avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate elenalenuta

Activitate elenalenuta

O ruda a depus dosarul de pensionare la limita de varsta. I a sosit decizia. Conform actelor depuse la dosar, i s a stabilit o vechime totala de 41 ani, 9 luni și 9 zile. Cuantumul pensiei este de 1791 lei. Întrebarea mea este daca conform actelor depuse la dosar, i s a calculat corect valoarea pensiei. Decizia poate fi contestată în termen de 45 de zile de la comunicare. Dacă ar face contestație, ar avea cumva câștig de cauză? Care ar fi pașii de urmat?
O persoană angajată cu contract de munca, poate lua pe o persoana apropiată( ruda) ca coasigurat la medicul de familie?
Pentru o persoana care împlinește 62 de ani pe 29 decembrie 2022, cu o vechime in munca de peste 35 de ani, când își poate întocmi dosarul de pensie și ce acte ii trebuie?
Tulburarea liniștii publice noaptea. Am un vecin care pune muzica la maxim in fiecare seara inclusiv după ora 22 până la ora 2-3 dimineața.si nu ne putem odihni din aceasta cauză. Ce este de făcut în această situație?
Buna ziua. Am făcut cumpărături Intr un supermarket și am observat diferente intre prețul de la raft și cel de la casa. Și nu e prima oară când observ asta . Când le atrag atenția , spun că nu e adevărat , că eu mint și vb prin casca și pune pe cineva să verifice si schimbă prețul și vine cu prețul bun. In cazul acesta, am voie sa fac poza la prețul produsului de la raft pentru a le face dovada că prețul nu corespunde cu cel de la casa?
Buna ziua.este voie sa se facă poze la prețul unui produs Intr un magazin gen peny market pentru a face dovada la casă k prețul unui produs nu corespunde cu prețul de la raft
Buna seara. In urma cu 2 ani am încheiat un contract cu un furnizor de energie electrică care mi a expirat pe 28 septembrie 2019. La momentul respectiv mi s a spus telefonic că mi s a prelungit contractul automat fara alte detalii. Între timp mi a venit factura pe care am apucat sa o plătesc fara sa mi dau seama că mi s a schimbat planul tarifar deoarece nu mi a trimis nici o notificare în acest sens. Am realizat schimbarea planului tarifar la a 2 a factura pe care am primit o. Facturile sunt plătite pe 2 luni. Am luat legătura cu un operator și i am cerut explicații. Acesta mi a spus oferta cu planul tarifar care s a luat fara consimțământul meu, oferta care nu este afișată pe site ul lor. Ei susțin că m au notificat cu 60 de zile înainte de expirarea contractului. Contract ul a expirat pe 28 septembrie . Ei susțin că mi a trimis notificarea pe data de 9. 10. Care nu a ajuns la mine. Cum mă sfatuiti sa procedez?
Am avut un contract de furnizare a energiei electrice pe o perioada de doi ani. dupa aceasta perioada contractul a fost reinnoit dar au fost schimbate tarifele de plata. intre timp am contactat un operator care mi a spus ca s a reinnoit contractul automat. dar nu mi a specificat ca sau schimbat felul ofertei si respectiv tarifele de plata. Plata facturii s a facut la doua luni. Una dintre facturi cu noile tarife am platit-o dar cea de a doua care a sosit recent cu o suma cam mare pt consumul meu, nu am platit o inca. Am luat legatura cu operatori din cadrul furnizorului si am hotarat sa schimb felul ofertei incheind alt contract cu alte tarife. Mentionez ca eu nu am fost anuntata de faptul ca mi s a schimbat oferta, neprimind nici o instiintare scrisa din partea lor, de asemenea tot in perioada expirarii contractului nu am primit nici factura de plata, plata facand o dupa trecerea lunii folosind o aplicatie de pe telefon, As dori sa stiu daca acum ca am incheiat alt contract cu alte tarife de plata, suma pe care am platit o dupa expirarea vechiului contract si reinnoirea automata a lui de catre furnizor, mai pot cumva sa o recuperez si ultima factura primita si neachitata deocamdata daca e vreo problema daca nu sunt de acord sa o platesc cu tarifele cele mari despre care eu nu am fost anuntata.
Răspuns la discuția Contract televiziune și internet

Adrian Dimitriu a scris:

intrebarea e extrem de generala:
ar fi de ajutor sa stim daca a produs rezultate (adica serviciile au fost puse la dispozitie), daca a fost "incheiat" in continuarea unui contract mai vechi, de ex., in urma unei convorbiri telefonice, etc.
un astfel de contract se semneaza de furnizor mai intai si se trimite clientului. a facut clientul vreo plata in virtutea acestui contract, etc.

Contractul este nou. S a încheiat în urma unei convorbiri telefonice in care acesta mi a cerut o copie după buletin iar în termen de 2 săptămâni au venit să mi instaleze serviciul dar fără contract spunandu mi că va veni reprezentantul lor cu contractul că ei se ocupa doar cu instalarea. Intre timp mi a venit prima factura pe care am platit o iar când i am întrebat de contract mi a zis că apar în evidenta lor că am contract încheiat. Le am cerut o copie a contractului respectiv și am observat că a semnat altcineva în dreptul semnăturii mele. Eu nu am semnat nimic. Iar acest contract nu avea nici o anexă cu prețul abonamentului ales. Ce pot face in situația asta?
Ce pot face in cazul in care un furnizor de televiziune a făcut un contract care nu a fost semnat de titular, contractul fiind semnat de furnizor fara permisiunea titularului? Este valabil un astfel de contract?