avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate Eblis123

Activitate Eblis123

Wow ..Daca așa stau lucrurile înseamnă că drepturile cetățenilor sunt grav incalcate in România.
.Prin urmare,nu exista nicio metoda de criptare a apelurile telefonice astfel încât acestea pot fi ascultate oricând se dorește ,fara permisiunea operatorilor de telefonie.Eu știam că există o procedura legală prin care i se cere operatorului sa ofere accesul la aceste conversații.Asa stau lucrurile și cu Facebookul și cu alte rețele de socializare.Trebuie formulată o cerere in acest sens.
Sa înțeleg că doar invocând motivul siguranței naționale,in Romania,SRIul are acces la toate convorbirile fara vreun acord din partea operatorilor și fără o motivare in instanță?Asta ar însemna că trăim într-adevăr într-un stat în stat ,pentru că aceștia pot afirma orice și nimeni nu îi poate aduce in fața justiției.Nu fiți totuși atât de sigur cu siguranță națională pentru că îmi amintesc cum erau pericol pentru siguranța națională cei care postau știri false pe Facebook.Imi amintesc cum erau urmăriți de poliție pentru a fi arestați .In același mod toată activitatea mea in mediul virtual a reprezentat ,un pericol national după aceste criterii și după spusele dv ar fi fost de ajuns pentru că datele mele și conversațiile mele sa fie ascultate... Îngrijoratoare democrația din România.
Va mulțumesc pentru răspuns.
Bună!
Am o întrebare puțin mai neobișnuita.Pe durata pandemiei am fost destul de vocal împotriva abuzurilor și a așa zilelor măsuri .. Vă aduceți aminte de suspendarea drepturilor omului ,oameni hăituiți pentru postări pe Facebook sau pentru că se jucau cu nepoții in fața blocului ..Tot atunci s-au întâmplat și multe chestii ciudate cu telefonul/telefoanele mele.Banuiesc că telefoanele mele au fost ascultate in mod abuziv..Pot forța compania să îmi ofere date în legătură cu acest lucru?Daca au existat cereri în acest sens?Și daca da cum pot proceda? Mă gândesc că nu pot pur și simplu face o cerere ..Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Buna ziua!
Am cumparat produse in valoare de 1800 de lei de la o firma de mobila.
Am primit de asemenea un produs crapat,spart care emite un puternic miros chimic.E vorba de un dulap.A trebuit sa ma mut din camera respectiva pt ca m-am intoxicat cu solventii pe care il emite acest produs de calitate indoielnica.
Am avut stare generala de rau,vertij,hipotensiune si stari de lesin.
Vad ca in alte tari sunt reglementate emisiile de solventi si alte chimicale din obiecte de mobilier.
La noi se pare ca nimeni nu e interesat daca li se otravesc copiii.. Acesti solventi afecteaza sanatatea in mod imediat dar duc si la cancer in timp si alte boli grave.
Intrebarilea mele sunt:
-Exista legislatie care controleaza emisiile din piese de mobilier si covoare(care de asemenea sunt imbibate in tot felul de chemicale)?
-Ce risca un producator care otraveste un copil?
-Daca firma nu mi-a oferit niciun bon fiscal,chitanta sau factura ci doar o foaie trasa la imprimanta cu o stampila si valoarea achitata dar fara numar de inregiatrare ,date si alte date e legal?Eu spun ca e evaziune de asemenea pt ca am lucrat cu chitantier in trecut si emiteam o factura si o chitanta in 2 exemplare iar al treilea ramanea in carnet pt verificare la contabilitate.
Dupa incercari de rezolvare amiabila si nesimtirea angajatilor am reusit sa vorbesc cu patronul care a promis ca va ridica dulapul si imi va restitui banii.Dar vad ca a trecut o zi si nu a dat niciun raspuns. Nu controleaza nimeni aceste firme??
Ps Chiar daca imi recuperez banii aceste firme vor vinde in continuare produse care vor afecta sanatatea altor persoane si vor ocoli legea castigand sume destul de mari dar autoritatile nu se sesizeaza decat la batrane care vand zarzavat se pare.
Buna ziua!
Locuiesc intr-un mic oras din Romania unde primarului i se pare ok sa stropeasca cu otravuri sub geamurile oamenilor ..Sunt de acord ca e nevoie de dezinsectie uneori dar nu oricum.Fostul primar folosea insecticide cu toxicitate redusa asta nu interesat..Seara de seara la 2-3 cand se stropeste mi se face rau si ma trezesc bolnav a doua zi..Mamei mele la fel ii este rau(ameteala,hipertensiune).Cand se pune accent pe sanatate, cand fac atat efort sa fiu sanatos nu pot accepta ca niste incompetenti sa imi faca rau.Daca a face rau unei persoane se pedepeste legal a il otravi seara de seara este legal?Am trimis doua emailuri primariei si unul presei locale si nu am primit nici un raspuns..As vrea sa stiu carei autoritate as putea sa ii fac cunoscuta situatia? Nu cred ca poti face orice vrei ca asa ma apuc si eu de imprastit otravuri sub geamul primariei..Nu suntem in vestul salbatic.Nu le poate baga mintile in cap nimeni? Cum am spus nu sunt impotriva dezinsectiei dar facuta responsabil nu de ghita care stropeste cu ce vrea el in orice concetratie...
Va multumesc!
Buna ziua!
Doresc sa ajut o anumita persoana sa isi schimbe cartea de identitate care a expirat.In urma unui incendiu persoana a ramas fara bunuri si fara vedere ..Primul pas ar fi in opinia mea sa isi schimbe cartea de identitate pentru ca nu poate aplica nici macar pentru ajutor social fara...
Acum problema e ca are doar certificat de nastere,actul de identitate expirat,actul casei dar e pe numele mamei sale care e decedata(el e singurul fiu) si e divortat de 20-30 de ani dar nu mai are hotararea de divort(este necesara dupa asa mult timp?).
Ar putea sa schimbe cartea de indentitate fara actul casei pe numele sau daca prezinta dovada ca mama sa e decedata si fara hotararea de divort?(de unde se poate lua dovada dupa 30 ani?)
Sau nu ii ramane decat optiunea unei carti provizorii?
As prefera sa ii fac una permanenta pentru ca nu se poate deplasa singur si nu are cine sa il duca pe la diverse institutii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana acum plateam 80 de lei fara obligativitate pentru ca am platit LA inceput pe 6 luni din urma plus luna curenta si in ianuarie mi-au spus ca trebuie sa platesc obligatoriu pe 12 luni daca doresc asigurare.Si am DAT o declaratie in care m-am obligations sa achit lunar timp de 12 luni cate 190..Nu aveam alternativa.Dar acum dupa cum vad nu se merita ca teste platesc din buzunar.Un rmn ma costa 1200 de lei..
Buna ziua!
Imi poate spune cineva daca s-a modificat ceva in legatura cu asigurarea de sanatate pentru persoanele fara venit?
In ianuarie dupa cum stiti a ajuns la 190 pe luna plus obligativitatea platii pe urmatoarele 12 luni.
A ramas tot asa? Pot sa cer incetarea platii pentru ca sincer nu imi convine sa platesc suma asta si sa nu beneficiez nici de aspirina compensata.Cu 190 de lei imi platesc analizele si imi raman si bani luna de luna.
Stie cineva ceva nou?
E legal ca un ziar sa posteze fotografii cu o persoana decedata intr-un accident de masina?Fotografia de care vorbesc nu e cenzurata iar ziarul a postat-o desi fotografia e macabra.Barbatul e strivit si plin de sange...Se poate publica asa ceva?Mai ales fara acordul familiei?
Buna seara!
As dori sa incep o mica afacere cu produse din plante medicinale homemade .Cum trebuie sa procedez pentru a face totul legal?
Pana de curand daca cineva dorea asigurare medicala si nu avea nici un venit trebuia sa scoata din piatra seaca plata pe 6 luni plus o luna adica vreo 550 de lei iar apoi lunar 80 de lei.De anul acesta trebuie sa scoata 190 de lei pe luna.Ca si cum nu ar fi de ajuns suntem fortati sa semnam o declaratie angajament ca vom plati 12 luni consecutiv.Ce se intampla daca plec din tara,mor sau pur si simplu nu imi voi permite daca am semnat aceasta declaratie?
Ca o asociere asa nevinovata in caz in care nu stiati deja puscariasii au asigurare medicala gratuita iar noi astia fara venit trebuie sa platim o suma de 2.5 mai mare decat anul trecut.
Nu e Romania minunata?