avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Activitate TheMacho

Activitate TheMacho

La un loc de muncă un angajat spune că lucrează în fiecare zi de luni până vineri 5 ore dimineața și 5 ore seara cu 3 ore pauză în acest interval și sâmbătă 5 ore.
Cât de legal este un astfel de program de muncă?
Buna ziua,

Daca un angajator nu respecta legea de mai jos pentru ziua de astazi libera(1 iunie):
Art. 142. [compensarea muncii în zilele de sarbatoare]
(2) In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Adica nu plateste nici dublu,dar lumea munceste normal la intreprindere.Daca un angajat sta acasa pentru ca este dreptul sau,angajatorul are dreptul sa il dea afara ? Ce este de facut in astfel de cazuri ?

Va multumesc.
Discuție Șomaj
O persoană care este administrator și acționar poate să fie încadrat la Șomaj să se înscrie ?
Bună ziua. La firma unde lucrez am greșit un bilet la ordin uitând să pun "lei" la final și adăugând o literă greșită în plus. A fost invalidat chiar în ziua în care trebuia făcută plata.

Cum se poate rezolva?
Răspuns la discuția 30 de zile camere video


ynocentta a scris:

Concret care este intrebarea dv ?
Exista posibilitatea ca politia sesizata de evenimentul rutier sa fi solicitat administratorului sistemului de supraveghere


Poate administratorul să zică de exemplu "au trecut 30 de zile și imaginile s-au șters" sau "nu am avut timp să ne uităm" ?
Dacă am lovit în parcare acum aproape o lună o mașină, iar Poliția s-a interesat de imagini abia zilele astea, dar mai sunt câteva zile și se fac 30 de zile și se șterg imaginile video din acea zi pentru că firma cu camerele e privată și o să fie liber de Paște zilele astea astea.

Ce părere aveți ?
Răspuns la discuția Martor Dosar Penal

Va prezentati la termen, va audiaza si ati scapat.


Dacă mă întreabă detalii despre ora sau cât timp am văzut mașina parcată are ceva dacă îi zic cu aproximație.

Întâmplarea s-a petrecut acum 4 luni și nu mai știu cu exactitate.
Răspuns la discuția Martor Dosar Penal
O sa ma duc la ora scrisa pe citatie ! Am intrebat unele persoane care au mai fost martore si i-au chemat de 4-5 in acelasi dosar, dar fiind o amarata parcare pe banda credeti ca o sa ma cheme de mai multe ori ?
Am fost citat în calitate de martor într-un dosar penal pentru că am văzut o mașină parcată pe bandă (a blocat banda, deci este infracțiune).

Cam cât credeți că ar dura audierea ? De câte ori o să fiu chemat pentru asta ?


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Exista de ex. si varianta in care proprietarul vehiculului lovit in parcare este plecat din localitate. Presupunem ca peste o saptamana a revenit si a constatat. Merge la politie sa anunte evenimentul si are ca proba imaginile de la camere.


Nu trebuie să anunțe și cel care este lovit tot în 24 de ore ? O să i se ia și lui permisul.