In anul 2004 m-am transferat de la un institut de proiectare, unde fusesem angajata in 1989. Institutul mi-a dat un document cu toate veniturile permanenta si nepermanente pentru perioada 1989-aprilie 2001.
Acum acest institul (SRL) nu mai are activitate dar exista singurul om din institut fiind administratorul societatii. La solicitarea mea de eliberarea anexei 6 (Lege 360/2023) cu veniturile din perioada 1989-aprilie 2001, acesta refuza categoric desi nu trebuie sa consulte arhive deoarece i-am trimis documentul din 2004. Fiind SRL poate fi atacat in vreun fel pentru eliberarea anexei 6 ? Mentionez ca am probele prin care s-a realizat solicitarea, raspunsul administratorului din octombrie 2024 si pana acum fiind doar: se lucreaza. Este rezolvabila cumva aceasta situatie ? Raspunderea limitata (SRL) se refera si la eliberarea de astfel de documente ?
Daca un imprumut la o banca a fost efectuat online, fiind obiectul unui dosar in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de acces ilegal la un sistem informatic, fapta prevazuta si pedepsita de art.60 alin.1,2,3 din Cod Penal si efectuarea de operatiuni financiare în mod fraudulos, fapta prevazuta si pedepsita cf.art. 250 alin.1 din Cod Penal, banca are dreptul sa solicite ratele lunare ale imprumutului inainte de solutionarea dosarului de la politie ?
Daca in Extrasul de Carte Funciara un apartament are 2 proprietari diferiti (necasatoriti- nu este proprietare comuna), fiecare cu o cota parte indiviza reprezentand jumatate din cota indiviza a apartamentului, in cadrul unei asociatii de proprietari cele 2 persoane au drept de vot separat ? Adica pentru un apartament pot vota 2 persoane sau doar una dintre ele ?
Legea 196/2018 precizeaza ca proprietar este cel ce detine cel putin o unitate imobiliara.
Apelul a fost depus de catre un proprietar deoarece nu fusesera indeplinite conditiile legale de infiintare a asociatiei, fapt confirmat prin decizia tribunalului. Majoritatea proprietarilor nu doresc infiintarea unei asociatii in conditii legale. Eu am intrebat cum de este posibil existand o decizie a tribunalului prin care nu este acordata personalitate juridica totusi asociatia sa existe ca activa la ANAF (fara depuneri de bilanturi) si prezenta in catalogul firmelor si ce ar trebui facut pentru a inlatura aceasta ilegalitate. Pot obtine un raspuns, va rog frumos....
Dupa ce judecatoria a admis acordarea personalitatii juridice unei asociatii de proprietari, urmare a apelului, Tribunalul a respins acordarea personalitatii juridice, sentinta ramanand definitiva la 15 februarie 2019. Cu toate acestea asociatia apare in lista firmelor si in lista ANAF. De ce si cum se poate rezolva aceasta ilegalitate.
Actul constitutiv al unui SRL infiintat in 2018 difera, ca forma, de cel solicitat azi.
La schimbarea adresei sediului social se va depune actul constitutiv modificat cu forma din 2018 sau trebuie refacut in totalitate conform cerintelor actuale?
Daca data din stampila de pe plicul venit de la tribunal este 30.12.2022, avand termen de raspuns 15 zile, care ar fi data limita de trimitere a raspunsului solicitat ? In mod real plicul a fost pus in cutia postala pe data de 4 ianuarie 2023 dar eu nu am cum sa dovedesc acest fapt.
Multumesc frumos. O seara minunata.
Daca un SRL are 2 asociati si este implicat intr-un proces poate fi reprezentat in instanta de oricare dintre asociati, chiar daca in momentul demararii procesului respectivul SRL avea doar un asociat ?
Multumesc pentru raspuns.