avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Activitate RONE

Activitate RONE

Buna ! Am o nelămurire! Sunt in concediu de creștere al copilului, iar peste 2 luni jumătate fetița mea va împlini 2 ani. Ultima luna este luna tatălui. Noi locuim in strainatate actualmente, iar sotul meu nu deține venituri in Romania, de la vârsta de 3 luni a fetiței. Nici eu nu noi dori sa beneficiez de stimulent de inserție, întrucât voi fi in strainatate (eu am intrat in concediu de creștere copil din somaj). Nu pot beneficia tot eu de ultima luna atunci? Care articol prevede aceasta in OUG ? Multumesc mult.
Momentan sunt in concediu de creștere copil, copilul având 18 luni, beneficiind de indemnizație pentru creșterea acestuia. Am intrat in concediu de creștere copil din perioada șomajului, urmând ca după încetarea acestei perioade de concediu, sa imi mai rămână- asta in cazul in care nu imi voi gasi un loc de munca adecvat- 5 luni de indemnizație de șomaj. Nedumerirea mea consta in faptul ca, dacă voi rămâne cumva însărcinată în perioada dinaintea încetării concediului de creștere copil, voi mai beneficia de indemnizație pentru cel de-al doilea ? Mai ales daca se va încheia indemnizatia de somaj in perioada de sarcina. Va multumesc.
Nepoata mea a cumpărat acum 2 saptamani o pereche de ghete de la un magazin de profil. Le-a purtat de câteva ori si i s-a rupt efectiv pielea in lateral. A mers la magazin si a cerut sa i se înlocuiască produsul sau daca nu sa i se returneze banii. Vânzătoarea i-a spus că politica magazinului este cu totul alta, în sensul că i se vor putea doar repara ghetele. Ce prevede legea in acest sens si cum trebuie sa procedeze ? Va multumesc.
Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la obiect. Am o nelămurire. As dori sa stiu care este indemnizatia ce mi se cuvine pentru cresterea copilului. Din luna iunie 2017 sunt in somaj intrucat biroul unde munceam a fost inchis. Somajul cuvenit este de 470 lei lunar. In perioada in care am lucrat la acest birou si anume 9 ani de zile, am fost încadrată cu salariul minim. Ma afecteaza in vreun fel noul cod fiscal si care este suma care mi se cuvine? Am citit in lege ca indemnizația nu poate fi mai mica decat 2,5 x indicele de referință de 500, asadar nu mai mica de 1250 lei. Aceasta este suma sau nu este buna metoda de calcul ?
Va multumesc .
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la.obiect . Momentan sunt somera am un venit de 470 lei lunar. Sunt însărcinată în 8 luni si 2 săptămâni, am fost la serviciul de indemnizații din județ unde mi s-a spus ca trebuie sa intru in prenatal. Am mers la AJOFM Arad si in urma discutiei am adus toate documentele ce mi s-au cerut, inclusiv concediu medical vizat de doctorul de familie. Domnul care se ocupă de acesy resort la AJOFM mi-a comunicat ca din pacate de anul acesta s-a schimbat legea si nu voi primi.bani pentru concediul meu prenatal, ci mai mult de atat va trebui sa mai dau eu ceva bani statului. Cum este posibil asa ceva ? Unde gasesc legea aceasta sa pot si eu citi si sa ma.informez corect?
Din luna iunie am intrat in somaj intrucat biroul notarial unde lucram a fost inchis. Ulterior am aflat ca sunt însărcinată, dar nu am mai reusit sa ma angajez tocmai din acest motiv. Urmează ca in luna martie sa nasc. Nu stiu la ce instituție sa ma adresez pentru a sti ce e de facut, sa pregătesc toate hârtiile si actele necesare pentru a beneficia de indemnizația de crestere a copilului. Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac. Va multumesc.