avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate MVictor2017

Activitate MVictor2017

Cine verifica activitatea si documentele unui administrator care lucrează mana în mana cu președintele asociației de locatari și care nu au vrut sa aibe o comisie de cenzori? Administratorul își mărește salariul la fiecare început de an cu acordul președintelui fără sa organizeze nici o ședință.
Multumesc pentru raspuns.
In anul 1991 am fost pus in posesie o suprafata agricola de 29 ari. Punerea in posesie s-a facut incluzand si un canal de ape pluviale neacoperit cu adancimea de cca. 60cm. In vara trecuta primaria a venit cu un excavator sa adanceasca si sa largeasca canalul. Dupa ce au lucrat o lungime de aproximativ 20m, am fost instiintat de vecini ca e cineva cu un excavator pe terenul meu si sapa la canalul de ape pluviale. Cand am ajuns la teren primarul a fost chemat de catre cel care insotea excavatorul si cand a sosit mi-a spus ca acel canal apartine apelor romane si mi-a cerut verbal voie sa lucreze excavatorul pe terenul meu. I-am spus ca am act de proprietate pe tot terenul inclusiv canalul de ape pluviale si primarul a spus ca nu este posibil asa ceva. Am adus titlul de proprietate si s-a convins apărând chiar uimit. Mi-a spus ca dupa ce se termina lucrarea o sa trimita le cineva de la primarie sa masoare restul de teren si o sa-mi dea diferenta in alta parte. Acum, la 2 luni dupa cele întâmplate nu mai zice nimic. Intrebarea este ce pot eu sa fac sa recuperez terenul lipsa si sa scot din titlul de proprietate canalul de ape pluviale? Dupa masuratoarea mea facuta dupa ce a reconstruit canalul imi lipsesc 7 ari.
Am facut contestatie la executarea silita, am anexat si copie la dosarul de judecata dupa dosarul de executare silita si cu toate astea instanta nu mi-a dat castig de cauza anuland contestatia la executare. Nu inteleg din moment ce am dus toate problele prin care am demonstrat ca am fost la zi cu toate platile, am pierdut procesul?
Dupa divort mama copilului nu mi-a mai dat voie sa am vreom legatura cu minorul, chiar daca in hotarare scria custodie comuna. A indoctrinat copilul in asa masura incat nu a mai dorit sa vorbeasca cu mine. in plus de asta eu m-am recasatorit si asta a facut sa se rupa orice relatie. anul trecut au plecat o data in Grecia si o data in Bulgaria si le-am dat procura in ambele cazuri. Anul acesta i-am solicitat mamei sa vina cu copilul la notar sa-l vad macar atunci si a refuzat pe motiv ca nu vrea copilul. Atunci am hotarat sa ii dau procura doar daca vine si cu copilul la notar. Doamna in schimb mi-a spus ca o sa ma faca ea sa-i dau procura si fara sa vina cu copilul la notar, ca imi face plangere la politie, etc. Eu pot sa o constrang pe mama in vreun fel sa ma lase sa vad copilul? ca mi se pare ciudat faptul unii sa aiba numai drepturi, iar altii numai obligatii.
Buna ziua. Vreau sa ma lamuresc intr-o problema. Ma obliga vreo lege sa-mi dau acordul pentru o procura de iesire din tara a minorului dupa divort daca in hotararea de divort definitiva si irevocabila custodia este comuna la ambii parinti? Daca nu-mi dau acordul, fosta sotie ma poate constrange in vreun fel sa semnez procura?
Va multumesc.
Multumesc pentru raspuns.
Am pus intrebarea pentru ca am primit executare silita cu infiintare de la data de 01.12.2017 pana la majoratul copilului. Mentionez ca anterior primirii executarii am fost personal la executorul judecatoresc si i-am dus cu adresa de inaintare extrasele de cont cu plata pensiei de intretinere pana in luna noiembrie inclusiv. Pensia de intretinere este stabilita in procent de 16,5% mai avand un minor in intretinere. Este legala aceasta executare silita pe care am primit-o?
Este legal si se poate infiinta o executare silita pentru pensia de intretinere care urmeaza a fi platita de la data curenta pana la majoratul copilului? Mentionez ca platesc pensia de intretinere benevol in contul bancar pus la dispozitie de mama copilului, iar plata pensiei este la zi.