avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Activitate avram.mariana@yahoo.com

Activitate avram.mariana@yahoo.com

Buna ziua,
Sunt pensionară pe caz de boala.
Pot sa renunț la pensie si sa ma angajez?
Am lucrat numai la birou, o sa ies la pensia mea atunci.
Multumesc!
Am varsta de 55 ani si 35 ani lucrați în munca
Buna ziua,
Soțul meu a decedat după ce a avut covid, cand a murit era negativ, testul facut de spital, si am o intrebare: pot beneficia de pensie de urmaș, el fiind salariat înainte să moară. Eu lucrez , dar daca renunț la serviciu pot beneficia de pensie de urmaș, mentionez ca am avut împreună 31 ani de căsătorie. A decedat acum 1 an si 2 luni.
Multumesc!
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu model de hotarare a actionarului unic pt a inchide firma, necesara la Registrul Comertului din Bucuresti.
Mentionez ca este un singur actionar, firma juridica este SRL , de consultanta si management.
Vrem sa inchidem firma, am toate actele necesare, mai putin aceasta hotarare.
Va multumesc!
Mariana Avram
Răspuns la discuția Deducere personala
Va rog sa-mi spuneti actul care reglementeaza acest lucru fiindca colega de la resurse umane spune ca nu poate sa o treaca fiindca a depasit varsta de 26 ani. Si azi am discutat cu ea si a zis ca nu poate s-o treaca.
Va multumesc!
Pot sa adaug la intretinere si deducere personala pe fiica mea in varsta de 28 ani, ea fiind studenta la zi, fara venituri salariale.
Eu sunt salariata cu un venit brut ce nu depaseste 3000 lei.
Răspuns la discuția Succesiune
Mentionez ca eu am avut o sora care a decedat la vârsta de 30 ani, era divorțat cand a decedat, nu s-a facut succesiune , a locuit pana la vârsta de 18 ani cu noi, dupa aceea a locuit cu bunica la curte in sectorul 6 pana la deces. Ea a avut o fata. Mama a luat-o s-o crească fiind minora, dar nu a locuit cu noi ci tot la bunica , si pana in prezent . Părinții mei s-au mutat la curte acum 17 ani cand a decedat bunica. Eu am facut toate imbunatarile apartamentului, am plătit impozit la apartament chiar mai mare ca mama are si mostenirea de la bunica, am chitanțe la tot ce am plătit. Întrebarea este are dreptul nepoată la fel ca mine? Nu a fost infiata, ci data spre crestere prin tribunal ca pe tatăl ei l-a decăzut din drepturi ca nu a vrut sa aibă grija de ea si a parasit-o dupa moartea mamei.
Ce cota de mostenire imi revine dupa cele enumerate mai sus?
Răspuns la discuția Succesiune
Buna dimineata,
Multumesc!
Discuție Succesiune
Tatal meu a murit in 2017 si vrem sa vindem apartamentul. Apartamentul era pe numele lui si al mamei. Trebuie sa fac succesiunea? Cum este mai bine sa procedez? Mama traieste.