avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate popa607

Activitate popa607

Succesiune... În contextul în care fratele meu,moștenitor de drept,e cetățean spaniol (a renunțat la cetățenia română,legal) poate accepta moștenirea tatălui defunct ?
Discuție Succesiune
Succesiune...
Bună ziua! Am o întrebare destul de complicată dar o sa incerc sa fiu cat mai succint: tatăl meu e succesorul direct(unul dintre ei) al bunicii mele... Amândoi decedați... Eu ca nepot și fiu ce mă învățați să fac ? Eu as dori sa deschid succesiune,dar dacă deschid succesiune pt moștenirea tatălui,e o succesiune fara obiect,pt că tot ce ar avea,e dreptul din partea părinților.... ce as putea face? Sau cum ar trebui procedat?
Bună ziua! Am o întrebare în legătură cu actele de stabilire a domiciliului... In curând îmi va expira CI.... Locuința în care aveam domiciliul stabil (acolo locuiam de 30 de ani) este ocupată de alți moștenitori ai proprietarului care este in acte(proprietarul decedat,în speță bunicul meu). Întrebarea este: pot să îmi fac CI pe aceeași adresă, ținând cont,că cel ce locuiește acum la adresa respectiva are aceleași drepturi că și mine la acea locuința și nu s-a făcut nici succesiune până în prezent...
Bună ziua! Tatăl meu decedat are trei băieți,eu fiind unul dintre ei... As vrea sa deschid succesiune dar nu cunosc datele de contact ale celorlalți doi... Cum se procedează în astfel de cazuri?
Bună ziua! Am și eu o întrebare scurtă... Dacă lucrez la o firmă cu normă întreagă... Pot lucra la aceeași firmă cu jumătate de normă? Mă interesează dacă pot face o normă și jumătate la aceeași firmă...
Mulțumesc frumos!

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Sigur ca da.

Bună ziua! O întrebare scurtă: eu ca și tată,minorul fiind la mamă,pot cere în instanță stabilirea pensiei alimentare? Pensia urmând să fie plătită de mine...
Discuție carnet munca
Buna ziua! Unul din fostii angajatori mi-au luat carnetul de munca in cursul anului 2011 pentru a face consemnarile necesare angajarii mele de la ITM... Problema e ca nu l-a mai returnat si eu nu-l mai gasesc pe acel angajator... Cum pot sa=l gasesc si ce am de facut sa-mi pot recupera carnetul de munca? Mentionez ca cei de la ITM au procesul verbal de predare... multumesc anicipat!
Discuție Poprire
Am o poprire executorie pe contul de salariu și celelalte conturi care le dețin... Nu am nimic împotriva reținerii din salariu... Aș vrea,acum,după instituirea popririi pe toate conturile să știu dacă pot să-mi deschid un cont curent la altă bancă și dacă se va institui poprirea și pe acest cont... Acest cont mi-ar fi de folos pentru plata facturilor și utilităților on-line...