 (1) lit c.
3.Daca proprietarul a cedat spatiul de locuit pt. 5 ani cu prelungire automata, cum sa nu se poata dispune luarea in spatiu oficiala, respectiv, emiterea unei CI la adresa respectiva? In cazul in care proprietarul se razgandeste, mi se pare normal sa ceara rezilierea contractului in instanta, daca nu are consensul comodatarului, si sa nu i se permita sa se joace in felul acesta cu soarta oamenilor de buna-credinta.
In cazul in care proprietarul unui imobil nu colaboreaza pentru formalitatile de luare in spatiu, putem solicita cartea de identitate cu schimbarea domiciliului la adresa la care locuim actualmente pe baza unei declaratii pe propria raspundere prevazuta de OUG 97/2005 (republicata) in art. 28 (1) lit c, insotita de contractul de comodat sub semnatura privata?
Formularul acestui tip de declaratie apare in Anexa 14 al OUG 97/2005.