Buna ziua,sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata si sufar de diabet.O data la 3 luni trebuie sa ajung la cabinetul de diabet la o distanta de 70 km de locul unde muncesc.Nu mi se aproba sa fiu invoit de la munca ptr . 3-4 ore,sa pot ridica reteta .Este legal?Va multumesc si astept un raspuns.
Buna ziua, sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata si am program de lucru normal de luni-vineri , de la 08.00 - 16.00.Datorita functiei,trebuie sa vin in fiecare simbata si duminica , cite 4 ore pe zi, pentru care sunt platit normal - nu dublu.Nu mi se acorda nici timp liber compensator in cursul saptamini.Cum este legal?Nu o scot la capat cu cei de la RUNOS. Va multumesc si astept raspuns
Buna ziua,sunt angajat cu data de 01.08.2022 si doresc sa stiu de cind pot cere citeva zile de concediu de odihna, aferente anului 2022.Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Sunt angajat la o institutie de stat incepind cu data de 01.08.2022 si pe data de 08.08.2022 am fost testat si depistat pozitiv cu virusul covid 19.Am fost trimis 5 zile in carantina,pentru care am primit concediu medical Ulterior am fost anuntat ca acest concediu medical nu imi va fi platit.Este legal?Va multumesc si astept raspuns.
Buna ziua,sunt taximetrist in Com.Deleni , jud.Iasi, unde exista un numar de 38 de autorizatii taxi.In vecinatate,Orasul Hirlau are 42 de autorizatii taxi,iar Com. Scobinti un nr. de 28 autorizatii.Aceste trei locatii sunt despartite numai de cite o strada sau un curs de apa.Exista numeroase litigii si animozitati intre toti taximetristii.Intrebarea mea este: nu se poate face o statie comuna , ca sa se rezolve toate doleantele tuturor?
Am avut un abonament la Orange pe 2 ani,dar cu 5 luni inainte de terminare am portat numarul la Telekom.Am primit acordul de la Orange ,dar si o factura de 192.90 ron despagubiri.Eu stiu ca L161/2010 spunea ca aceste clauze sunt abuzive .Este adevarat?
In prezent detin o Intreprindere Individuala cu domeniul de activitate transport persoane in regim taxi si doresc sa imi fac o S.C. si sa trec autorizatiile si masinile pe S.C. Cum procedez?