avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate Oananm

Activitate Oananm

Bună ziua, o întrebare am o hot definitiva cu suma fixa de penalități, după ce am legalizat hot, am fost nevoita sa apelez la un executor pt a-mi recupera suma, ideea este ca debitorul a făcut contestație și a câștigat, motivația a fost rea-credinta mea, pt ca am vrut sa îmi recuperez ce de fapt este decis prin Sentința judecătorească.
În apel la fel sa câștigat contestația, și motivarea este la fel, fără sa fie expuse alte motive cum ar fi vicii de procedura, sau sa mi se desființeze sentința! Soluția este Nefondat!
Ce pot face, pt ca nu mi se pare corect, după ani de zile petrecuți în instanta, sa am o asemenea sentința!
Pot apela la Curtea de Justiție, ma gândesc ca dacă au anulat actele executorului fără nici un motiv, dacă voi depune din nou se va declara Autoritatea de lucru judecat...
Va mulțumesc pt eventualele răspunsuri!
Bună ziua, am o contestație la executare in calitate de creditor, într-un dosar de executare silita încă din 2021, pentru pensie alimentara compensata între cei doi copii. Copii au fost separați unul la mine altul la tata, eu solicitând consiliere copilului, în aceea contestație, executorul a infintat si poprire / stabilire suma pt pensia compensata, ca sentința a fost respinsă, la cel mult 2 sapt a mai depus încă odată în instanta somatie imobiliara și suma pt pensie compensata,( aceiasi suma din prima contestație) pt aceiasi sentinta civila, soluția a fost Autoritate de lucru judecat.

In anul 2023, mam trezit ca sunt debitor într-un dosar de executare, deschis de tatal copiilor, pt aceiasi " situatie" pensie alimentara compensata, între timp copilul care locuieste cu mine a devenit major, în tot timpul acesta tatăl a stat cuminte, NU A ACHITAT, nimic copilului care locuieste cu mine, pana la împlinirea majoratului, iar acum ma acționat pt pensie și a deschis dosar de executare silita pt pensia ce as datora-o copilului care locuieste la el.
(Copilul care a devenit major, la dat în judecată pentru pensie deoarece isi continua studiile, la zi,a câștigat în prima instanta, iar tatăl a făcut apel, copilul major, știind ca durează foarte mult procesele a deschis la rândul lui dosar de executare și obligându-i pe tata sa-i plătească pensia câștigată în prima instanta și cheltuielile de judecata)
Întrebarea mea este: se poate declara Autoritatea de lucru judecat, dacă au fost deschide în dosare de executare diferite?
Hotararea a fost aceiasi în ambele dosare de executare, părțile la fel...se cere aceiasi pensie compensata! Doar ca este calculata pensia din momentul in care copilul care locuieste cu mine a devenit major. Există aceasta posibilitate sa fie declarat autoritate de lucru judecat, și sa nu plătesc pensie copilului care locuieste la tata?
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.


Iar pt copilul care nu este major, sunt obligată să plătesc pensie, tatălui, pana la majoratul celui de -al doilea copil, în aceiași sentința care scrie ca este compensata pensia?


Martonze a scris:

Băiatul să depună acţiunea pentru pensie alimentarăî imediat, (ier dacă se ppoate! ), fiindcă pensia e datorată de la data depunerii acţiunii. Deci, acţionaţi imediat!

Bună ziua, va rog dacă se poate o lămurire deoarece nu reușesc sa înțeleg următoarea situatie:

Am o sentința judecătorească în prima instanta, si apel nefondat definitiv, în care se decide compensare de pensie între cei doi copii ai mei, care au fost despărțiți prin aceiași sentința și anume unul la mine și altul la tatăl narcisist!
Nu înțeleg ce inseamna compensare de pensie, sentința este din 2019, în momentul in care copilul care locuieste cu mine a implinit 18 ani, tatăl a început cu sicanari, amenintari ca daca nu achit pensie pentru copilul care locuieste la el, imi deschide dosar de executare, deoarece copilul are 16 ani, pana cand copilul care a împlinit 18 si locuieste la mine, nu sa am achitat nimic, nici eu si nici el nici o pensie copiilor, deoarece au fost impartiti ca niste bunuri, si nu fiinte umane, in hot.judecatoreasca! Acum ce sa înțeleg ca a fost compensata pensia pana la împlinirea majoratului unuia dintre minori, și acum eu sunt obligată din momentul acesta sa achit pensie pentru copilul care nu locuieste cu mine, pt.ca el nu este major?
Ideea este ca copilul care locuieste cu mine, a devenit major si dorește sa-l acționeze în judecată pe tatăl sau, pt pensie alimentara deoarece își continuă studiile la forma de Învățământ de zi, numai ca vor mai trece cel putin 2luni de la împlinirea vârstei de majorat pana va depune acțiunea lui separata în instanta pt pensie alimentara.
Va rog dacă ma poate lămuriri cineva cu aceasta situație cu care ma confrunt ar fi minunat.
Va mulțumesc!
Voi fi nevoita sa fiu prezenta la tribunal, sau se va judeca in camera de consiliu? Va mulțumesc mult pt răspuns!

Avocat Cristea Aneta Luminița a scris:

Bună seara !da, faceți apel pentru că are 1063 alin 4 Cod porc civil prevede că (4) Dacă cererea pentru care s-a depus cauţiunea a fost respinsă, instanţa va dispune din oficiu şi restituirea cauţiunii.

Va mulțumesc mult, o voi face singura pentru ca nu mai pot susține încă un onorariu, la cererea sa depun și hot, care este respinsă pt suspendarea provizorie, și detalii din fondul executarii sau sa ma rezum doar la cererea de suspendare provizorie, care mi-a fost respinsă?
Vreo taxa de timbru sunt obligată să depun împreună cu cererea de apel?


Avocat Cristea Aneta Luminița a scris:

Bună seara !da, faceți apel pentru că are 1063 alin 4 Cod porc civil prevede că (4) Dacă cererea pentru care s-a depus cauţiunea a fost respinsă, instanţa va dispune din oficiu şi restituirea cauţiunii.

Restituire cautiune( contestație la executare)

Am fost nevoita sa achit în termen de 2 zile, o cautiune pentru suspendarea provizorie la executare, am plătit aceea cautiune, ( fiind vorba de o somatie imobiliarea, cu amenințări a executorului, ca imi scoate apartamentul la licitatie) cererea de suspendare a executari nu sa admis, am fost nevoita sa fac o cerere conf art.1064, pt restituire cautiune, imediat cum am primit încheierea cu soluție respinsă a suspendarea provizorie a executarii.
Am tehnoredat o cerere exact cum am găsit un model pe internet ( nemaiavând bani sa mai plătesc și această cerere pt a fi redactata de avocat)
știind ca după comunicarea hot.cu cererea respinsă a suspendări executari, trebuie sa întocmesc in termen de 30 de zile, in care sa cer sa mi se restituie recipisa cauțiuni conf art 1064, am atașat prezentei cerere o copie a încheierea care tocmai a fost primita prin posta, și copie după CI. Cererea sa soluționat în camera de consiliu și
surpinzator pt mine, soluția cereri mele, a fost " neîntemeiată " și sa fac apel în 30 de zile la tribunal, iar în considerentele încheieri îmi spune ca îmi voi recupera bani din cautiune când dosarul de contestație la executare, este soluționat definitiv,, adica se poate
Recupera si peste ani, cautiunea....dosarul fiind cu mod sicanator introdus intr-o instanta care nu are competenta sa judece, si automat va fi relocat instantei din ilfov, cel care are competenta sa judece, numai ca sa incercat ca poate merge...sa castige dosarul.
Acest dosar de contestație la executare poate dura 1 an poate chiar 2, este corect ca bani mei sa stea la stat , atâta timp?
( specific ca " creditorul' dosarului, nu a făcut nici un demers în sensul sa mi se oprească bani , sigur nu stie acest aspect) ce ma sfătuiți sa fac apel către tribunal, sau voi avea același rezultat, și voi fi nevoita sa aștept finalizarea dosarului de contestație la executare?
Va mulțumesc!
Un consilier juridic poate avea semnatura electronica fara sa faca dovada prin acte doveditoare ca este cine pretinde ca este?
Bună ziua, am un contract de mandat cu un consilier juridic pt reprezentare în instanta, cereri eronate trimise de dansu în instanta sau ținut lanț pana în momentul în care i-am solicitat sa mi se returneze bani care ii plătisem ca onorariul în acel contract de mandat.
Toate erorile dansului, sunt subliniate de instanta in inchierile primite de la instanta.
Dansul mi-a spus sa fac o cerere pt rezilierea contractului de mandat și termenul legal ar fi 30 de zile cu posibilitatea de a se prelungi încă 15 zile, nici nu mai știu dacă este corect sau este încă o eroare din partea dansului. (Și sa aștept rasp.prin e-mail după termenul legal)
Va rog ajutați-mă sa pot afla termenul legal (articol)din care pot sa îmi recuperez bani din acel contract de mandat integral, pt ca dansul dorește sa mi oprească o parte din bani pt depunere cerere și redactare, cu toate ca au fost eronate, și subliniate aceste erori în inchierile date de judecatorie.
Mulțumesc și aștept un răspuns din partea dvs
Bună ziua, as avea nevoie de un avocat cu experiență, pt reprezentare și redactare cerere conf art.443