avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate nahir

Activitate nahir

Se poate înlocui un avocat în timpul derulării unui proces început deja cu CNPP? Cu ce costuri și eficiență?
Bună ziua,
Dacă mă pensionez parțial anticipat pot să-mi scot contribuțiile la Pilonul II de pensii? În fond, după ieșirea la pensie nu va mai exista nicio contribuție la Pilonul II.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
1 an la T.A.G. ”Carpați” București și 1 an la T.A.G. ”Carpați” Antrepriza Instalații București. Bănuiesc că e vorba de unul și același angajator, T.A.G. ”Carpați”, chiar dacă apare și sub ce-a de a doua denumire.
Unde pot solicita adeverință de venituri salariale necesară întocmirii dosarului de pensionare dacă întreprinderea la care am lucrat nu mai există și nci nu a putut fi identificată prin OCR?
Mulțumesc.
Deci răspunsul corect este NU. Restul, că PAP va fi condus prin interpuși, este ceva cu care dragnea e obișnuit. Că doar toată lumea știe că Veorica a fost Prim Ministru doar cu numele. Ați putea să-mi indicați în ce articol de lege este precizarea privind interzicerea activității politice și a dreptului de a alege și a fi ales? Mulțumesc.
Un condamnat penal poate fi fondatorul unui partid politic, poate fi ales presedintele partidului, poate fi ales si poate participa la alegeri? Cazul concret al lui Dragnea,
Bună ziua,
Ce am întrebat nu are la bază bârfă televizată sau discuții ța colțul blocului.
Ce am întrebat are la bază declarațiile Ministrului Muncii Raluca Turcan - [ link extern ]
Conform declarației ministrului de la muncă (cine altul mai în temă?) nu se pune problema dacă se va modifica legea 127/2019 ci când o vor face, având în vedere că modificarea respectivă este una din punctele PNRR transmise la Bruxelles.
Bună ziua,
Prin modificarea propusă de actualul guvern se înțelege că nu se vor putea pensiona anticipat conf. viitoarei legi a pensiilor decât cei care vor avea contiribuții de 35 + 8 ani = 43 ani cel puțin, sau rămân în vigoare ca pensionari anticipați și cei care au, să zicem vârsta de 60 ani (din 65) cu 35 ani de contribuție, cum este în cazul actualei legi a pensiilor?
Mulțumesc,
Vă mulțumesc pentru amabilitatea răspunsului. Acum stau și eu un pic mai liniștit de sărbători.
Să aveți un Crăciun fericit și un an nou mult mai bun.
Bună ziua,
Pt. că nu am reușit să-mi mai găsesc un loc de muncă și fiind în șomaj, m-am gândit ca fie chiar și o pensie anticipată parțial este mai mare decât ajutorul de șomaj (cine să mă mai angajeze la 60 ani, cu studii superioare, pe pandemia asta și în condițiile în care există atâția tineri șomeri pe care poți să ți-i formezi și să-i plătești mai puțin decât pe mine?), drept pt. care mi-am introdus cererea de pensionare la 60 ani impliniți și 35 ani de muncă.
Din păcate cererea mi-a fost respinsă din cauză că nu am decât 34 ani, 5 luni și 5 zile cotizație efectivă (6 luni lipsă de la un angajator și diferența din însumarea zilelor fără salariu de la alt angajator, pe motive economice - stăteam vinerea acasă).
Mi s-a explicat că îmi sunt necesare neapărat încă 7 luni de contribuție la sistemul de pensie.
Întrebare : perioada de șomaj este asimilată și ca perioadă de cotizație sau doar ca perioadă de vechime? Se ia în considerare în situația pensiei anticipate parțial?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Bică Marian