avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate Kevin21

Activitate Kevin21

Fratele meu are o condamnare cu executare de un an și 3 luni în România. El este în Cehia momentan și vrea să plece în Olanda este mai bine să stea acolo sau să călătorească? Dacă îl verifica politia, o să l extradeze? Mulțumesc
Acum câteva luni am dat mașina unui prieten sa conducă știind ca el nu are permis, ne a oprit politia, dosare penale. Ultima sentința a fost pentru mine 500 lei amenda penala și avertisment! Azi au venit de la politie sa îmi ridice permisul, fără nici o explicație dimineața sa merg sa îl predau. Pe cat timp îl retine și pe ce motiv? La tribunal nu au spus asa ceva. Mulțumesc
În baza art. 421 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală admite apelul declarat de inculpatul împotriva Sentinţei penale nr. pronunţată de Judecătoria Arad, Secţia penală în dosarul nr. Desfiinţează parţial sentinţa apelată (sub aspectul conţinutului pedepselor complementară şi accesorie, precum şi al duratei pedepsei complementare) şi în rejudecare: În baza art. 66 alin. (1) lit. i) raportat la art. 68 alin. (1) lit. c) Cod penal interzice inculpatului exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, pe o perioadă de 3 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale rezultante. În baza art. 65 alin. (1) şi (3) raportat la art. 66 alin. (1) lit. i) Cod penal interzice inculpatului exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de la data pronunţării prezentei decizii şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale rezultante. Menţine în rest sentinţa apelată. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat pentru soluţionarea apelului, rămân în sarcina statului. Dispune plata sumei de 260 lei din fondurile MJ în contul Baroului Timiş, onorariul avocatului desemnat din oficiu, sumă care rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 01.03.2018.
Document: Hotarâre 287/2018 01.03.2018
Bună ziua! Azi mi am scos cazierul și pe el scrie ca am control judiciar 2 ani, firma la care trebuie sa ma angajez este în Cehia, iar de acolo mi au cerut o dovada ca pot părăsi țara. De unde scot acea dovada? Mulțumesc
Discuție Furt
Bună ziua! Zilele trecute a fost la mine o cunoștința în vizita și mi a furat laptopul, abia aseară mi am dat seama, l a dat garanție unui vecin pt 200 lei. Ce pot sa fac sa îl recuperez?
Am un dosar penal pentru încredințarea unui autoturism unei persoane care știam ca nu are permis de conducere și acum fratele meu tot îmi "fura" mașina și se plimba neavând permis. Ce mi se întâmplă dacă îl prinde, chiar dacă eu nu am habar când ia mașina