avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate MIM2

Activitate MIM2

Nu. Doar casa

raluk0207 a scris:

Mai aveti si alte bunuri în afară de aceasta casă?

Bună seara!Vă rog frumos dacă se poate sa ma ajuți cu un răspuns! Am o casa și sunt unicul proprietar. Casa este moștenire. Am doi copii. Vreau sa las casa doar unuia dintre ei. Exista alta cale sa pot sa i-o las, înafară de actul de vânzare-cumpărare? Am vrut sa i-o donez dar știu ca donația și testamentul se atacă. Am vrut sa dezmostenesc cel de-al doilea copil, dar nu știu dacă pot. Va rog frumos, dacă se poate sa îmi dați un răspuns! Mulțumesc! O seară frumoasă!
Individul de la care a cumpărat? Am spus ca soțul se afla la locul de munca atunci când individul a venit și a spus ca are un laptop de vânzare. Nu doar soțul meu a vrut sa îl cumpere. Au vrut mai multe persoane. Deci l-a cumpărat în timp ce era la servici și se vede și pe camere cand a venit, se vede că i-a dat bani pe el. Avem și filmarea și martori

Adrian Dimitriu a scris:

si cum s-a gasit cu "individul"? a venit in curte pur si simplu?

Bună seara! Soțul meu a cumpărat de la o persoana un laptop fără încărcător. L-a întrebat pe individ dacă este furat, iar acesta a spus ca îl are de la tatăl său care lucrează în Spania.După 3 zile au venit 2 polițiști și ne-au întrebat dacă la noi în curte a venit un bărbat cu o cutie. Bineînțeles că noi nu știam nimic pentru ca soțul meu l-a cumpărat în timp ce era la servici. Deci la noi acasă nu venise nimeni. Pentru ca laptopul nu mergea și băiatul respectiv nu răspundea la telefon, soțul a mers și l-a vândut în târg. Acum, după o lună , la locul de munca al soțului au apărut aceeași 2 polițiști și au întrebat de soțul meu și de laptopul cumpărat. A mers cu ei și în târg, dar nu au mai găsit persoana căreia i-a vândut laptopul. Bineînțeles că în momentul în care au venit, au început sa îl amenințe ca îl baga la pușcărie. Soțul le-a spus ca dacă atunci când au venit întrebau de laptop, îl dădea înapoi pentru ca se afla în casă. Bineînțeles că nu ne putem face dreptate singuri chiar dacă noi știm ca în momentul în care au venit nu au întrebat de laptop. Băiatul care i l-a vândut este acum anchetat. Întrebarea mea este, ce se poate întâmpla acum, pentru ca domnii polițiști îl tot amenință cu procurarea ca ii face dosar penal,nu va mai zic ce limbaj a avut unul dintre polițiști..... Să nu uit, în ziua în care au venit la soțul meu, la locul de muncă, domnii polițiști erau și cu domnul pagubit și în momentul în care soțul a mers lângă dânșii, i-au făcut poza la buletin și strigau spre pagubit"uite-l ăsta e, ăsta e, l-am găsit! "Pe bune, totuși, nu soțul meu era hoțul, soțul meu l-a cumpărat neștiind ca este furat și nu mi se pare normal ca păgubitul sa dacă ture cu mașina la noi pe strada. Odată ce soțul a dat declarația și a spus cum s-a întâmplat, se poate întâmpla ceva rău? Mulțumesc! O seară bună!
Răspuns la discuția Donație
Mulțumesc frumos, pentru răspuns!
Discuție Donație
Bună seara!Mama mea este unica moștenitoare la casa și teren.Ea dorește să îmi doneze mie 3 sferturi din casă,iar nepoatei mele un sfert.Mai trebuie sa facă ea cadastru înaintea donației din moment ce trebuie să îl fac eu după? Mulțumesc frumos!
Vă mulțumesc frumos!

Cornel Vasile a scris:

Sunt doua situatii , total diferite, in care c.i.m. inceteaza de drept , indiferent de vointa partilor.

Astfel, c.i.m. inceteaza de drept :
1. la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;

2. la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.

In cazul 1 , c.i.m. a incetat de drept la data cand a indeplinit cumulativ conditier de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, astfel ca la data intrarii in concediu medical nu mai avea raport de munca.

In cazul 2, c.i.m. inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare, chiar daca tatal dvs se aflain concediu medical.

De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

Pensie pt limita de vârstă pt că a avut grupa a doua.La o săptămână după ce a intrat in medical, i-a venit decizia de pensionare

Cornel Vasile a scris:

Despre ce fel de pensie este vorba ?

Bună ziua!Tatăl meu are 60 de ani și și-a depus dosarul de pensie in luna mai.Acum o săptămână,a făcut infarct și i s-au montat doua stenduri.Normal el ar trebui sa fie in medical,dar astăzi i-a venit decizia de pensionare.Mai poate beneficia de medical dacă i-a venit decizia?Banii încă nu i-au venit,doar decizia.Vă mulțumesc!
Discuție Succesiune
Bună ziua!Am și eu o întrebare.Soacra mea,are o casă primită moștenire de la mama dânsei.Socrul meu nu apare în acte.Daca dansul a decedat,copiii pot cere succesiune după tatăl lor , odată ce dansul nu era proprietar?