Pe data de 03.04.2018 am fost condamnat de instanta de fond la 1 an inchisoare cu executare pt savarsirea infractiunii de sustragere de la prelevarea de monstre biologice,iar dupa ce am declarat apel Curtea de Apel a decis pe data de 05.06.2018 suspendarea executarii pedepsei de 1 an inchisoare,sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.Ca pedeapsa accesorie mi s-a dat efectuarea de 60 zile de munca neremunrata in folosul comunitatii,munca pe care deja am efectuat-o.Termenul de supraveghere de 2 ani s-a implinit pe 05.062020.Am si eu o intrbare si anume dc in cazul meu adica,1 an inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 2 ani,se poate cere rebilitarea in instanta,si la care instanta trebuie introdusa ,judecatorie{fond} sau curtea de apel{definitiva}.
Am lucrat pe șantier 01 08 2016-01 03 2017 ;nu mi-am luat nici o zi de concediu în aceasta perioada;am sunat la firma respectiva pt a cere plata zilelor de concediu corespunzătoare celor 7 luni de munca dar am avut surpriza ca administratorul firmei respecțive sa-mi spuna ca firma este în insolventa din martie 2017 și ca nu crede ca poate sa-mi dea vreun ban;ce este de făcut în situația asta;mai pot sa recuperez vreun ban dc îi dau în judecata?
Puteți sa-mi spuneți suma exacta pt cele 14 zile de concediu;salariul din contract era de 1500 lei in 2015;;1050 net iar de la 1 mai 2016 a crescut cu 200 lei;1250 net; mi s-a spus de la firma ca mi se cuvin 700 lei;mi se pare putin
Am muncit pe șantier în perioada 15.10.2015-19.12 2o15;18.02 2016-01 08 2016;deci am aproximativ 8 luni de munca;nu mi-am luat nici o zi de concediu;am plecat de pe șantier și vreau sa știu câți bani trebuie sa iau pt cele 8 luni;mi s-a spus de la firma la care am lucrat ca am dreptul la 21 de zile de concediu și ca pt cele 8 luni beneficez de 14 zile de concediu care trebuie sa-mi fie platite;în contract am fost încadrat cu salariul de 1500 ron brut;câți bani trebuie sa iau efectiv pt cele 14 zile de concediu și Cum se face socoteala?
Exista vreo modalitate ca salariul plătit prin intermediul unui cont bancar sau cu bani cash ,în mana, sa nu poată fi poprit și care ar fi aceea (excludem munca la negru) vreau o părere avizata,adică pers care da răsp dc se poate sa fie avocat și sa dea o informație cât se poate de corecta și reala?
Exista vreo modalitate pt ca salariul sa nu poată fi executat silit cu 1/3 și care ar fi aceasta? Sper ca mi-ați dat un răspuns avizat,vreau sa știu dc sunteți avocat
În cazul în care angajatorul plătește salariul angajatului cu bani cash (bani în mana) și nu prin intermediul unui cont bancar,acest salariu poate fi poprit sau executat silit?