avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Activitate cristicris

Activitate cristicris

Răspuns la discuția fata cu schizofrenie; urgenta!!!
Imi puteti spune ce pot face cei de la DGASPC ? LE-am scris email si celor de la Onesti si celor de la Bacau si n-a raspuns nimeni de 7 zile.
Nu o pot lua ei la spital cu forta. Tot de serviciile de interventie de la 112 au nevoie. Adica aceasta pacienta nu poate fi dusa la spital decat cu forta, ca ea nu are discernamant, e aproape nebuna.
Am sunat mai demult la DGASPC, acum 2 saptamani, mi-au zis sa sun la 112 si de acolo o vor lua ei...
Da. Multumesc de ajutor.
Stiu ca politia o poate lua cu forta, doar daca e violenta. Ce ma ingrijoreaza e ca la fata locului ea nu e violenta , dar nu va dori sa urce in ambulanta...
Politistii nu o pot urca cu forta, ca ea nu vrea). Acum cine stie ce va fi, nu e usor cu o persoana schizofrena.
rudele sunt plecate departe, si au incercat si ele ani la randul sa o interneze fortat si nu au reusit.
Medicul de familie am sa-l contactez, daca aflu cine e, dar cum o baga el in spital cu forta, nu stiu.
Ceea ce voiam sa aflu, cine o ia cu forta? ca nu se baga nimeni.
Am sa vorbesc cu medicul psihiatru ce a avut-o in grija, daca poate face aceste demersuri pentru internare involuntara.
Interesant va fi cum poate fi dus un pacient care se opune, spre acel spital specializat de psihiatrie? ca ambulanta clar nu il duce pana in acel oras si chiar si asa, un astfel de pacient devine violent la luarea cu forta.

Multumesc de ajutor.
Cum sa nu intervin? Am vazut unde locuieste. Nu are lumina in casa. Vine Craciunul si nici nu stie ce e acela Craciun. De ce nu as interveni? O astfel de boala duce si la sinucidere. O cunosc pe aceasta persoana de cand era mica. Cum sa o las asa? Poate muri din alte boli ca nu se mai ingrijeste. Schizofrenia netratata duce la complicatii grave si asa e in complicatii, nici nu mai stie ce e ala Craciun.
Tratamentul trebuie sa -l iau mai intai de la medic. Ca nu mi-l da mie nimeni. Tre sa fie ea la medic. Ea face ca nebunii doar daca aude de medici. De aceea am zis ca trebuie mai intai stabilizata in spital.
Cum sa o iau eu in grija mea cand ea nu are tratament? Prima data are nevoie de tratament medicamentos pt a se stabiliza mental, ca eu nu am acel tratament, ca i-l dadeam eu. Si cum as putea sa iau in grija mea un pacient care e total incontrolabil, datorita lipsei medicamentelor? Face seara la 3 noaptea ca toti nebunii. Ea are nevoie de tratament mai intai, apoi dupa ce revine la realitate da, tratamentul poate fi dat acasa.
Pana la urma cine o ajuta daca eu nu ma implic? Daca sun la 112 o iau medicii la spital sau o sa zica ca nu e o urgenta si ei nu iau un pacient cu forta daca opune rezistena?
da, dar trebuie mai intai in spital sa-i dea tratamentul, sa o stabilizeze, ca face crize, nu asculta de nimeni, daca aude de spital face scandal.
ii pot contacta rudele din strainatate si mai are o ruda in oras cu ea, dar prea mult nu pot face ele.
De ce nu ar fi o urgenta daca sun la 112? ea nu mai are grija de ea, nu mai e lucida, seara are crize, sanatatea ei e in pericol.
Buna seara,

Ma puteti ajuta si pe mine? va rog mult de tot.
Am o "amica", nu sunt ruda cu ea si are schizofrenie destul de avansata, deoarece nu ia tratamentul de multi ani. Ea nu ma stie mai deloc , desi am vorbit cu ea cateva saptamani si am ajutat-o cu de toate.

Mentionez ca acesta fata sta singura, intr-un apartament abandonat, nu mai poate sa aibe grija de ea, viata/sanatatea ei fiind in pericol si are deseori acele episoade psihotice, delir, halucinatii, simturile toate ii sunt intr-un total dezechilibru. A fost diagnosticata acum ceva ani cu schizofrenie.
Rudele ei sunt in strainatate . Unde as putea apela ca sa reusesc sa o duc in spital ?
Nu cred ca daca as chema un medic la locatia ei, un medic psihiatru, aceasta l-ar accepta, ci din contra, ne-ar da afara , asta e reactia ei.

Cum as putea sa o duc in spital cu ajutorul ambulantei? Ea nu vreau sa auda de ambulanta si devine agresiva verbal daca ii zic de spital .
Presupun ca incalc legea daca sun la 112, eu nefiind nici ruda , iar doctorii gasind-o calma si incoerenta, nu o pot lua, legea nepermitandu-le.

Multumesc.
Buna seara,

Ma puteti ajuta si pe mine? va rog mult de tot.
Am o "amica", nu sunt ruda cu ea si are schizofrenie destul de avansata, deoarece nu ia tratamentul de multi ani. Ea nu ma stie mai deloc , desi am vorbit cu ea cateva saptamani si am ajutat-o cu de toate.

Mentionez ca acesta fata sta singura, intr-un apartament abandonat, nu mai poate sa aibe grija de ea, viata/sanatatea ei fiind in pericol si are deseori acele episoade psihotice, delir, halucinatii, simturile toate ii sunt intr-un total dezechilibru. A fost diagnosticata acum ceva ani cu schizofrenie.
Rudele ei sunt in strainatate . Unde as putea apela ca sa reusesc sa o duc in spital ?
Nu cred ca daca as chema un medic la locatia ei, un medic psihiatru, aceasta l-ar accepta, ci din contra, ne-ar da afara , asta e reactia ei.

Cum as putea sa o duc in spital cu ajutorul ambulantei? Ea nu vreau sa auda de ambulanta si devine agresiva verbal daca ii zic de spital .
Presupun ca incalc legea daca sun la 112, eu nefiind nici ruda , iar doctorii gasind-o calma si incoerenta, nu o pot lua, legea nepermitandu-le.
Am inteles. Multumesc.
Daca ar fi sa ma mut fara sa anunt compania si HR afla mai tarziu, imi pot desface contractul de munca ? Eu as puterea reveni in tara daca ei m-ar notifica sa vin de urgenta.