avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Activitate carciuc mariana

Activitate carciuc mariana

Mi am luat 13 zile de concediu de odihna ,atât pot primi pe acest ,am depus cerere pt a primi indemnizația de concediu ,iar contabilul mi a zis ca indemnizația va fi plata in locul zilelor lucrate nu vor fi bani in plus la salariu .Adica voi lua aceiași suma luna viitoare .eu stiam ca e o suma in plus fata de salariu,sau m-a înșel eu?
Mulțumesc!
Vecini părinților mei au fost proprietarii pe un drum public.Am făcut sesizare primăriei ,prefecturi și in urma acestora au venit și au făcut măsurători,dar doar atât.Vecinul a inchis cu o poarta și eu nu am acces la casa părintească ,este singura cale de acces.Ce pot face in acest caz,de la primărie m-a tot amâna ,zic cum nu au deschis?Ce m-a sfătuiți sa fac?Multumesc!
Va trebui sa nasc la începutul luni Iunie,vreau sa intru in concediu prenatal înainte și in Contactul i.m am dreptul la 21 zile concediu cât am dreptulsa mi iau ca și concediu anul acesta,câte zile? Mulțumesc!
Răspuns la discuția .Concediu prenatal
Cornel Vasile a scris:

Daca nu aveti o problema medicala puteti intra in concediu de maternitate cu 84 de zile inainte de nastere, ceea ce inseamna 12 saptamani inainte de nastere.
Deci din saptamana 28 (6 luni jumatate) puteti sa va luati concediu de maternitate.

Cate zile de CO aveti mentionate in c.i.m. ?

Dupa nastere veti sta in cele 42 de zileobligatoconcediupostnatalDore sau mai multe ?

Pe an am 21 de zile de C-o,iar după naștere vreau sa iau cele 42 și apoi sa intru in cel de creștere copil.
Ar trebui sa nasc pe 4.06.2018,nu știu când pot intra in cele 84 de zile de concediu.Am vrea sa calculez ținând cont ca mai am se luat și concediu de odihna.
Dacă voi naște atunci la câte zile de concediu am dreptul pt 2018?
Mulțumesc!
Ce pot face daca langa Scoala la 3 m distanta este un bar la care se joaca si jocuri si functioneaza fara nici o probleme.Cui ma pot adresa si este corect sa primeasca autoritatie si cu program de functionare pana la ora 23 fara acordul vecinilor?