avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Activitate elenalenuta

Activitate elenalenuta

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, in principiu daca aveti contract de vanzar-cumparare cu clauza de intretinere sunteti proprietar de la data semnarii contactului, prin urmare nu mai trebuie dezbatuta succesiunea pentru aceasta proprietate, sub rezerva unor clauze contractuale atipice. Desigur daca in masa succesorala se afla si alte bunuri, atunci este necsara succesiunea.

Am doar contract de întreținere. Și certificat de moștenitor. Nu e contract de vânzare - cumpărare
Am făcut succesiunea dp tatăl meu..Atunci mama mea mi a făcut contract de întreținere cu anumite cote părți din clădire și teren agricol. Mama mea a decedat și ea. Daca am acel contract de întreținere, mai este nevoie sa fac succesiunea și după ea?
Buna ziua. Am făcut succesiunea dp tatăl meu cu multi ani in urma. Mama mea mi a făcut contract de întreținere. intre timp mama mea a decedat. Pe contractul de întreținere undeva în josul paginii scrie că trebuie intabulat la judecătoria de unde aparțin. Nu am făcut acest lucru până acum. Eu vreau sa dau mai departe partea mea care mi se cuvine, la cineva.Ce trebuie sa fac eu in continuare?
O ruda a depus dosarul de pensionare la limita de varsta. I a sosit decizia. Conform actelor depuse la dosar, i s a stabilit o vechime totala de 41 ani, 9 luni și 9 zile. Cuantumul pensiei este de 1791 lei. Întrebarea mea este daca conform actelor depuse la dosar, i s a calculat corect valoarea pensiei. Decizia poate fi contestată în termen de 45 de zile de la comunicare. Dacă ar face contestație, ar avea cumva câștig de cauză? Care ar fi pașii de urmat?
O persoană angajată cu contract de munca, poate lua pe o persoana apropiată( ruda) ca coasigurat la medicul de familie?
Pentru o persoana care împlinește 62 de ani pe 29 decembrie 2022, cu o vechime in munca de peste 35 de ani, când își poate întocmi dosarul de pensie și ce acte ii trebuie?
Tulburarea liniștii publice noaptea. Am un vecin care pune muzica la maxim in fiecare seara inclusiv după ora 22 până la ora 2-3 dimineața.si nu ne putem odihni din aceasta cauză. Ce este de făcut în această situație?
Buna ziua. Am făcut cumpărături Intr un supermarket și am observat diferente intre prețul de la raft și cel de la casa. Și nu e prima oară când observ asta . Când le atrag atenția , spun că nu e adevărat , că eu mint și vb prin casca și pune pe cineva să verifice si schimbă prețul și vine cu prețul bun. In cazul acesta, am voie sa fac poza la prețul produsului de la raft pentru a le face dovada că prețul nu corespunde cu cel de la casa?
Buna ziua.este voie sa se facă poze la prețul unui produs Intr un magazin gen peny market pentru a face dovada la casă k prețul unui produs nu corespunde cu prețul de la raft
Buna seara. In urma cu 2 ani am încheiat un contract cu un furnizor de energie electrică care mi a expirat pe 28 septembrie 2019. La momentul respectiv mi s a spus telefonic că mi s a prelungit contractul automat fara alte detalii. Între timp mi a venit factura pe care am apucat sa o plătesc fara sa mi dau seama că mi s a schimbat planul tarifar deoarece nu mi a trimis nici o notificare în acest sens. Am realizat schimbarea planului tarifar la a 2 a factura pe care am primit o. Facturile sunt plătite pe 2 luni. Am luat legătura cu un operator și i am cerut explicații. Acesta mi a spus oferta cu planul tarifar care s a luat fara consimțământul meu, oferta care nu este afișată pe site ul lor. Ei susțin că m au notificat cu 60 de zile înainte de expirarea contractului. Contract ul a expirat pe 28 septembrie . Ei susțin că mi a trimis notificarea pe data de 9. 10. Care nu a ajuns la mine. Cum mă sfatuiti sa procedez?