avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Activitate Avocat Minoi Marian

Activitate Avocat Minoi Marian

Răspuns la discuția Vanzare masina ilegal?
Buna ziua ,

int-o eventuala actiune ,pentru dovedirea faptului ca nu sunteti semnatarului contractului .
Va puteti ,,inscrie in fals,,
Atunci semnatura va fii expertizata de un expert in domeniu.

Cu stima
Răspuns la discuția Vanzare masina ilegal?
Buna seara ,

O situatie juridica atipica.
Am o cauza penala asemanatoare sau mai bine spus identica.
sa va raspund la intrebare ,,Risca o condamnare,,

Bine inteles ca actele emise nu indeplinesc conditiile legale de forma si fond .

Contractul de vinzare -cumparare nu certifica vointa partilor
semnatura este alta decit a titularului dreptului de proprietate
etc ..etc. etc .
sunt ,mai multe aspecte juridice care nu sunt indeplinite in mod legal.

da si cumparatorul poate fi tras la raspundere ,,posibil pentru complicitate la fals sub semnatura privata .

Cu speranta ca v-am fost de ajutor va urez SUCCES.

Buna seara,

Art. 397
Exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi
După divorţ, autoritatea părintească revine în comun ambilor părinţi, afară de cazul în care instanţa decide altfel.
Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte
(1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.

Parere personala

Din textul de lege rezulta faptul ca INSTANTA se pronunta cu privire la exercitarea autoritatii parintesti.

Parerea mea ca la notar sunt eludate disp art.Art. 264

Ascultarea copilului

(1) În procedurile administrative sau judiciare care îl privesc, ascultarea copilului care a împlinit vârsta de 10 ani este obligatorie. Cu toate acestea, poate fi ascultat şi copilul care nu a împlinit vârsta de 10 ani, dacă autoritatea competentă consideră că acest lucru este necesar pentru soluţionarea cauzei.

(2) Dreptul de a fi ascultat presupune posibilitatea copilului de a cere şi a primi orice informaţie, potrivit cu vârsta sa, de a-şi exprima opinia şi de a fi informat asupra consecinţelor pe care le poate avea aceasta, dacă este respectată, precum şi asupra consecinţelor oricărei decizii care îl priveşte.

(3) Orice copil poate cere să fie ascultat, potrivit prevederilor alin. (1) şi (2). Respingerea cererii de către autoritatea competentă trebuie motivată.

(4) Opiniile copilului ascultat vor fi luate în considerare în raport cu vârsta şi cu gradul său de maturitate.

(5) Dispoziţiile legale speciale privind consimţământul sau prezenţa copilului, în procedurile care îl privesc, precum şi prevederile referitoare la desemnarea de către instanţă a unui reprezentant în caz de conflict de interese rămân aplicabile.

Cu toate ca art 375 alin 2 prevede posibilitstea desfacerii casatoriei prin notar chiar cu copii minori

Mai cred ca divortul cu minori prin notar poate fii ANULABIL

Cu stima :

Răspuns la discuția proces paternitate
Buna seara ,

sfatul meu este sa va angajati un avocat. Veti avea mai mare succes mai ales ca sunteti mama.

Cu stima
Răspuns la discuția reluare executare silita
Raspunsul este ,,Da ,,este obligat sa emita aceste incheierii deoarece acestea sunt acte juridice procedurale obligatorii.

in functie de acestea este stabilit pretul de vinzare al bunuluin.
pretul licitatiei
Răspuns la discuția Prima casa cu unu din parinti
Buna seara ,

Sfatul meu este sa acceptati conditiile bancii in ceea ce priveste perioada de creditare.
Intrebati la banca daca se poate face au act aditional la contractul de creditare prin care eventual dupa casatorie sa introduceti un codebitor.
acest lucru are avantaje si dezavantare ;

ipotetic vorbind

avantaje -aveti posibilitatea prelungirii perioadei de rambursare
aveti un codebitor -deci suma se imparte;

dezavantaje -actul de proprietate se poate modifica in functie daca sau nu se modifica titularul contractului de credit.

sunt de acord si cu sfatul D-nului CYAN,,Nu va ramane decat sa va casatoriti ori sa gasiti un sot care are deja casa si scapati de rate!

cu speranta ca v-am fost de ajutor va doresc SUCCES
Răspuns la discuția Inmatriculare auto
Buna seara ,

foarte simplu
Mergeti cu dosarul complet
Contract vinzare cumparare
copie carte
talon
Important sa achitati taxa de 37 lei pentru preschimbare talon
taxa de schimbare placute Numar din cite stiu se plateste pe loc la ghiseu.
In functie de judet faceti programare online pentru inscrierea masinii sau cu numar de ordine la ghiseu.
astai Tot

SUCCES

A am uitat ,va trebuie si copie dupa buletin
Răspuns la discuția proces paternitate
Buna seara ,

Nu neaparat,
In general intr-un proces este nevoie de un avocat.
Serviciile lui va inbunatatesc si va cresc sansele de cistig .deoarece pot fii unele aspecte de procedura pe care numai avocatii le cunosc.

daca nu aveti posibilitatea sa platiti un avocat va sfatuiesc sa faceti o cerere la Baroul de domiciliu pentru a solicita un avocat din oficiu.

cu speranta ca v-am fost de folos va urez SUCCES
Răspuns la discuția Ștergerea cazier judiciar
Buna seara ,

Frumos,

Sfatul meu este sa formulati o cerere de REABILITARE .

Reabilitarea este o institutie de drept penal care are rolul de a inlatura , in anumite conditii expres prevazute de codul penal, consecintele condamnarii unei persoane care a savarsit o infractiune penala. Reabilitarea poate fi de drept sau judecatoreasca, aceasta din urma operand la cererea persoanei condamnate sau a mostenitorilor sai.

Mai pe scurt, reabilitarea inlatura decaderile, interdictiile si incapacitatile din hotararea de condamnare

Cu speranta ca v-am fost de folos va urez SUCCES.

Răspuns la discuția reluare executare silita
Buna seara ,

Cu ce va putem ajuta .Ce doriti sa aflati de la noi .Care este intrebarea .Pentru a va putea da un raspuns pertinent si la obiect?

Cu stima